Hladjenje motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TypeKoshiR
    CBC Veteran
    • 01.11.2004
    • 115
    • Kranj,SLOVENIA

Hladjenje motora

Uglavnom najgoru suprutnici na ovaj hood scoop nisu odgovorili sta je sa NSX(koliko vidite tamo nista ne ide pod avtomobil nego sve sto ide unutra ide van kroz haubu), sa mistu evo i sa impreza hoods scoop jel to lose rjesenje vec fabricko onda ako je moj fake zato u praksi radi bas to cemu je bio namjenjen da mi spusti temnparaturu vode...meni se ugrijavao samo na autoputu kad je bio gas do daske to znaci 230km/h+ i to ne samo da ga doteram do tamo nego da ga i drzim neko vrijeme na toj brzini onda se je temp. vode digla preko crvenom...od kad imam novi branik to je rijeseno mozem terat kdo kod ocem....
    A kao drugo taj motor nije ni malo serijski dok je bilo sve serijsko sigurno se nije ugrijavalo, probaj bilo koji rally avto treati na max obrtajim na dugo vrijem pa kad ti se voda digne onda po tvojoj logici nesto sa motorom nije uredu...ja mislim da je sve ok samo treba da se ga ladi bolje ili da pripremis branik ili das bolji hladionik itd...

LP

www.hondaaddict.com
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

A kao drugo taj motor nije ni malo serijski dok je bilo sve serijsko sigurno se nije ugrijavalo
    sam si sve rekao, tako radi kada je sve ispravno.

probaj bilo koji rally avto treati na max obrtajim na dugo vrijem pa kad ti se voda digne onda po tvojoj logici nesto sa motorom nije uredu...
    to NIJE serijski auto izasao iz fabrike, i onaj ko je kvario fabricka resenja je odgovoran i da pronadje adekvatna resenja za promene na motoru koje je napravio, a to ukljucuje i sistem podmazivanja motora i sistem hladjenja motora izmedju ostalih radova na vozilu.

neki "majstori" imaju znanje i znaju posao pa je rezultat adekvatno dobar a neki nemaju znanje pa im se motor pregreva, i gomila drugih problema.

pricamo o fabrickim resenjima gde nije za ocekivati da izbilo koje ozbiljne fabrike izadje auto koji se bilo kakvom voznjom sam od sebe pregreva, bilo leti bilo zimi, bilo prazan bilo pun, bilo sporom bilo voznjom pri punom gasu.

ako seserijski auto pregreva, ja bih trazio kvalitetnije izradjen a taj losiji zaobisao, ma koje da je marke i modela.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• TypeKoshiR
      CBC Veteran
      • 01.11.2004
      • 115
      • Kranj,SLOVENIA

Originally posted by brick
      neki "majstori" imaju znanje i znaju posao pa je rezultat adekvatno dobar a neki nemaju znanje pa im se motor pregreva, i gomila drugih problema.
      Sad ja neznam ako sam to dobro ukapirao, ali samo se nadam da nije to islo na mog majstora...jer taj sam problem ja rijesio na malo jeftini nacin(branik i hood scoop) barem za sada, al cu kupiti veci hladionik-cooler...I tu nema sta majstor da radi ako je masina nabrijana moras da je hladis sa vodom a vodu hladi cooler i nema veze sa masinom (tako da majstor tu nema nista da radi)...tu je customer na redu (veci cooler i stavr je ql)

LP

www.hondaaddict.com

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

majstor- konstruktor /onaj koji izmislja svoju novu konstrukciju auta i onaj koji prepavlja fabricki proracunate elemente i sklopove auta.

cim neko menja motor, ili njegove osobine naravno da se ocekuje ako je majstor zanata da nanovo konstruise i sistem hladjenja. ostavi li naivno fabricki sistem hladjenja poakzace se brzo da je pogresio u termickom proracunu sistema (to je ono majstor ima ili nema dovoljno znanja da se bavi konstrukcijom vozila).

sama fizikalija oko izmene necega na autu, ili ugradnje necega je najmanje majstorska kada je neko vec pre toga sve proracunao i napisao/nacrtao i daje garanciju na konstrukciju.

fora je imati dovoljno znanja u mnogim oblastima kada konstruises nesto novo a da bi to novo bilo bolje od resenja fabrickih inzenjera konstruktora.
        nema veze sa tobom konkretno, uvek je isto za razvoj u bilo kojoj oblasti. R&D je skuplji posao nego sama kasnija produkcija, na to se mislilo.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Pomognes se za privremeno sa Red Line WatterWetter koji pomaze vodi da obsorbuje/pred do 50% vishe termichke energije.

