Sve je pocelo 1984 kada mi je u Mojkovcu na parkingu sleper zgazio novog sprinta.Isplate mi titalku i ostane mi prednji deo koji odvucem kod caleta u vikendicu.Ispostavi se da komsija ima Wartburga sa prolupanim motorom ,vidim da moze da stane i tako sve krene.U brodoremontu skratimo zvono menjaca i napravimo odstojnu plocu ,stavimo kvacilo od audija 100 koji ima odstojnik na korpi slican warburgovom zbog druk lezaja.Malo prepravke oko elektrike i auto ide i to preko svakog ocekivanja.Nize teziste motora nego cak kod alfe,tezi motor od wartburgovog i sasija su dali neverovatni rezultat,nema dizanja kod kretanja ,menjanja nagiba i geometrije tockova ITD.U Zagrebu u institutu za masinstvo uradimo atest i registrujem ga.Posle toga sredjivanje ,tabla od GTV sedista napred od Kaprija 2 ,pozadi od sprinta sebring izduv prednje grane od prohroma ,kljesta od novijeg tipa sa po cetiri klipa ITD,
Naj veci problem aerodinamiku sam resio stavljanjem zadnjeg stabikizatora od stare petice i gumenim trakama iza prednjih tockova za izvlacenje vazduha jer je pre toga auto preko 140 pocinjao da osciluje :spusti se pa se podigne i tako sve ucestalije dok ne skines brcinu na 130.Na motor sm stavio 10S bregaste za dvogrli karb.i iscupao ogricavac broja obrtaja iz razvodnika(stari ) metod.I mozete zamisliti kako je to leglo na menjac koji je pravljen ya motor koji vrti na 4000.Voyio dam tada i yadnji model Suda QV 1.5 i verujte nije mogao da mu pridje u ubrzanju,jako malo proklizavanja ,prvom do 70 druga 110 treca 155 a u cetvrtoj nikad nisam saznao.Nisam ga vozio preko oko 170 ... Ali sam u njega znao da natovarim i tonu kablova i slicnih stvari.
Auto ? sam koristio za posao 7 godina doradio gomilu sitnica ,svake nedelje isao u madjarsku ,za niksic jednom mesecno i nikad se nisam lepse i bezbriznije vozio.
27.5 god za djevrekom auta snova :
Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????
NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
Sve u svemu Alfaburg je vozen od 1986 do 1993 kada je zavrsio na taxiju a zatim mu se izgubio svaki trag.
Za to vreme mnogi su se iznenadili na semaforu a i u voznji sa gofovima i tada pojmovima kockicama 318 - 316. Po nekim mojim merenjima snimano video kamerom pa stopovano od 10 do 100 oko sedam sekundi.Znaci prva na leru oko 5-10 kmh gas do daske po digitalnoj obrtaljci do 8000 posto je analogna bila od sestaka ,zatim u drugu dve sekunde i to je to.Izvuci cu kad stignem avi obrtaljke ,skace ko kod motora, i stavicu negde na link. sto se krivina tice znao je samo zadnji kraj da se zanese kad preteram i to je moglo da se kontrolise.
To je to ako nekog interesuju detalji rado odgovarm na pitanja.
Pozdrav za sve koji vole miris benzina vise od KC ITD od Gastona
Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????
Prvo nije zaspao nego je na onoj krivini kod jalovista kad se ide ka BGD izgubio kontrolu i uleteo na parking kod motela gde smo pili kafu , pozdrav Duletu i hvala jos jednom za link ,pitaj Pedjinog caleta za koliko smo stigli do Segedina dok je njegova keva na zadnjem sedistu svakih 30km konzumirala leksilijume.Na zalost od papira nemam nista ali ima video snimaka i pedesetak svedoka . Pitaj Srbu iz Alfara na pr.
E da Dule jesi li resio problem dodavanja onih dva volta iz protokomera ili da pravimo elktroniku ?
Pozdrav.
Opet zaboravih Dule da li se secas kako sam te drao sa sudom dok u tog belog BMW nisi ubacio alpinin motor. Bez ljutnje salaa ,tek ti si tu prepravio sve prakticno i to svaka cast.
Nazovi ako treba nesto .
Comment