koliko kosta kompletan b16a2 swap

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

koliko kosta kompletan b16a2 swap

jedan momak me pitao, a i mene zanima, koja je cena kompletnog b16a2 ili b18c1 swap-a

znaci, osovine, ecu, elektronika, kablovi, motor, menjac, intake, izduvna grana, alternator, servo, klima

znaci, svi potrebni delovi, bez rada majstora
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Dotera mu neko dobrog stranca i ima sve potrebne delove

mislim da ce za 1k eura da se nadje neki preko...
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• skyline
      CBC Senator XXL
      • 31.07.2007
      • 3149
      • Cacak

ajde nadji mi dobrog stranca za 1k eura, evo ja cu ga kupim sutra, pa nek stoji pod shashinom, ali mislim da je to nemoguce

stavise, ubedjen sam da je nemoguce
      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Timothy Leary
        CBC Senator XXL
        • 23.04.2006
        • 439
        • Beograd

hehe o lepim cenama pricate....
        Prosecno, motor, menjac, komp, poluosovine, ozicenje se preko bare krecu od 2500 zelembaca, za menjac sa lsd treba dodati jos 500$ i tako dalje....

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

Timothy, amerika je malo daleko
          pre evropa, a ako se ide na nesto preko bare, onda dzepen

Comment

• Timothy Leary
            CBC Senator XXL
            • 23.04.2006
            • 439
            • Beograd

pa ja pricam gde je najbolja ponuda..... i sve su to motori iz Japana, tamo ih ima u ubedljivo najvecem broju...salju japanerosi i za Srbiju, nista se ne boj, samo brodarina brate

Comment

• Boso
              CBC Član
              • 05.02.2007
              • 21
              • BL/Baile Atha Cliath

Originally posted by Type_R
              Dotera mu neko dobrog stranca i ima sve potrebne delove

mislim da ce za 1k eura da se nadje neki preko...
              Gdje to, ja cu odmah 5 komada narucim. Ma ne moze ni swap za 1000 eura a da ne govorim o citavom autu i to u dobrom stanju kao sto ti kazes.

Originally posted by Timothy Leary
              pa ja pricam gde je najbolja ponuda..... i sve su to motori iz Japana, tamo ih ima u ubedljivo najvecem broju...salju japanerosi i za Srbiju, nista se ne boj, samo brodarina brate
              Ne, najbolja ponuda je u japanu, ta mora to dodje do usa zar ne. A za 2500 dolara, kao sto si rekao uglavnom idu usdm motori koji su presli kao golf 2 dizel u Sarajevu u odnosu na japance koji malo koji da ima preko 130 000km na satu a vecina ni toliko. Prakticno dobar jdm kompletan b16a2 swap ce kosta i vise. Ali eto recimo da za lsd swap moras izdvojis 3000 dolara, to dodje malo preko 2k eura plus shipping na sve to sto je bar josh 500 eura iz usa u evropu, znaci min 2500 eura za b16a swap. Sa druge strane, brodske konekcije sa balkanom su strasno slabe, bar sto se tice te vrste brodova, uglavnom vrse konekcije sto znaci prebacivanje swapova sa broda na brod sto opet cesto puta znaci slomljen neki senzor ili iskrivljena grana ili slicno. A ponekad mora se ceka i do 6 mjeseci, to znam iz licnog iskustva.

Ne znam ali 2500 eura za b16a swap mi zvuci mnogo, ali opet s druge strane kada vidim da u srbiji prodaju '96 god civic hatch 1,4 ili 1,5 za nesto manje/oko 5k eura onda mozda i nije

Comment

• Type_R
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2007
                • 900
                • Valjevo

Mora da sam ja lud, pa kod nas ces da kupis civic sa tim motorom za 4000eur

evo ako nekoga zanima crnogorac civic 6th gen b16a2 za 3500 eur
                3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• V-Tec
                  CBC Senator XXL
                  • 30.06.2006
                  • 1615
                  • Beograd
                  • '89 Civic d16a6

Evo nekih cena motora koji se uvoze iz Japana:

Znam da hrvati imaju dosta civica sa swapovanim b16, b18 motorima, a gde oni nabavljaju pojma nemam...

