Yugo IN 1.1 CW

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vukx
    CBC Početnik
    • 29.11.2006
    • 5
    • Novi Sad

Yugo IN 1.1 CW

Vec 2 dana vozim na 2, 1/2 ventila i trebam pomoc.

Redom skidanjem kablova sa svecica, shvatio sam da mi jedan (cetvrti) ventil (valjda se tako zove) ne radi.

Iako znam da uvek treba menjati sve svecice, ali kako sam u novembru ugradio gas i znam da bi trebale neke posebne svecice, a posto sam bio u tom trenutku na pumpi koji su imali samo obicne, uzeo sam jednu obicnu i zamenio.

Nista se nije promenilo.

Onda sam pitao da mi daju jedne nove kablove da isprobam da promenim problematicni kabel i ni to nista nije pomoglo.

Otisao sam do radnje i uzeo novu razvodnu kapu i promenio je, ali ni to nista nije pomoglo.

Elektricar mi je na brzinu pogledao i rekao je da mi ni treci ventil ne radi kako treba, da je mozda neki deo za paljenje (mozda razvodnik paljenja ili tako nesto - skroz levo napred stoji), ali da njemu smrdi da je ipak nesto oko mehanike.

Kako sam pre tacno mesec dana dao 110 EUR na popravku i zamenu nekoliko stvari kod mehanicara, sad ne mogu opet da teram kod majstora (nemam para), ali ne mogu ni da vozim ovako.

Generalno mi vec neko vreme pali dosta lose kad je vlazno vreme, na gas nema sansi ako je odstojao nekoliko sati. Jako cesto mi se gasi u leru na TNG-u, a nastelovano paljenje traje oko 10-15 dana i onda sve po starom

Ako bi mi neko pomogao da sam ovo resim, bio bi mu zahvalan.

Inace, auto je presao oko 35000 i star je 4 godine.
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Ako ti je elektricar pogledao i rekao da sumnja na mehaniku onda se drzi toga. Ja mislim da ti se izlizao breg na bregastoj, po tvom izlaganju stvari.
    To ce svaka garaza da ti proveri a mozes i sam. Skines poklopac ventila, mislim da ide 8 srafova za gedoru 10. Vizuelno pogledaj da li su bregovi citavi, narocito na tom cilindru koji je problematican.
    35kkm je malo da bi motor ili ventili stradali.

Comment

• Danilo
      CBC Senator XXL
      • 02.10.2004
      • 908
      • Beograd, Dorcol

Tesko da mu je otisao motor, mada zastavine nove bregaste su golo go*no, dosta puta sam cuo da se nekome pojede nova brega vec posle 20-30k na novom yugu.

Tesko da ces ista moci sam da uradis ako vec stvarno ne znas oko mehanike, sledece sto mi pada na pamet ako nije bregasta ili izgoreo ventil bi mogla da bude veza razvodnik/komutator, ali to (razvodnik) je malo komplikovanije da se promeni za prvi put samostalno...
      www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

1. nema potrebe za specijalnim svecicama,super bosna/ngk... su sasvim ok za tvoj auto

2. ne menjaj nasumicno delove,mnogo je skuplje nego da odes kod krstenog majstora koji ce ti besplatno dati dijagnozu

3.popuni lokaciju pa ti mozda neko i preporuci dobrog majstora

4. @ to all kod novog yuga nije cudno da zvekne motor ni na 5k km,a kamoli 35-znam ih podosta sa tom kilometrazom koji su na izdisaju,da sad ne nabrajam ali recimo bio svedok nov yugo 12k km zakucao motor,mom ortaku yugo(30 k km) nadprosecno pazen i odrzavan bukvalno jede svecice na svakih 5-6k km,mogo bi tako jos dosta da nabrajam...
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• vukx
          CBC Početnik
          • 29.11.2006
          • 5
          • Novi Sad

Hvala svima na odgovorima!

Znam da nasumicno menjanje delova nije resenje i da nista tako necu uraditi.

