Custom usisna grana od metala

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemanya
    CBC Veteran
    • 29.03.2008
    • 199
    • Beograd

Nije moj auto,nego od jednog mog prijatelja.

Jedan od razloga jeste jeftiniji gas,dečko bi ugradio gas,ali nema 1000 evra.
    Ja sam mu predložio zamenu usisne,kao možda jednu od mogućih opcija.

Drugi razlog je veća sigurnost u slučaju detonacija.
    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Stariji modeli su imali metalnu granu, kao i Polonez sa tim motorom. Samo, ne znam koliko je lako / tesko naci u SRB
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Originally posted by nemanya
        Nije moj auto,nego od jednog mog prijatelja.

Jedan od razloga jeste jeftiniji gas,dečko bi ugradio gas,ali nema 1000 evra.
        Ja sam mu predložio zamenu usisne,kao možda jednu od mogućih opcija.

Drugi razlog je veća sigurnost u slučaju detonacija.
        Sekvent ti je 650 evra, opale su cene, osim ako neces Landirenzo..

Comment

• nemanya
          CBC Veteran
          • 29.03.2008
          • 199
          • Beograd

Ja bih da ga uputim kod Dore ili Rašića,jer vidim da momci rade kvalitetno.
          E, ali odem na njihov sajt i vidim da kvalitet i dalje drži cenu.

@mirdza

Hvala za info.
          Probaću da ga uputim na nekog majstora koji popravlja Rovere ili Poloneze,pa ako nađe deo da ugradi.
          Ili možda da pojuri po nekom otpadu
          "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

Bolje nazovi telefonom, onda dobijes tacnu informaciju..

Comment

• Pug
              CBC Član
              • 12.03.2008
              • 29
              • Beograd

Na netu sam nasao DIY kako da se metalna usisna grana sa 306 GTI stavi na 306 XSi motor koji ima fabricku plasticnu. Izgleda da GTI usisna potpuno odgovara 2.0 motoru od XSi-a.

E sada dolazi najlepsi deo price, plasticna usisna grana na 2.0 XSi motoru je potpuno identicna usisnoj grani na mom 306 1.8 16V.

Da li neko zna neki sajt gde bih mogao da uporedim identifikacione brojeve delova za 306-icu?

Konkretno, ako se stavlja isti dihtung grane na GTI, na XSi i na 1.8 onda ce da pase sigurno. Da li sam u pravu?

Mislim da GTI ima i veci promer leptira gasa sto se nadam da ce biti od dodatne koristi. Jos kada se uradi port maching na glavi motora i ismedju grane i leptira ima da bude prava stvar.
              Peugeot 306 XT 1,8 16V '98, CAI JR, de-cat pipe, 112 HP.

Comment

• Pug
                CBC Član
                • 12.03.2008
                • 29
                • Beograd

Mali off topic.

Nasao sam odlican sajt za sve delove za sve Pezo automobile i kombije.

Ovo je adresa: http://public.servicebox.peugeot.com

Korisno za sve kojima su potrebni tacni identifikacioni brojevi za bilo koji deo na Pezou.

Nazalost sajt je na francuskom dok se ne registrujete i ne promenite jezik u engleski. Sve je veoma logicno poredjano tako da ne bi trebalo da bude problema oko koriscenja.

Potrebno je prvo registrovati se.

(Klikne se na "s'inscrire")

Posle registracije se dobija mejl u kojem se nalazi username i possword sa kojim se ponovo logujete samo sada se klikne "Valider".

Kada se udje u sajt gore desno se klikne na "Mon Profil" i promeni se jezik sa francuskog na engleski tako da je dalje olaksano koriscenje.

Iz menija "Free Services" se bira "Spare part documentation" kao na sledecoj slici (ja sam jos uvek bio na francuskom jeziku kada sam pravio screenshotove)

Izabere se model auta ili se ukuca VIN broj sasije u gornjem levom uglu.

Posle toga ekran izgleda ovako:

Dovoljno je kliknuti na, recimo, motor i dobija se ovo:

Ako bi se dalje kliknulo, recimo, na glavu motora ili na bilo koji drugi deo dobija se sledeca slika sa ispisanim identifikacionim brojevima svih delova sve do zadnjeg srafa i podloske.

Predpostavljam da slicni sajtovi postoji i za druge marke automobila.

Sto se tice naseg topica, za moj auto dihtung usisne grane je u stvari O-ring kojih ima cetiri komada, za svaki usis po jedan, a za model GTI je dihtung iz jednog velikog komada. U svakom slucaju moram da idem u neki ovlasceni Peugeot servis da pitam da li moze da se nabudzi.

Comment

• Pug
                  CBC Član
                  • 12.03.2008
                  • 29
                  • Beograd

Jedno pitanjce.

Da li ce biti nekih posledica ako stavim usisnu grana od 2.0 motora na 1.8 motor? Mislim pre svega zbog vece kolicine vazduha i verovatno drugacije rezonancije vazduha u njoj. Metalna grana od GTI-a ima plasticni rezonator na sebi.

Ako bi je vec menjao da li da zadrzim stare senzore MAP, TPS, AIT, regulator pritiska goriva i dizne sa 1.8 ili da sve to preuzmem sa GTI-ja?

Da li ce trebati da se radi remap ECU-a?

Ima stvarno puno nepoznatih u celom proracunu.

Treba mi savet nekoga iskusnijeg forumasa.

Na slici je metalna grana sa 2.0 GTI-a montirana na 2.0 XSI.

Comment

Working...
                  X