P.S.Mislim da ne treba razmisljati o uvozu iz USA ili van Evrope, ima tih motora dosta po Evropi.Znam isto i da Grci dosta gotive Honde...
                  shuto-expressway.com

Comment

• -Vedran-
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 3255
                    • Beograd

Oni nabavljaju iz Slovenije. Sve ih kosta oko 2k eur sa ugradnjom...
                    Power of dreams !!!

Comment

Ima Robi jedan B16A2 u garazi, doduse, bez menjaca, ali kad se to swapuje, to ima zezancija, znaci, ne samo to, vec i kocioni sistem ojacanja sasije..

Nije to bas tako lako, mislim da bi Robika za ruke uzeo 200 evra, a ostalo je cena motora sa svim detaljima..

Pa ne poklanjaju se se tako lako ti motori..

Comment

• PINHEAD
                        CBC Senator XXL
                        • 30.03.2005
                        • 373
                        • BG, Vidikovac

Swap "u nas" je suluda stvar u najavi. Samo za entuzijaste za dubokim dzepom, viskom slobodnog vremena, i rezervnim automobilom.

Vedran zna koliko sam ja zivaca i vremena potrosio samo na usisnu i izduvnu granu, da se dotera motor, skine grana, vrati motor vlasniku ( posto su grane bile na motoru ), da sve to legne na svoje mesto........mogu samo da pretpostavim koliko stvari moze da krene u pogresnom pravcu kada je swap u pitanju......
                        EI9, EJ9, EK9......

Comment

• markokg1982
                          CBC Senator XXL
                          • 19.05.2007
                          • 409
                          • Kg-Bg

Originally posted by Type_R
                          Mora da sam ja LUD, pa kod nas ces da kupis civic sa tim motorom za 4000eur

evo ako nekoga zanima crnogorac civic 6th gen b16a2 za 3500 eur
                          a gde to mislis da nadjes civic sa b16a2 motorom za te pare? mozes da nadjes b16a1 tj 1.6 16v VTEC sa 150hp kojih ima u cetvrtoj generaciji civic i crx i koji su uglavnom pohabani, ali b16a2 tj 1.6 16v VTI sa 160hp nema sanse da uopste nadjes u prodaji a pogotovo ne za te pare!
                          pitaj Timoty-a koliko je jurio b16a2 tj koliko ga je cekao a pogotovo ga pitaj za koliko bi ga prodao sada pa ces videti o cemu pricam
                          ovaj crnogorac je stvarno jeftin! ako ruke ne kostaju puno, treba ga kupiti u uraditi swap (ko vam je poslednji put dizao haubu da proverava broj motora na autu starosti preko 15god a pogotovo kada se srede brojevi, zavrsava se posao) a ostalo se proda u delove
                          http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• Boso
                            CBC Član
                            • 05.02.2007
                            • 21
                            • BL/Baile Atha Cliath

Originally posted by V-Tec
                            Evo nekih cena motora koji se uvoze iz Japana:

Znam da hrvati imaju dosta civica sa swapovanim b16, b18 motorima, a gde oni nabavljaju pojma nemam...

P.S.Mislim da ne treba razmisljati o uvozu iz USA ili van Evrope, ima tih motora dosta po Evropi.Znam isto i da Grci dosta gotive Honde...
                            Hmotors je odlican online shop, odavno znam za njih ali ih nisam posjecivao vec duze vrijeme jer mi usa otpada kao opcija za bilo kakav uvoz. Samo mnogo su pojeftinili sada ali vidis opet te kompletan swap izadje 2250 za a2 motor.
                            Da slazem se za Grcku, mnogo gotive hondice i vidio sam par komada mnogo dobro odradjenih, to bi npr moglo se provjeri kao opcija, samo vjerujem da i oni dobrim djelom uvoze iz japana.
                            Ali i dalje sam ubijedjen da se u japanu moze dobiti najbolji deal ukljucujuci shipping, ja nesto kontam da bi se kompletan swap mogao naci za manje od 2k eura, mozda cak blize 1500 cifri i to ukljucujuci shipping, samo sto kod nas nema trzista za to, ne zato jer se ljudi ne loze, ehehe ovaj i slicni forumi su dokaz ali *ebe nas malo standard.

