Konkretni slucaj je Golf 1.6 i 1.8,prema mom saznanju i jedan i drugi motor imaju klipove od 81 mm samo im je razlika u hodu klipa. E sad neki dan sam cuo da je jedina razlika u radilici da je sve ostalo isto??? E tu sam se ja zabunio,jer ako je to jedina razlika onda ja ladno samo izvadim onu radilicu i stavim ovu moju od 1.8 i kraj price??? Da nece posle da mi vire klipovi iz cilidara? 1.6 ima hod klipa 77.4mm a 1.8 86.4mm to je 9mm razlike...
Pitanje u vezi hoda klipa
Collapse
X
-
Naravno da ce ti vireti sa duzim hodom radilice.
Ili je vislji blok od 1.8 ili su krace klipnjace pa moras i njih zameniti...sve pod uslovom da su isti klipovi!To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Blok za 1.6 i 1.8 je isti,cak sta vise i na jednom i na drugom je izliveno na bloku 1.8 samo treba da se obrati paznja da broj motora tj na slovnu oznaku motora. Znaci totalno su isti blokovi. I pitao sam kod nekih engleza na netu i oni kazu da 1.6 ima ravnu glavu dok 1.8 ima upustene komore u glavu. Ali problem je sto ja nisam video ni jednu glavu od 1.6 Dok 1.8 imam kod kuce i ima upustene komore i imam radilicu i klipove i klipnjace kod kuce ali ne isplati mi se raditi taj motor koji imam jer za manje para mogu uzeti stranca jer je i ovaj moj blok od stranca.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Da 1.6 ima ravnu glavu nesto najruznije sto sam video dok 1.8 ima upustene komore za sagorevanje u glavi ali ne za visinu klipa, tako da su ti i klipovi razliciti a obicno tako i ide. Znaci morao bi sve radilica,klipovi,klipnjace sto opet ne mozes zbog tvoje glave znaci moras klipove od 1.6 da ostavis.
Sve u svemu sve to treba prekontrolisati.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Ja imam glavu od 1.8 8V ali nemam blok. Pa me neki ljudi uveravaju da samo promenim radilicu i stavim ovu moju glavu od 1.8 na to i to ce da radi i bice 1.8 u tome je ceo moj problem sto nemam nikakve mere od 1.6 za klipnjace i visinu klipa. A imam radilicu i komplet sa klipnjacama i klipovima od 1.8 i jedan zardjali blok koji bi trebalo da se hilznujeVW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
90% je verovatnoca da klipnjace na 1.8 motoru nisu krace. Ali to je VW pa je sve moguce
Ako su stvarno blokovi isti (dobro proveri, izmeri visinu bloka) onda je razlika u kompresionoj visini klipa.
I fiatovi 1.3 i 1.5 blokovi izgledaju isto ali postoji razlika u visini.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Ili da je klip kraci od cela klipa do bolcnija za pola razlike u hodu radilice sto cisto sumnjam.
Mada mogu lako da proverim. Daj oznake motora za oba.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Za 1.6 je oznaka PN a za 1.8 je PB. Inace na oba bloka stoji izliveno 1.8 samo je razlika u broju motora tj oznaci. Isto tako je i sa 1.3 i 1.1 samo kod njih je bila razlika u klipovima a ostalo je bilo isto. A kod dvojke su radili iste klipove sa razlicitim hodovima klipa. Takodje veoma lako moze 1.8 da se prepravi u 2.0 samo treba druga radilica i klipovi 82.5 a to je 3 specijala.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Zaboravio sam na temu.
Moram sutra da pogledam u zemljisnim knjigama
Sutra uvece posto mi je katalog sa dimenzijama kuci a sad mi je vec kasno da gledam.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
Comment