Fiesta TD DI,Bosch pumpa visokog pritiska i Cav elektronske dizne.Kupio sam auto sa verovatno 90.000km.Dizne su bile zaprljane sa nepravilnim radom.Ociscene u BT servisu kod Hipodroma ultrazvukom, auto radi ko sat i ide osetno bolje.Preporuka za eko 3 gorivo i sipanje malo dvotaktola.U subotu su mi u Grand Motorsu,Fordovom servisu, preporucili da koristim neki od aditiva umesto dvotaktola.Aditivi hoce da nagrizaju semeringe na pumpama koji moze da propisa na kais i on preskoci a steta nevidjena.Omv sipa aditive u gorivo i ima problema sa pumpama.Nekada sam u Golfa 3 sipao Winsov aditiv za povecanje cetanskog broja u D2 itd, ali je auto bio kod mene tridesetak hiljada tako da iskustvo nije bas merodavno, bez obzira sto je bolje radio.Video juce da LM ima niz aditiva, cak i jedan za pospesivanje podmazivanja pumpi jer je gorivo mnogo posno.Da li iko ima iskustva sa dugotrajnom upotrebom aditiva za dizele u smislu kvarova bos pumpi i dizni.
Dizel gorivo-aditivi
Collapse
X
-
Prijatelju upravo to mene sada muci i gledam gde da postujem temu!
Ja sam pre koristio Liqui Moly Super diesel adittive
i nisam imao problema sa pumpom, motor je mirnije i lepse radi ona leru i cini mi se da je bio malo zivlji u voznji, to je trajalo dok sam imao aditiva, cim se potrosi sve po starom. Kako sam shvatio uputstvo to je za moderne CR dizele, meni je trebao ovaj aditiv:
Naleteo sam u jednoj prodavnici na njega, kupio i ga, to je za ciscenje sistema goriva i brizgaljki na motorima starije konstrukcije - traktorskim!
U pocetku sam bio zadovoljan, cini mi se da je manje "brektao" sve bi bilo ok da mi nije procureo semering na bosch pumpi, a to sam juce na tehnickom pregledu video, majstor podigao haubu da proveri brojeve kad zasmrde nafta, pogledamo obojica a pumpa sva mokra, odmah sam znao od cega je. E sada mozda sam i ja sipao malo vise nego sto treba pa je zbog toga procurelo. Sve u svemu mozda mozes da probas sa onim prvim aditivom ali strogo po uputstvu ili cak i manje, ali cesverovatno da primets efekat samo trenutno dok ima aditiva, cim se potrosi sve po starom a rizikujes da ti procuri neki semering.
Nadam se da sam bio od pomoci, pozdrav"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
-
-
Imam isti motor kao djunta, samo 2.0. Sipam iskljucivo evrodizel bez ikakvog dvotaktola. Tako su mi rekli, a raspitivao sam se na vise mesta, ukljucujuci i Grand.
Planiram da jednom - dvaput godisnje koristim neki aditiv za ciscenje dizni. Koristio sam jednom Liqui Moly, a citajuci ovde shvatio sam da Wurth nisu losi, ali ne mogu na pumpama da nadjem odgovarajuci.
Mislim da si pomesao, koliko sam procitao, ovaj prvi je za obicne turbo dizele, a drugi za CR. Danas sam bas sipao oko pola sadzaja na pola rezervoara.
Drugo, ne verujem da bi semering otisao ako si jednom sipao malo vise aditiva, pogotovo sto se to radi n svakih par hiljada km. U uputstvu pise na 2.000, ali ja otprilike sipam na svakih 5.000.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Nisam pomesao, ima deklaracija na srpskom na bocici gde je sve objasnjeno, ima ista stvar ali na engleskom Diesel Purge se zove, a spulung je na nemackom, valjda...
Bio sam u Metrou pre neki dan i naletim na ovo
220 dinara, smesna cena, pa rekoh da probam, ali sa manjom dozom, povremeno...
Danas cu da cimam majstora za taj semering, pocinja da pusta sve vise, smrdi nafta oko auta"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
I ja sam citao
SUPER DIZEL ADDITIV je za obicne turbo dizele, sigurno.
Evo>
5120
SUPER DIESEL ADDITIV
ADITIV ZA SUPER DIZEL
Sa dodatkom Cetana za veću snagu motora, manje detonacije, mirniji rad, lakše paljenje. Čisti motor i agregate za ubrizgavanje, a sprečava sagorevanje i topljenje iglica na brizgaljkama. Obezbeđuje optimalno iskorišćavanje i sagorevanje sa uštedom goriva. Smanjuje se korozija i habanje. Predstavlja plus za super dizel gorivo. Pogodan za dizel goriva sa smanjenom količinom sumpora. Testiran na turbo.
