Zanima me tuning Punta MK2 1.2 8v. Mašina je radi ekologije zagušena sa svih strana. Največi je problem u izduvnom kolektoru koji je direktno spojen sa katom, tako da ovaj ima najviši stepen efikasnosti. Dali je moguče išta uraditi a da kola prolaze kroz tehnički. Dali je moguče ubaciti pomičnu od Punta 75 bez remapa. Lep pozdrav
Isplativi tuning Punta Mk2 1.2 8v
Collapse
X
-
...da si u SRB moglo bi...
Bez problema bi prolazio tehnicki, jer ne gledaju taj eko-test
[ ili kako se vec zove ]..ne mere sta ti izlazi iz auspuha...
Ali kod vas u Evropi...ne znam da li bi i dalje ispunjavao norme...
Bas zbog tih normi i jeste zagusen [ kao sto si i sam rekao ]...
Comment
-
-
Jedva čekam da i kod nas dođe taj dan, da mogu da vozim bicikl i
šetam gradom da me ne truju vozila bez katalizatora i sa neispravnim
izduvom,!
Jeste li videli decu od nekoliko godina koja moraju da koriste pumpice
za inhalaciju, i aparate za inhaliranje dva puta na dan ?
Direktne posledice pančevačkih goriva i vozila koja nemaju katalizatore !
Cannonbal za čistiji vazduh - zabranimo teme o izbacivanju katalizatora !"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
konkretno, posto bregasta od punta 75 pasuje na mk2 8v, sta je jos potrebno srediti da ta kombinacija fercera kako dolikuje?
I da li ta bregasta ima isti lift kao i standard od mk2?
I koji su prenosni odnosi 5-obrzinskog, a koji sestobrzinskog menjaca sa sportinga mk2? I da li se ovah 5-obrzinski sa sportinga razlikuje od obicnog?
I na kraju, ima li ikakvog, ali ikakvog smisla stavljati pecurke i ostale salate pod haubu, ili od toga jedina korist zvuk?
Comment
-
-
za bregaste ono sto mi sad pada pod ruku je sledece:
ovo su vrednosti za kao sport bregaste, ne mogu da nadjem stock, ali po ovome ovde bih rekao da su iste, valjda
a za to menjanje bregaste ne znam tacno ali pretpostavljam da komp mora da se radi
odnose nemam ali to sigruno imas na netu, u praksi 6br iz sportinga luduje, ali bukvalno, kratak menjac savrsen za gradske jurnjave
pecurke itd imaju smisla samo u sklopu sistema, tj ako su na dobrom mestu gde imaju dovod vazduha, moja preporuka za fiata:
http://www.gsrengineering.com/engineeri ... uction.htm
Comment
-
-
stock Punto 75 1242 usis 7°-41°, izduv 43°-5°
stock Punto II 1242 usis 2°-32°, izduv 30°-4°
na 75 je po ovome sve kasnije, i duze traje, za komp razumem da bi trebao da se radi.
A GSR klepa po usima samo tako...
Jos jedno pitanje, kad dodje do toga da mi kat bude isao napolje, ima li neko predstavu koliko bi kod nas izasla custom 4-2-1 grana?
Comment
-
-
pare koje bi dao za sve to su ti dovoljne za osnovu 1.2 16v sto je u startu 20 konja vise...
stvarno se nisam interesovao za te stvari, ali ako su blok, klipovi, klipnjace i radilica isti, verovatno moze da se turi glava od 16v i ostalo sto ide... mada ne znam, ovo sam dao samo kao ideju, mozda nema teorije za tako nesto...
nisam probao kako ide 16v, ali jesam video, lepo ide
Comment
-
Comment