Savijanje prohromskih cevi.. Gde?
Collapse
X
-
-
Probaj kod ovih:
Dimegal Metalna Galanterija
Svetog Nikole 19 (Baje Sekulića 19)
tel 011/2419-099, fax 011/2413-111
I ovi rade savijanje prohromskih cevi, ali je u pitanju Pozhega:
Prohrom enterijeri
tel 064 1680 149
-
-
Jednom prilikom sam nosio neke cevi za grejanje, one veceg precnika a i vece debljine na savijanje u brodogradiliste Beograd. Ulaz je preko puta buvljaka na N.Bgd-u prema Savi. Samo jednom sam isao tako da ne znam imena ni telefone ali moze da posluzi kao opcija ukoliko nemas drugih.
Comment
-
-
u baje sekulica su mi rekli da savijaju samo do 30 precnik cini mi se.
Meni je radio slavko iz kumodraza savijanje 45 precnika na 90 stepeni za pragove za dzipa.
Ako hoces iskopacu broj.
Comment
-
-
ako ne resis,onda prohromske krivine i argon varenje,pa posle sve na poliranje,i dosta dobro se vari,sto ne uradis kutije kao na ovom snimku
http://www.youtube.com/watch?v=M1xLcFQJ ... re=relatedko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Originally posted by SapcaninAko hoces iskopacu broj.
dfast: Provericu, prvo zivkam ove iz Baje Sekulica...
ljube: To mi je poslednja solucija.
Comment
-
-
Kod nas tesko... za dobre rezultate potrebna je CNC masina za savijanje cevi. Evo kao ove na primer:
ili
Ja sam duze vreme trazio nekoga ko moze da uradi i jednostavnije krivine (a kamoli S, i jos jedna blizu druge i bez deformacija kao kod tebe na slici) i nisam nasao nikoga ko to radi kako treba. Ako nesto iskopas napisi, i meni bi dobro doslo...
Comment
-
-
Comment
-
-
Da ne otvaram posebnu temu, imam slicno pitanje...
Meni treba neko ko moze da napravi sigurnosni kavez za rally auto ( roll cage ). Medjutim, taj kavez mora da prodje atest i da bude napravljen prema FIA standardima. Zbog toga ne sme da se mnogo vari ( osim tamo gde je neophodno, uglovi od 90 stepeni ) i vecina cevi je savijana. Interesuje me tehnologija ( hladno, toplo savijanje ), cene, ljudi koji to rade, kome da se obratim za atest, koliko atest kosta...manje-vise sve sto bi mi pomoglo da napravim kavez u srbiji...Hvala!
Comment
-
-
Originally posted by cvrleNesto razmisljam jer mozda igra da se nadje neko ko radi auspuhe za kamione i autobuse, njima je svakako potreban veci Fi koji mogu da savijaju zbog prirode prevoznog sredstva, mozda Ikarbus kontaktirati pa da se usluzno odradi na foru.
Ovi u Baje Sekulica savijaju do 60 mm, ali im majstor stizhe sledece nedelje, pa cu da svratim do choveka sa uzorkom.
Comment
-
-
Lukovi su najrealnije resenje za ovu situaciju. Problem kod zavarivanja je sto cesto nastanu neravnine sa unutrasnje strane zavara, koje predstavljaju smetnju za protok gasa. Tim neravninama je u slucaju tvoje S krivine nemoguce prici konvencionalnim metodama (glodala i sl).
Ne znam koliko ti je bitno da sve bude "cakum-pakum", ako jeste, onda je resenje da se cevi, odn. lukovi iznutra napune inertnim gasom prilikom zavarivanja.
Pozdrav,
Nikola
Comment
-
-
Da, mora biti "cakum pakum" - cevi za usis su u pitanju... Postoji i jednostavnije reshenje ali se nije pokazalo toliko efikasno kao ovo, videcu u zavisnosti od mogucnosti.
Hvala svima
Comment
-
-
Mozhe, original je takodje od aluminijuma (+hromiran pa izgleda..)Opterecenje je sitno, praktichno nebitno.
Comment
-
Comment