Ja ga koristim za osnovni test da li je u nekoj novoj konstrukciji 50% povecanja mase vode u gladnjaku dovoljno.

Nekad se pokaze da nije greska do hladnjaka vec da vodeni kanali u glavi nemaju dovoljan propust i/ili da je predajna povrsina toplote u glavi, premala za odredjeni efekat.

Samo onako usput da nabacim neku ideju u jurenju konachnog ultimatnog resenja
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• TypeKoshiR
            CBC Veteran
            • 01.11.2004
            • 115
            • Kranj,SLOVENIA

Red Line WatterWetter
            Zatu stvar sam vec cuo a i hijeli smo je uvoziti iz USA posta kod nas nema tog sranja, a doslo do komplikacije zbog air mail (zbog tekucina nismo mogli naruciti)
            Kod vas ima to Boost !? Kolko dođe, cuo sam da ima i audi jednu takvu foru za njihove motore isto ko watter wetter (njihov antifriz malo bolji)...
            Ali kao sto sam rekao temp. vode nakon toga sta sam sve napravio ostaje tamo kde ji je mjesto...ali cu sigurno ubaciti iz preventive jos veci cooler ! (kad se dođepam ponovno malo para)

www.hondaaddict.com

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Da ima, cena je oko 40? .
              move your mind

Comment

• Nenad
                CBC Senator XXL
                • 06.01.2005
                • 1364
                • BBgd/Mow

Red Line je odlicna mala kompanija.
                Ja sam nedavno (pre otprilike 8 meseci) poceo da koristim njihovo ulje za tiptronik menjac.
                Boost or bust...

Comment

• TypeKoshiR
                  CBC Veteran
                  • 01.11.2004
                  • 115
                  • Kranj,SLOVENIA

Originally posted by BOOST
                  Da ima, cena je oko 40? .
                  1L !?
                  Jeli to kao koncentrat !?

www.hondaaddict.com

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Da koncentrar za sistem do 13L vode.

175ml flasha.

http://www.gtek.se/index.php?mode=item& ... n=$session

Cena je ispod 20? , dakle sad je jeftinije jer vidim da je distribucija na veliko pochela

Recept:
                    * Dipropylenglykol: 1-5%
                    * Natriummolybdat: 1-5%
                    * Tripropylenglykol: 1-5%
                    * Tolyltriazol: 1-3%
                    move your mind

Comment

• Nenad
                      CBC Senator XXL
                      • 06.01.2005
                      • 1364
                      • BBgd/Mow

TypeKoshiR

Evo ti dealer u Italiji

Elettrauto Marello
                      Trino, Italy, 0161801477
                      www.dreammingmx5.com
                      Boost or bust...

Comment

• TypeKoshiR
                        CBC Veteran
                        • 01.11.2004
                        • 115
                        • Kranj,SLOVENIA

Hvala narod,
                        ja sam to cekiro prijasnju sezonu kad sam sestavio avtomobil i jedino kde sam to vido je bilo u USA...E onda ako ima i u ITA skocit cemo do tamo ili ko od mojih prijatelja

LP

www.hondaaddict.com

Comment

• Nenad
                          CBC Senator XXL
                          • 06.01.2005
                          • 1364
                          • BBgd/Mow

Boost or bust...

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

PP pod kontrolom... treba li kazi...
                            move your mind

Comment

• TypeKoshiR
                              CBC Veteran
                              • 01.11.2004
                              • 115
                              • Kranj,SLOVENIA

O.K. ako ne dobijem iz ITA onda cu tebe da zaduzim
                              Hvala

LP

www.hondaaddict.com

Comment

Working...
                              X