Honda jeste prilicno brza, ali daleeeeeeeeko od toga da nema nista brze Ide MNOGO bolje nego serijska, brza od velikog broja automobila koji vidjate po ulicama, ali jednom chipovanom 335i ne bi bio apsolutno nikakav problem da je odere. Nekih 280KS na FWD je ipak samo 280KS, nista vise od toga...lep rezultat ali daleko od toga da je sad nedostizna...
The difference between men and boys is the price of their toys
Aaa evo ga ovaj, nije svecica nego sam ja usrao sa instalacijom, a?
Nije neobicno ni tako nesto da se desi, zna da se zalomi felericna svecica, a ni pritisak u cilindru nije bas mali...ovo mu dodje kao turbo na motoru sa standardnom kompresijom. Smesa je OK, i dalje je zalivena gorivom vise nego sto bi trebalo, bas da malo rashladi smesu, ali 80 KS bez kontrolera je 80 KS bez kontrolera, na visokokompresionom motoru na nasem gorivu...
Sve to ipak nema apsolutno nikakve veze sa instalacijom i podesavanjem samog sistema, vec sa ogranicenjima samog motora, odnosno sposobnoscu istog da bez problema trpi N2O. Zato i izbegavam da dajem procene o tome koliko koji motor moze da izdrzi i istrpi, jer to niko ne moze sigurno da tvrdi. Neki motori istrpe mala povecanja pre nego sto dozive ozbiljan problem. Neki savrseno rade za ogromnim povecanjem. Neki pokazu sitne probleme nevezane za strukturalnu stabilnost motora vec za periferne sisteme. U ovom slucaju motor bez problema podnosi 40% povecanja snage (podneo bi i duplo toliko bez npr. kovanih klipova, savijenih klipnjaca, probijenog dihtunga, itd...), ali svecice pokazuju sve slabosti, mozda se zalomila losa koja nikada ne bi crkla u normalnom motoru...moguce je da i bobina recimo zakaze, ali da dodje do nekog ozbiljnog loma - daleko od toga. Sve i da dodje, to nece biti posledica lose instaliranog i podesenog sistema (za sta ja garantujem) vec prevelika snaga koju motor mozda ne bi mogao da izdrzi ili greska u koristenju (sto je vec samo stvar vozaca i vlasnika auta...).
Ono sto mogu da tvrdim i iza cega mogu da stanem je da ce se na ovoj (i bilo kojoj drugoj instalaciji koju odradim) uvek mnogo pre pokazati neka konstrukciona greska na motoru i pratecim sistemima, nego sto ce doci do zakazivanja N2O sistema ili havarije zbog lose ugradnje i podesavanja. Pre ce motor saviti klipnjacu zbog recimo 150 KS N2O, nego sto ce se desiti bilo kakva havarija zato sto sam ja nesto lose instalirao ili podesio...nema sanse, kraj price.
Pre nego sto mi bilo ko stavi primedbu na losu instalaciju ili podesavanje - setite se malo ko je PRVI u Srbiji instalirao i koristio N2O sistem (2003. godine), i to u vreme kada su SVI redom mislili da je N2O neka vrsta crne magije od koje pucaju motori, a za N2O prvi put saznali iz F&F filmova ili iz jednog malog 206 sa Ostruznice... Ako je neko u Srbiji ugradio vise N2O sistema od mene, ili znao sta je i kako radi N2O, ili ko ce da odradi bolju i kvalitetniju instalaciju boljeg sistema - slobodno recite, ja za takvog ne znam. Dakle, ko lane ista u tom pravcu, bolje da ima argument za tako nesto.
Za svaki drugi sistem osim WoN mogu da tvrdim da ce, zbog lose i zastarele konstrukcije samog sistema i losijeg kvaliteta komponenti UVEK pre zakazati i napraviti sr**e nego pravilno podesen i ugradjen WoN.
Nista ozbiljno, kako god okrenes.
