Da li neko zna koliko chip tuning smanjuje vek motora,da li se menja samo softver racunara ili se vrse prepravke na kompu??Ima punto 1.9 jtd 86ks,razmisljam da ga cipujem.Procitao sam na netu da moze da se izvuce max 115ks iz ovog motora.
chip tuning
Collapse
X
-
Pa obzirom da se povecanjem pritiska u turbini povecava i toplinsko opterecenje sasvim sigurno se smanjuje samo je pitanje koliko
-
-
Koliko se tebi smanjilo?
Ja ne znam za mene, ali ja nemam turbinu
Inace, ne cacka se komp, samo se zamijeni fabricki chip sa ovim "budzenim", to je chipovanje kod nashttp://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6
Comment
-
-
u tvom slucaju operacija se izvodi preko obd interface-a , znaci nakaci se , fleshije i raskaci, pa pun gas...
smanjenje veka je jako diskutabilna tema, stvar je u tome da imas isti taj jtd sa vise ks koji je hardverski vrlo malo ili nista drugaciji od tog tvog a opet je vise opterecen.
drugo sve su te mape (firmirane) negde testirane, i tako napravljene da je maximalan ucinak motora skoro nepromenjen, nego se tera turbo da ranije da veci pritiska sto stvara osecaj da auto ima mnogo vise snage iz nizih obrtaja te samim tim manje stiskas gas, manje trosis goriva itd.
to sve vazi za normalnog vozaca, za onog drugog koji non stop tera pun gas, odgovor je jednostavan DA SMANUJE radni vek...
pozz
RAle
p.s. koliko moze da se izvuce je potpuno nebitno, ne hvataj se za cifre toliko konjskih powera i njut metara , kao zdravo za gotovo...
Comment
-
-
Re: chip tuning
Originally posted by zeks87Da li neko zna koliko chip tuning smanjuje vek motora,da li se menja samo softver racunara ili se vrse prepravke na kompu??Ima punto 1.9 jtd 86ks,razmisljam da ga cipujem.Procitao sam na netu da moze da se izvuce max 115ks iz ovog motora.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Originally posted by Gumetinanego se tera turbo da ranije da veci pritiska sto stvara osecaj da auto ima mnogo vise snage iz nizih obrtaja te samim tim manje stiskas gas, manje trosis goriva itd.
Hvala,
Nikola
Comment
-
-
Bice identicna, ili losija.
Vecina tvrdnji o ustedi goriva se bazira na razmisljanju da, posto auto ima vise snage, manje ce mu vremena i "stiskanja" trebati da ubrza do odredjene brzine, nego sto bi to bio slucaj sa standardnom mapom - samim tim i potrosnja ide dole.
E sad...svako ima svoje shvatanje ovoga.
Comment
-
-
Nikola zaboga , pa nemoguce je stalno voziti 100km/h ? potrebno je stici od 0-100a za to treba momenta...
Potrosnja ce biti manja, ne onoliko koliko tvrde "chip-tuneri" , ali ce biti manja, probano na nekoliko tdi motora koje sam ja fleshovao, ne samo po bord kompjuteru vec i po dosipanju goriva, i to mereno na velikim kilometrazama, znaci na konkretno passatu 1.9 tdi od 90ks sa upgrade mapom potrosnja je pala sa 6.5 po bordu na 6.2 isti vozac, isti auto, ista benz pumpa, da ne kazem iste marshute vozene, auto koji je prelazio 20-25 hiljada mesecno...
Comment
-
-
Koliko ja znam oni to optimizuju tako da se prilikom ubrzanja trosi mrvicu manje goriva tako da na kraju potrosnja i ako bude manja to je nekih 0,1 litar znaci u okviru statisticke greske
Comment
-
-
-
Originally posted by GumetinaNikola zaboga , pa nemoguce je stalno voziti 100km/h ? potrebno je stici od 0-100a za to treba momenta...
Pozdrav,
Nikola
Comment
-
-
jeeeste, daaa...
elem, isto goriva a veci pretisak , veca temperatura - vise snage, veci egt - nesretnija turbina i ostali pokretni delovi...
dalje vece vrednosti u torque limiter tabeli - tuznije kvacilo i transmisija
da li ce to uticati bas ili nece hmmm... ima dosta faktora, a mi nadgledamo 0, samo flesujemo i vozimo
Comment
-
Comment