Comment

• Boso
                              CBC Član
                              • 05.02.2007
                              • 21
                              • BL/Baile Atha Cliath

Originally posted by TRIO_driver
                              Ima Robi jedan B16A2 u garazi, doduse, bez menjaca, ali kad se to swapuje, to ima zezancija, znaci, ne samo to, vec i kocioni sistem ojacanja sasije..

Nije to bas tako lako, mislim da bi Robika za ruke uzeo 200 evra, a ostalo je cena motora sa svim detaljima..

Pa ne poklanjaju se se tako lako ti motori..
                              Pazi, ukoliko imas sve sto ti je potrebno prebacivanje je najmanji problem, 1 dan posla. Sada druga je stvar kada ljudi nemaju sve ili ne planiraju dobro pa se taj posao onda vuce sedmicama ili mjesecima. Pa po vrh toga izaberu majstora da ima radi koji hondu nije vidio u zivotu a da ne pricam o poznavanju i specifikaciji djelova i bezkonacnim mogucnostima mixanja.
                              200 eura za ruke meni ne zvuci mnogo, cak stavise povoljno, ali u to vec ne ulazim jer ne zivim u Srbiji pa ne poznajem situaciju. Ja sam vec nekim ljudima ovde obecao prebacivanje za dz, ukoliko im swap bude jedina opcija, da odradimo citav swap kod ujaka u servisu na dorcolu, i to u popodnevnim satima kada se servis zatvori, moze sve se sredi za jednu noc. Naravno, opet kazem plan i dobra priprema su pola posla.
                              Kocnice, pa naravno, kao na bilo kom drugom autu, sto se mora mora se.

Originally posted by PINHEAD
                              Swap "u nas" je suluda stvar u najavi. Samo za entuzijaste za dubokim dzepom, viskom slobodnog vremena, i rezervnim automobilom.

Vedran zna koliko sam ja zivaca i vremena potrosio samo na usisnu i izduvnu granu, da se dotera motor, skine grana, vrati motor vlasniku ( posto su grane bile na motoru ), da sve to legne na svoje mesto........mogu samo da pretpostavim koliko stvari moze da krene u pogresnom pravcu kada je swap u pitanju......
                              Rezervni auto? zasto to, kao sto rekoh, dobra priprema i jedan dan posla ili ti vikend. Mislim, mogu i ja da pretpostavim koliko stvari moze da krene u pogresnom pravcu kada je swap u pitanju, ukoliko ti to radi back door majstor. Ali bilo koji B series swap na eg, ek i dc je mnogo laksi nego sto ljudi misle.
                              Ne kuzim ovo za grane, jeste vi izvadili citav motor da bi skinuli usisnu i izduvnu pa prebacili na tvoj ili ja nisam shvatio dobro?

Originally posted by markokg1982
                              ako ruke ne kostaju puno, treba ga kupiti u uraditi swap (ko vam je poslednji put dizao haubu da proverava broj motora na autu starosti preko 15god a pogotovo kada se srede brojevi, zavrsava se posao) a ostalo se proda u delove
                              E to je to, mislim i dalje vjerujem da se sve moze odraditi legalno kada je samo motor u pitaju, ali to je vec licni izbor ljudi, ali ovo o kupovini slicnog pa prodaji ostatka djelova, to je vec generalna ideja.
                              Sto se tice ruku i samog posla, ja sam vec obecao pa mozemo isto opet, na ljeto sam u Bg jedno 6 sedmica i ako neko nesto bude radio tada nije problem da se to sredi za dz i to u profi prostoru gdje ima sve od alata, vazno je druzenje zar ne, mislim ne mijenjao svjecice na golfu 2 dizel ... a koliko ce to da te kosta u pivama je vec druga stvar

Comment

Working...
                              X