Slazhem se u potpunosti sa tobom u vezi motora i svega i imam jedno OT pitanjce za 206
ali prvo da Chestitam JJ-nu na fantastichnom CIVIC-u!
Honda ti je PREBRUTALAN!!!
Sada OT pitanjce, i ja bih ovakav neki WON sistem da ubachim u moju makinu od 2 litre boostovanu... ali ne znam dali i gde da popunim rupu - na nizhim obrtajima je skoro nemam i nekako mi nema smisla a na vishim obrtajima mi kao fali i nisam neshto preterano zadovoljan snagom.
Radi se o hyundai motoru 2.0 i neznam dali mi je pametnije staviti jachi turbo ili WON. Evo i linka za 206 da mozhesh odmah proceniti ili savetovati mi shta je pametnije uraditi jer vidim da se razumesh a to jako cenim - respect!
Pa vidi, malo je nezahvalno da ti ja dajem bilo kakav savet po ovom pitanju, jer iako jako slicni po efektu, turbo i N2O su ipak 2 potpuno razlicite stvari...svaki ima lose i dobre strane.
Turbo bi bilo relativno lako ugraditi, dobio bi konstantno povecanje snage uvek razpolozivo, ali je pitanje gde i kako bi ta snaga bila rasporedjena. Takodje, povecanje snage ne moze se meriti sa N2O sistemom, osim ako ne uzmes BAS mnogo veliki turbo A opet ces imati problema sa turbo rupom.
N2O je varijanta koja moze da da malo povecanje snage cisto poglanja rupa radi, ili OGROMNO povecanje - ali relativno kratko traje. To opet moze da bude i dobra stvar, mozda ti i ne treba da non-stop imas auto 50, 100, ili koliko god vec KS jaci, vec samo po potrebi, na dugmence...
E sad, sta ti u stvari hoces, ja ne mogu da ti savetujem Ako hoces neko umerenije povecanje snage, uz neizbezno povecanje turbo rupe, uzmi turbo. Ako ti je bitno peglanje postojecih rupa, N2O ce sasvim dobro zavrsiti posao, i vise nego dobro - ali ovakav sistem samo za peglanje rupa je bacanje para.
Ali, ako ti treba VELIKO povecanje snage (ili ne mora da bude veliko, podesi koliko hoces...) i to samo "na zahtev" a ne konstantno, N2O je prava stvar i tu nema puno diskusije...
Sve ostalo sto te interesuje, ili na PP ili otvori novu temu (ali se prvo predstavi u sekciji za to namenjenoj...), da ne spamujemo ovde.
The difference between men and boys is the price of their toys
@206 hocu i hvala na brzom odgovoru...
Ono shto me je fasciniralo je kako povlachi ovaj civic...
Odradio si XTRA posao jer se jednostavno chuje da sve shtima i fercera brutalno dobro...
i btw na mom snimku nisi skontao da vec imam full turbo setup 0.7bara (i napisao sam) ipak je to hyundai...
;p
Ok ako me neshto bude zanimalo javljam ti na PP
Hvala ponovo
@JJ da te pohvalim josh jednom za Civic-a, nadam se da cu imati to zadovoljstvo da osetim to ubrzanje koje imash trenutno jer na snimku se vidi da je strashno a snimak uvek malo lazhe tj deluje kao da je sporije!
BRUTALNA HONDA - svaka chast!
Pozdrav
Za nashe puteve i uslove imash i vishe nego jedno VELIKO "B"
hehehehe pa i serijski ide odlichno shta mu fali a ovako je
mnogo mnogo dobar!
I lepo izgleda i josh bolje kida!
Da nije tako nebi ga ni kupio ne?
Sad ne znam koliko je bas tacno do 100,ali znam da moze nesto brze od ovoga.
Istrosene gume,dvojica odraslih u kolima,poluprazna boca.
1-... http://www.youtube.com/watch?v=vQQ7rvoVzCM
Comment