jedno interesantno pitanje ;) 2.3 na 2.3-16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VladaR
    CBC Veteran
    • 28.01.2008
    • 134
    • Grocka

jedno interesantno pitanje ;) 2.3 na 2.3-16v

Citao sam sve ovo (o 2.3 16v itd.) i pogledao neki prospekt koji imam (190 E 2.3-16) i iskreno, malo sam se nalozio na jednu stvar. Matori kad bi cuo ovo ... Radi se o sledecem: da li postoji sansa da se motor 2.3 (koji imam) "pretvorim" u 2.3 16v? Znam u cemu je razlika, nego otvaram temu da vidim koliko ima posla (detaljno). Pri tom kad kazem "pretvorim" ne mislim na ciribu-ciriba ili hokus-pokus(preperandus).
    Brzine su u H. - Ti ces da me ucis kako se vozi. - Sta si rek'o?? - Nista-nista, hvala cika-Momo. Vracam ga cim popravim moj auto.

Pa mozes, izvadis taj i ubacis 2.3-16

Iskreno, iako je 2.3-16 nastao od standardnog 2.3 mnogo stvari se razlikuje osim glave i gornjeg dela: klipovi, karter za brze skupljanje ulja, itd, itd...

Ovo mi se jako svidja iz ovog USA TV spota za 2.3-16

They gave it a 4 cylinder 16 valve jewel of an engine and the most sophysticated suspension outside the racing world ...and even a rear aerodynamic wing

Then they gave it a name...The Mercedes-Benz 2.3-16...and the rest is performance history...or soon will be

Mercedes-Benz...Engineered like no other car in the world

Comment

• VladaR
      CBC Veteran
      • 28.01.2008
      • 134
      • Grocka

Originally posted by shaq
      Pa mozes, izvadis taj i ubacis 2.3-16

Iskreno, iako je 2.3-16 nastao od standardnog 2.3 mnogo stvari se razlikuje osim glave i gornjeg dela: klipovi, karter za brze skupljanje ulja, itd, itd...
      Ok. A onda nish.
      Brzine su u H. - Ti ces da me ucis kako se vozi. - Sta si rek'o?? - Nista-nista, hvala cika-Momo. Vracam ga cim popravim moj auto.

Comment

• dr.benz
        CBC Član
        • 06.01.2008
        • 73
        • beograd

Moze da se prepravi 2.3 na 2.3-16,ali ti je to verovatno totalno neisplativo! Mozda ti je bolja opcija da ugradis ceo 2.3-16 sa getrag menjacem u tvoj auto,a tvoj motor i menjac prodas! Jedan moj drugar je to ubacio bas u 124C,doduse sa obicnim menjacem,i ide auto skroz OK!

Comment

• Djux
          CBC Veteran
          • 10.08.2007
          • 133
          • Zemun

Ma da... ako ti 230 nije dosta to ,,budzenje,, bi bilo najskuplja i najneizvesnija stvar sto mozes da pokusas. Svako ko zeli vise snage, vecu potrosnju i skuplju reg. ne treba nesto puno da se muci. Ima 260 i 300 benzinaca sve se spakuje jos i kad bi zamenio 230 masinu sa getribom ni doplata ne bi bila nesto velika. Naravno ako bi zeleo za generaciju mladje motore sa 16 ventilskom tehnologijom tu bi ipak morao malo vise da se otvoris. A mislim da na to i ciljas kad vec razmisljas o duploj bregastoj.

Comment

• kardanko
            CBC Član
            • 22.05.2007
            • 75
            • Beograd

Za nase uslove totalno neisplativo.U praksi ovde sa nasim gorivom mnogo bolje radi motor 2.3 nego 2.3-16.Naravno dobices mnogo vise snage ali i mnogo glavobolje sa odrzavanjem.Inace motori 2.3-16 koji su ispravni su i preko jako skupi

Comment

• vaskemica
              CBC Veteran
              • 22.01.2008
              • 108
              • Srbija,Kragujevac

Čoveka interesuje zamena motora,možeš ga pozvati i pitati
              http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=37813
              Nije dozvoljen link prema drugom forumu, promenio Dora

Comment

• Bambalic
                CBC Član
                • 09.01.2008
                • 72
                • Beograd

Re: jedno interesantno pitanje 2.3 na 2.3-16v

Originally posted by VladaR
                Citao sam sve ovo (o 2.3 16v itd.) i pogledao neki prospekt koji imam (190 E 2.3-16) i iskreno, malo sam se nalozio na jednu stvar. Matori kad bi cuo ovo ... Radi se o sledecem: da li postoji sansa da se motor 2.3 (koji imam) "pretvorim" u 2.3 16v? Znam u cemu je razlika, nego otvaram temu da vidim koliko ima posla (detaljno). Pri tom kad kazem "pretvorim" ne mislim na ciribu-ciriba ili hokus-pokus(preperandus).
                Ja znam lika koji je od standarnog 2.3 8v nampravio 2.3 16v
                Izvodljivo je ali ima mnogo zezalica da se radi!!!
                Ima cak negde u Engleskoj da se kupi Body-kit za mercedesa 190 EVO I!
                Sada ti odluci da li ces da se zezas ili neces!!

Comment

Working...
                X