Dyno - sa kocnicom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Dyno - sa kocnicom

Svojevremeno smo pricali o nekom dinamometru iz Novog Miloseva, ili kako vec bese, koji navodno ima i kocnicu - odnosno moze da "zakoci" motor na odredjenim obrtajima u toku mapiranja?

Da li sam ja pogresno razumeo, ili se ipak radi samo o obicnom dinamometru koji samo odradi merenje u jednom prolazu i izbaci rezultat?

Ako ipak ima i motornu kocnicu, ima li ko kakav kontakt, koga zvati i kontaktirati za to?
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • Delkan
    CBC Senator XXL
    • 14.06.2005
    • 829
    • 60 km From BG,West

Comment

• Saby
      CBC Senator XXL
      • 25.11.2004
      • 408
      • Horgos

pa kad ima simulaciju uzbrdice pretpostavjam da je to kao kocnica, pisi **** ki -ju poruku i nas on vodio
      Fun starts @ 3000 RPM
      Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• NickRP
        CBC Senator
        • 19.10.2005
        • 263
        • Serbia - Germany

Ja sam bio na tom dinu, on zaista ima kocnicu, heh, ali kao da je nema .

Ne znam da li im je upravljacki software star, ili su operateri nestrucni, ali de fakto niko nije umeo tamo da nam zakoci motor na odredjenim obrtajima, niti bilo sta tome slicno...

Nisu uspeli ni rucno cak da podizu opterecenje i time zaustave rast obrtaja, tako da se sve zavrsilo merenjem snage / obrtnog momenta u prolazu, kao na najobicnijem inercionom dinu.

Pozdrav,
        Nikola

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Au...pa ne mogu da verujem bas da su takvi paceri

Kako god, ipak cu da ih nazovem da pitam, mozda su naucili u medjuvremenu...gde je uopste to Novo Milosevo? Moze li da se zakaze kakav "dyno session" i kako i koliko to naplacuju?

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

970din

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• NickRP
              CBC Senator
              • 19.10.2005
              • 263
              • Serbia - Germany

Pitaj u svakom slucaju... Ja bio, pitao, gledali me belo... Ali proslo je od tada jedno 2-3 godine, mozda su ipak savladali. Ako jesu - to je odlicna mogucnost za mapiranje u Srbiji. Podvlacim, onaj dino to moze, pitanje je samo software-a i/ili operatera.

Za cenu nemam vise pojma koliko je iznosila, ali znam da je bilo dosta pristupacno, a radili smo jedno... hmmm... pa 7-8 prolaza.

To je negde oko Kikinde, jako su poznati u tom kraju. Radionica / dino soba je uredna, osoblje je dosta usluzno / predusretljivo.

Pozz,
              Nikola

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Pa lepo, zvacu ih sutra da pitam sta i kako, trebace mi to.

Comment

• Lord_o21
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2006
                  • 494
                  • Novi Sad

javi se kad budes hteo da ides, imamo jos jednog bmw-a za merenje... takodje mogu da prenesem pozitivna iskustva, ja kad sam isao punta da merim, jako su bili ljubazni (mozda, zbog sise_ki) i ostavili su jako pozitivan utisak...
                  ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• remus
                    CBC Senator XXL
                    • 25.12.2004
                    • 695
                    • Zrenjanin

To ti je jedno 50-60km od zrenjanina,ali je blize kikindi. Znaci imas oko 140 km iz bg-a. Inace znam da se ide do Novog Beceja i posle se skrene za Novo Milosevo.
                    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ma nije meni problem za merenje, to imam 100m od kuce, problem je dyno sa kocnicom za mapiranje, a to je vec malo teze naci...

Kad dodje vreme, zvacu ih da proverim da li su naucili da ga koriste kako treba

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Evo zvao sam, zaista jesu i ljubazni i predustretljivi, iako mozda i ne znaju najbolje sta imaju i kako da ga koriste

Elem, dyno je Bosch FLA-203, i ono sto je najinteresanije, poseduje funkciju imitacije voznje, odnosno rolling road. Dakle, zadate parametre tezine vozila, otpora vetra itd. i vozite auto, gde u realnom vremenu gledate kolika je i kako se menja snaga motora. Naravno, mozete da zadate i takav parametar da sta god radili dyno drzi motor na zadatim obrtajima, te se vidi kako promena parametara rada motora utice na snagu.

E sad, da li negde postoji malo vise tehnickih podataka o ovom dinamometru - podaci o karakteristikama, uputstvo za upotrebu mozda - cisto da se pripremim

Comment

• BMW 325i
                          CBC Senator XXL
                          • 25.06.2005
                          • 338
                          • Novi Sad

Originally posted by Lord_o21
                          javi se kad budes hteo da ides, imamo jos jednog bmw-a za merenje... takodje mogu da prenesem pozitivna iskustva, ja kad sam isao punta da merim, jako su bili ljubazni (mozda, zbog sise_ki) i ostavili su jako pozitivan utisak...
                          PA ocemo ici majku mu il da rastavljam auto da ga radim? Ja bi otisao malo da uvezbamo i taj deo mapiranja...u sustini bole me kolko motor ima ps-a i onako leti napolje...
                          Doris je vozila mini moris.

Comment

Working...
                          X