Primena: Za sve dizel motore u putničkim i teretnim vozilima, traktorima, građevinskim mašinama i stacioniranim motorima. Izvanredno pogodan za konzerviranje motora, a pogodan za duže mirovanje u ekstremnim uslovima. Dugotrajno dejstvo za 2.000 km. Kod dodavanja rezervoar treba da je 3/4 pun. 250 ml. je dovoljno za max. 75 l. dizel gorivaLoneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
A, dobro za taj prvi, ja mislim da mi je ipak korisniji drugi, ili gresim?
Ovo je uputstvo za ovaj drugi aditiv
DIESEL SPULUNG
ADITIV ZA POBOLJŠANJE RADA I ČISTAČ SISTEMA
Ovaj aditiv otklanja naslage na mlaznicama za ubrizgavanje i u oblasti klipova i prostora za sagorevanje. Otklanja probleme u radu motora, nema detonacije u oblasti delimičnog opterećenja - miran i lak rad motora. Putem čistih brzigaljki postiže se optimalan rad motora. Čisti ceo sistem z agorivo. Štiti od korozije. Obezbeđuje dobro sagorevanje i povećava ekonomičnosti i bezbednost u radu motora.
Primena: Za sve dizel motore i rad bez problema
U principu veoma slicni..."Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Pa, to i mene zanima. Oba su kao za "sve dizel motore". I meni je to slicno, stim da je ovaj drugi mozda bolji za ciscenje dizni i brizgaljki.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Cini mi se da mi je veci efekat bio sa prvim aditivom, mozda tripujem ali mislim da je hladan motor bio mirniji sa tim prvim, mada to traje dok ima aditiva..."Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Veceras sam se vratio iz robne kuce i kupih jednu bocicu za ciscenje i podmazivanje kako pumpe tako i brizgaljki. Sredstvo je nesto slicno kao sto je kupio "mkvb" ali je od "wynn's" evo i sajta (www.wynns.uk.com/) zove se diesel clener - tu bocicu sam celu sipao u rezervoar i o onda ga napunio do vrha posto je skoro bio na rezervi. Preporucuju da od prilike posle svakog treceg punjenje rezervoara sipas jednu celu bocicu u rezervoar da bi ti sistem za napajanje i bos pumpa kao i brizgaljke bile ciste i funkcionisale kako treba. Do sada nisam imao problema ni sa pumpom ni sa brizgaljkama, juce sam stavio 4 grejaca i nema da se brinem za paljenje i rad motora. Do sada sam presao skoro 200K a da nisam bas nista pipnuo sto se tice bos pumpe i brizgaljki. Koliko su ta sredstva dobra ne znam ali iz iskustva vec ih duze vremena koristim i nemam primedbe. Po meni verovatno ne treba preterivati i slusati neke koji kazu da u dizel gorivo dodaju i malo benzina i jos koje kavih drangulija da sacuvas pumpu ili brizgaljke, treba strogo voditi racuna i cuvati se takvih saveta koji mogu samo da vam nanesu vse stete nego koristi.
Comment
-
-
Iz prospekta LM ima razlicitih aditiva za motore starije i nove generacije kao i posebnih za povecanje mazivosti goriova.Moj auto je kupljen zimus, uvezen iz Italije gde je sigurno gorivo kvalitenije nego kod nas, a opet su dizne bile zacepljene na tih 90k sto smatram da je mala kilometraza..Drugar uvozi kola i desava se da dodju sa prljavim diznama, kolometraze 90-140k, sto znaci da se kod nas mogu ocekivati problemi jos ranije.Ja sam pre mesec dana sipao gorivo na Nis pumpi i auto mi je mesec dana losije isao nego pri poslednja dva sipanja.Da li je nesto primio ili je sad bolje gorivo,ko ce ga znati.Ulosci za nove dizne su em skupi em osetljivi na vodu i mogu se cistiti samo jednom.Cak i da nema vode u proizvodnji, javlja se kondenz tokom prevoza, u tankovima na pumpama pa cak i u samom rezervoaru auta i to je prakticno nemoguce spreciti.Savet je da rezervoar bude uvek pun, tj da nema vazduha iz kog bi se vrsila kondenzacija.Mislim da su aditivi koji imaju sposobnost skupljanja vode narocito zimi pozeljni.Opravke i kvarovi su veoma skupi.Ulosci za moj auto i recimo kod Citrona C5 su oko 200€ a kod Renoa i Dacie DCI su oko 800, a o ozbiljnijem kvaru pumpe da ne govorim, kvar rotora je nekoliko stotina.Nema vise 4 dizne i ceo remont za sto-dvesta kao kod starog Golfa.Svraticu do dizel servisa po savet, mada mi je receno dvotaktol, em podmazuje em cisti sistem.Iskustva sipanja aditiva na novom i autu sa malom kilometrazom nisu bas merodavna, ali sta se desava na kilometrazama preko 100k i u narednih cetrdesetak kada je sve vec malo istroseno.Nekadasnje iskustvo je bilo da je auto na leru dizao obtaje za pedesetak obrtaja, mirnije radio nije dimio, bolje primao gas i isao.ITada sam tocio gorivo iz zaliha u garazi i bilo je uvek savrseno cisto.Bas sam u dilemi.
Comment
-
Comment