HGT Chipovanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tepSIJA
    CBC Veteran
    • 01.02.2005
    • 173
    • Sarajevo

HGT Chipovanje

Pozdrav svima...

vec sam do sad rasitivao se na sve strane gdje mogu uraditi "Chipovanje" svog auta : Fiat Punto HGT 2002 godina s "poznatom" Hitachi elektronikom i nigdje nisam nasao nekoga da to radi osim neke dvije firme (njemacka i austrija). Nazalost to je toliko zeznuto uraditi da kome god spomenem taj motor odmah okrene glavu...

jel netko slucajno poznaje nekoga tko bi mi to mogao uraditi, tacnije treba mi samo promjeniti mapu EPROMa radi vise goriva, paljenje ne bih dirao.

na motoru je dosta toga odradjeno, od bregastih, izduva, zracnog filtera, olaksavanje zamaja, poliranje u**** i sl stvari... samo ta elektronika da se popegla i sve bi doslo na svoje mjesto mislim. jos bi se razlika osjetila i to bi onda vec bilo pravo brzo jer i sada osjetim drasticnu razliku,
    Opet se ljudi grudvaju sa tim konjima ko da su jabuke!
    http://www.tuningshop.ba/
  • POTR
    CBC Veteran
    • 11.01.2008
    • 129
    • Beograd

koliko para si spreman da ulozis?

Comment

• tepSIJA
      CBC Veteran
      • 01.02.2005
      • 173
      • Sarajevo

Originally posted by POTR
      koliko para si spreman da ulozis?
      iskreno vise nego dovoljno. nije to jedina stvar koja cu raditi na autu... pametno bih mi bilo uraditi neki Stand Alon sistem, tipa Nira ili VEMS s kojom cu naknadno imati opcija kod sredjivanja motora ...

jeli imas neki prijedlog ili slicno.
      javi mi pa da se dogovorimo

unaprijed Hvala

Comment

• POTR
        CBC Veteran
        • 11.01.2008
        • 129
        • Beograd

U tom slucaju savetujem da zamenis standardni ECU i resis se bede na duzi period . Naravno kod specijalista za FIAT,ja ti preporucujem powerontheroad.org Zaboravi kojekakve lazne chip tjunere,koji rade i HGT i TDI i HDI i druge gluposti,svaka je masina prica za sebe pa i Fiat. Od brendova za Fiata preporucujem:MOTEC ili DTA sisteme.

Comment

• tepSIJA
          CBC Veteran
          • 01.02.2005
          • 173
          • Sarajevo

hvala na odgovoru... jeli znas tko mi to moze uraditi u meni susjednim zemljama, BiH (koliko zna niko), Hrvatska, Srbija tu gdje mi ne treba viza

jel ima tko u BG da to radi. rado bih pristao na nesta takvo i zavrsio jednom ECU za duze vrijeme..

mogu ja narucit nesta ovakvo pa doci gdje mogu da mi se to uradi kako treba, a najbolje bi bilo kad bi to neko sve zavrsio, ja dosao, to uradio, platio i s osmjehom na licu nazad kuci..

Comment

• POTR
            CBC Veteran
            • 11.01.2008
            • 129
            • Beograd

Pa to i jeste najveci problem,gde?Za pocetak informisi se koji bi model najvise odgovarao puntu HGT itd..hvataj savete, naci ces vec nekog da ti to ugradi. Znam da bi bilo najlakse da se to sve zavrsi na jednom mestu samo polako..

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Voleo bih da cujem zasto bas MOTEC ili DTA, a ne neki drugi? Po cemu je ovaj Fiat poseban pa da na njemu nesto posebno dobro radi, recimo Motec, a ne VEMS, koji je 5x jeftiniji a ima apsolutno sve funkcije koje mu mogu zatrebati?
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• POTR
                CBC Veteran
                • 11.01.2008
                • 129
                • Beograd

Iskljucivo kvalitet,covek to trazi! Ne osporavam druge proizvodjace,sve je stvar izbora,cene ... neka se informise,znace sta je najbolje za njega! Ja sam preporucio Motec,DTA jer njih preporucuje "powerontheroad" a znam da znaju sta rade!

Comment

• tepSIJA
                  CBC Veteran
                  • 01.02.2005
                  • 173
                  • Sarajevo

u mene je Hitachi slijedeci ECU:

46791884 GE113382 C489 JIJI
                  HCU401 MFI-401 FA3 1X12
                  jel neko zna koji je cip unutra

58c256
                  ili 58c256A

sto se tice SA sistema VEMS mi ne djeluje bezobrazno skup kao konkurencija.
                  Misterija je velika ova elektronika od hitachija u HGT-u, frend je na rubu rijesavanja iste... onda cete moci preko mene kupiti Chip kakav pozelite za auto heheh

koliko sam razumio, problem je sto se ne moze nista brisati na fabrickom chipu. za svaki novi upis novih podataka/mapa mora se koristiti novi chip, sve ponovo upisivati i tako sve dok ne pogodim mapu koja meni treba.

jos uvijek nije nista 101% sto pricam ali bice rijeseno u narednim danima, kada treba stici polovna elekronika iz istog auta oko koje ce frend da kemija i skonta sve sto treba znati...

ako to ne uspije sve su naznake da ce VEMS biti jedino rijesenje za mene

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Nije jedino, citaj PP
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• luigi
                      CBC Član
                      • 12.12.2007
                      • 10
                      • Zaječar

www.bertol-automobili.hr

Vlasnik servisa se pod nickom Seb aktivno pojavljuje na CroFiat forumu i veoma je cenjen od strane forumša. Pošalji mail, meni je lično odgovorio na par pitanja. Mislim da čovek jako dobro poznaje materiju.
                      Fiat Punto MK1 1.2 8v

Comment

• tepSIJA
                        CBC Veteran
                        • 01.02.2005
                        • 173
                        • Sarajevo

@luigi
                        -znam o kome pricas, SEB, vec sam s njim pricao oko SuperSprint izduvne grane. poslao sam mu mail, cekam odgovor za elektroniku, vidjecu sta i on kaze.. puno hvala sto si me podsjetio, trebao sam ranije njega pitati oko svega...

@206
                        -procitao sam mail, davno sam ja kontaktirao Nikolu, uputio me na jednu adresu na kojoj se niko ne javlja niti pise..

Comment

Working...
                        X