dyno day

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

dyno day

U organizaciji foruma islo se prosle subote na dyno..ovaj put se islo na pravo mesto u samo srce austrijske tuning scene i racing scene...suzuki servis inace mozda jedino mesto gde se sredjuju auti za austrijske cup-ove(izmedju ostalog suzuku cup i reli cup)...ja sam prvo hteo da idem samo kao snimatelj medjutim odlucio sam se da proverim ipak sta ovaj moj auto daje,tamo gde mi Niko ne moze reci da su cifre nerealne ,ili sta vec lazne jer je taj dyno oficijelni dyno za merenje snage za cup aute...
    auta je bilo stvarno mnogo medju ostalima jedan nisan 200sx sa skyline motorom i 530 konja na tockovima...par lotus elisa,novi CTR,toyota mr 2 lepo uradjena isto tu u radionici gde je i merenje odrzano...
    upravo prebacujem Vocku video zapis ,trajace malo ima dosta materijala zanimljivog,a za sada postujem samo ove slikice koje se ticu nas mazdasa...
    napominjem auto je i dalje stock osim sto je sam ovaj put isao sa novim cistim filterom za vazduh i sa 20l omv 100 oktana benzinom(ako ovo uopste i pravi neku razliku)..

ostali podaci:
    honda civic type r 2007.....200nm i 206 konja(pre par dana merena ista takva i izbacila takve podatke 206 konja i 198nm)
    golf gti edition30..fabricki podaci.230 konja...izbacio 255 konja(stock motor) inace kruze price da je to motor iz prethodnog audija s3 zato i oni svi bacaju vise snage od navedenog...
    mazda 323f gt ...posle 147000km trebalo bi da ima 94kw i 157nm,a ima 96,4 i 169,8nm...
    cim se video prebaci od mene kod vocka vocko ce postovati drugi deo(manji),onda prebacujemo veci deo...
    p.s.izvinjavam se jos jednom na izostanku sa foruma komp a i rad u stanu su me preokupirali ali sada sam ponovo tu
    pozdrav
    miki
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Evo sad pogledah tamo u temi o godzili, znaci sve ti se slaze sa onim merenjem sto si tamo stavio, ovde ima malo vise mozda zbog goriva i filtera, a mozda jednostavno tacnije merenje.

A za ovu Mazdu gt ima vise sad nego sto je imala, ili lazu u podacima od auta, i za golf nekontam ima vise nego sto treba po papirima, pa sto ga ne prodaju sa pravim podacima mogli bi da maknu vise para. Nista tu meni nije jasno, sto brate ne stave prave podatke cemu ta zezancija .

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

pa golf je kao sto napisah golf gti edition 30 i nema isti motor kao i golf gti...
      za njih svi kazu da bacaju vise snage od deklarisane(isti slucaj sa mazdom 6 mps)...sa starim merenjem kod mene se ne slaze tamo sam imao 105 konja na tockovima,ovde imam 110...i tamo nisam imao podatak za nm ovde imam...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Pa vw je poznat po laziranju podataka, uvek napisu da ima manje snage pa kada ga porede sa vozilima iz klase on uvek ispada bolji.
        pozdrav

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Ma jasno je meni da nije isti motor i to sve, ali je stock, znaci tako je prodat i napisana snaga odredjena a ono ima dosta vise. Mislim koja je fora pokazuje manje da bi kao bio bolji kad se predi sa drugima po meni je to totalno glupo, pa ja bi pre kupio auto ako znam da ima vecu snagu, a ne da mislim da je isti kao i drugi a ono nije.

Pa da, imas ovde vise, to sam i rekao, dal moze to da bude zbog goruva ili masina tacnije meri, ali glavno da sad znas sve kako jeste ipak je to tacnije merenje ako je i oficijelni dyno tu onda nebi trebalo da bude greske.

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

@JNC
            pa ovako...dosta motora posle prave razrade baca malo vise konja,dosta motora je deklarisano sa manje konja zbog osiguranja(opet mazda6 mps)..inace slucaj golfa R32 je nazalosta obrnut,on baca manje konja od deklarisane snage ..sta cemo tu?
            slucaj honde nsx..tek posle nekih 100000km se motor razradjuje i pocinje da baca malo vise konja,to sam isto cuo pre neki dan na merenju i to od ljudi koji znaju sta rade(mislim za moj motor)..

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

e pa ok, nisam imao pojima da to ide tako, mislim znam da posle razrade auto tek ide kako treba i cak dok se ne razradi i trosi vise, ali tolika razlika , u svakom slucaju blago se njima , i ja bi voleo da imam masinu koja umesto 200 pokaze 220ks .
              Nego jel bila jos neka Mazda tamo, neki rx.

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

ne na zalostvideces i sam na snimcima..
                nisani,toyote ,novi ctr,integra type r,elise,cl600brabus,ford rs,bmw 328 i,
                itd...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
                  CBC Senator XXL
                  • 19.12.2006
                  • 1332
                  • Beograd

e steta, ali i ovo su opasne masine, nista cekam snimak da Vocko okaci

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

http://www.speed-freak.at/index.php?opt ... 0&catid=64
                    ostali dyno sheets ...onaj od bmw-a je greskom ubacen od focus-a..

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

auuuuu onaj nisan, 600nm, a i toyota

Comment

• X9
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2005
                        • 3179
                        • Wien-Sabac
                        • RX-8 i X-9

da da i 400 kw

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

mazda 323f gt
                          golf gti edition 30

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

i normalno ja

ispravka 134kw
                            civic type r

206 konjica stock
                            trebala bi da ima 201..

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                            X