Srecom, elekricar mi je i pogledao staru razvodnu kapu i rekao da je svakako morala da se menja, tako da nisam nista za dzabe do sada uradio.

Takodje je zakljucio (odokativnom metodom) da varnica svuda ima i da valjda zato misli da je problem mehanicki.

Po vasim odgovorima, izgleda da cu ipak morati da se malo strpim i nosim ga kod majstora...

Inace, koliko je stetno da ga vozim ovako, mislim da li uopste smem?

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Nece mu nista skoditi ali neces bas uzivati u voznji, jer je trom i trosi vise nego sto bi trebalo. Tacno je da je bilo slucajeva riknjavanja jugica na slicnim kilometrazama, ali se do svodilo na produvavanje, pucanje dihtunga na glavi i slicno. Uzrok su bila uglavnom nekvalitetna ulja, losi blokovi i dihtunzi glave. Bolje otidji do nekog majstora i ako je problem bregaste, odradi to, usteluj i vozi se kako treba.
            Savet za bregastu, nadji neku polovnu a dobru, nove koje se prodaju po prodavnicama znaju biti sumnjivog kvaliteta. Meni se jedna nova izlizala za 5000km.

Comment

• gorky
              CBC Senator XXL
              • 08.06.2007
              • 860
              • Vojvodina,Kikinda

slažem se za bregastu,samo pre nego odeš kod majstora proveri vakum crevo koje vodi od usisne grane do servo uređaja na kočnicama. skini ga sa usisne grane i zatvori rupu pa probaj.usput kakvi su to majstori koji naplate a ne otklone kvar,ne znam da popravim ali znam da naplatim

Comment

• vukx
                CBC Početnik
                • 29.11.2006
                • 5
                • Novi Sad

Originally posted by gorky
                slažem se za bregastu,samo pre nego odeš kod majstora proveri vakum crevo koje vodi od usisne grane do servo ure?aja na ko?nicama. skini ga sa usisne grane i zatvori rupu pa probaj.usput kakvi su to majstori koji naplate a ne otklone kvar,ne znam da popravim ali znam da naplatim
                Majstor mi je radio druge stvari i iako je u racun napisao "kontrola ostalog", ocigledno da ovo nije primetio

Voleo bi ovo da isprobam sto si napisao, ali bojim se da nemam pojma o cemu pricas

Mislim, bas nemam pojma o mehanici, tako da bi mi trebala malo detaljnija objasnjenja

Usput, jel postoji neka prakticna knjiga u kojoj bi mogao da se upoznam sa ovim stvarima? Citao sam malo na forumu ove sticky teme, ali mi to teoretisanje nista nije jasno. Znaci, nesto tipa "Ako vam se desava to i to, moze biti ono i ovo. Ovo cete proveriti ovako, a ono onako...". Znaci neko tzv. popularno izdanje

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

postoji par izdanja terhničke knjige trebalo bi da ima u knjižarama.da ti ne bih sve crtao,a nije baš preporučljivo da tako voziš auto ima ovde preko nekoliko forumaša iz ns koji bi verujem rado te posavetovali i rešili ti problem.ako baš niko neće idi kod mog drugara đoleta (karburator servis) na telepu ul vatroslava jaglića i samo reci da imaš preporuku iz kikinde i on će ti za 5 min to rešiti

Comment

• milan_g1
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2007
                    • 863
                    • Karaburma

Od drugara stric je kupio novog Yuga, u Kragujevcu i na manje od 5000 mu se iskrivila bregasta, priznali su mu garanciju
                    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• vukx
                      CBC Početnik
                      • 29.11.2006
                      • 5
                      • Novi Sad

Pricao sam sa Tucakovim iz NS-a i on kaze da ugradjuje reciklirane (ili vec kako se kaze) Fiatove polovne bregaste.

Kaze da nece ispasti vise od 50 EUR za jednu.

Jel to OK?

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

Mnogo je 35 soma za yuga danas... Umorio se poneki breg

Comment

Working...
                        X