Radilica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

90mm hoda u klasicnoj upotrebi do nekih 300Nm je sigurna granica.

Malo znam o samoj geometriji bloka te nebi dao vise. Posto je vec sa UNO TuRbom doslo do specijalne legure, ogradjujem se na oko 300Nm .
    KS nisu vazne ako je sve izbalansirano-- ali u principu koliki je najveci momenat toliko i KS .

U protivnom stabilisati kao Nissan na SSkyline-u ili ako geometrija dozvoljava, koristiti dugacke srafove za veliku pesnicu koji prolaze kroz blok i koriste se za zavrtanje glave
    Ovde obratiti paznju na kvalitet srafova
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

E pa to nije losa ideja... Idem po busilicu i da narezem navoj na armaturu za beton. fi12mm je dosta... To ce drzati, zar ne?

To sam dugim srafovima me potseti na nesto. Dedra 2.0 turbo na srednjem lezaju radilice ima sigurno duplo duze srafove (ako ne duplo, onda znacajno duze od ostalih). Imas li ideju zasto je to?

300Nm je sigurno u 'klasicnoj upotrebi' kako si rekao. Sta bi bila neklasicna upotreba i koji bi moment onda bio u pitanju?
      Inace Dedra Integrale ima 280Nm.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Nisam zavirivao u Dedrin blok ali ima sigurno efekta stabilizacije.

300Nm je vidis , neka sigurna granica.. zato leze ispod. Pretpostavio sam da je "slab" blok u pitanju

SAAB H 234 Blok jje tezak 90KG , go ko od majke pa sad vidi
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

90KG?????
          Pobeg'o im kalup?

Nego, blok koji je u Dedri je i u Delti integrale, a znas sta su radili sa tim motorima u proslom veku... Reli verzije su imali i po 400Nm... To naravno ne znaci da ce potrajati...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
          X