NOS u turbo motoru?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alex-bgd
    CBC Senator
    • 27.03.2005
    • 270
    • Beograd

S obzirom da sam premasio budzet za tuning za ovu godinu ( za nekih 5000 eura) sacekacu prolece i kupiti ga sigurno...Naravno, da ne zna zena ...Vec mi preti razvodom zbog porsche-a...
    Kaze, ja i moji drugovi( citiram"budale") ko o cemu mi o konjima i kubicima...Kaze da sve zna kad su kola u pitanju...
    Salu na stranu, BOOST hvala ti za ovaj link s tim sto cu kada bude aktuelna kupovina morati da se konsultujem sa tobom jos jednom oko svega...Do marta,bicu zadovoljan i sa ovih bednih 8 sekundi
    Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Eh, sta zna zena sta je 8 sekundi

BTW: cifru imam sa mnjim turbom, ali sa kompresijom od 9,2:1 i sa prilicno manjim inertnim masama. Za pogon koji imas je vishe nego dobro

Za ostalo Nemas problemas, sve u svoje vreme.
      Sta beshe od teme na motoru
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Eh bre, ostavim temu "samu" vama dvojici na milost, a ko o cemu baba o ustipcima i BOOST o filovanju aftermarket managementima

@Gumetina

Sistem od 100KS daje istu snagu i na turbo motoru i na atmosfercu. E sad, drugo je pitanje sto je subjektivni efekat veci jer mnogo je veci efekat popunjavanja turbo rupe na turbo motorima nego popunjavanja linearnog dizanja snage kod atmosferaca Kilo perja ili kilo gvozdja kako god okrenes, je samo kilo Jedan odredjen odnos N2O i goriva dace istu snagu i na atmosfercu i na turbo motoru, cast izuzecima. Stvar je u volumetrijskoj efikasnosti samog motora tako da se lako moze desiti da jedan atmosferac ima bolje iskoristenje N2O sistema od turbo motora, medjutim to nema nikakve veze sa samim N2O sistemom, vec sa samim motorom, odnosno njegovom konstrukcijom, tj, efikasnoscu iskoristenja.

Hmmm paljenje...Ako nisi isao u ekstreme sa maksimiziranjem snage putem max. odlaganja paljenja, par stepeni hladnije svecice bi trebale da zavrse posao do 50-75KS. Dalje...Hm. Da si rekao knock senzor, on je sasvim dovoljan da pegla paljenje i preko 100KS, ali mehanicki, ne znam...Mada, ako bi sistem koristio SAMO za peglanje rupe, odnosno ne bi koristio sistem u vreme kad turbina vec pocne da druka solidnu snagu, onda mozes proci i bez ikakvog diranja paljenja do 100KS samo sa drugim svecicama. Ili da probas sa malo metanola, hmmm?
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Alex-bgd
          CBC Senator
          • 27.03.2005
          • 270
          • Beograd

Vidi ovo, u slucaju da naidjem na dostojnog protivnika, simnjam da bi pustao nitro...pa nek sve ode u p.m. ...Tako da , hocu da stavim nitro koji je bezbedan i koji mogu da koristim kad i ako zatreba,na da bih maltretirao auto svaki dan...nisam klinac!

Comment

• duxducis
            CBC Senator
            • 19.10.2004
            • 207
            • Beograd

Sve pratim Ima da bude samo copy paste Izvinite za off.
            Res non verba!

Comment

• Alex-bgd
              CBC Senator
              • 27.03.2005
              • 270
              • Beograd

Pa ti si ziv?
              Ne hvalis se kako ti ide igracka...

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

Alix, da li ti je auto mnogo bucan bez lonaca?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Dule kanda zauzet sa igranjem

Urose, neverujem turbina saseca, modulise , no, kad proradi aktivno i kad WG pochne da seche verujem da lepo rezi
                  move your mind

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Za to znam u teoriji... Ali jedan poznanik je probao to na Fiatu 127 (1.5 sohc turbo) i kaze da je ipak previse bucan za grad... Pa sad pitam kakva su iskustva sa drugin vozilima... Mada je ovo prilicno nezahvalno jer se radi o subjektivnom utisku

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Vidi, zavisi od turbine i od same zapremine motora, po pravilu manji motor se chuje ostrije , veci dublje, lakse za turbo da modulise zvuk
                      move your mind

Comment

• Alex-bgd
                        CBC Senator
                        • 27.03.2005
                        • 270
                        • Beograd

Ovako, kada je bio samo izvadjen katalizator a ostala ogromna rupetina u kucistu katalizatora,cuo se opasno debelo ali i preglasno za svakodnevnu voznju...pri tom sam imao jake detonacije pr abgasu...
                        Sta sam uradio, otvorio ogromno kuciste katalizatora,uzeo jednu cev i izbusio milion sitnih rupica...povezao sa kraja na kraj katalizatora i zatvorio isti...rezultat: Auto je 30 posto tisi,bolje odgovata na gas iako mi je to kontra logici s obzirom da kod turbo motora nema "izvlacenja" smese zbog free flow-a i nema detonacija pri abgasu...Inace, auto do 2500 obrtaja radi debelo ali mirno, onda se javlja "bariton" pa "bas" pa onda kad west gate pocne da ispusta visak pocne tako da siiiiisti na sve strane da ako si blizu ne cujes nista...Diiiiivvvnnnoooo

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Mrzim sto vam kvarim zabavu ali ako je vec tema o NOS-u, onda da se koncentrisemo na to da ne razdvajam temu bezveze hmmm?

Comment

• Alex-bgd
                            CBC Senator
                            • 27.03.2005
                            • 270
                            • Beograd

U pravu si 206,elem tema o nos-u je i dalje aktuelna...Kad sklopim sve prelazim na nos i tu ti moras pomoci...

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Naravno, racunaj na to

Comment

• Alex-bgd
                                CBC Senator
                                • 27.03.2005
                                • 270
                                • Beograd

Nego, da li si siguran da ne treba da stavljam 6 dizni za efi sistem... Mogu da odvojim jednu liniju goriva od postojece i da na nju fiksiram pritisak na 3 bara i stavim je na dovod za gorivo za nitro... Inace, moj auto fabricki ima dve pumpe tako da mislim da nema potrebe da montiram dodatnu,mada mi to nebi bilo neki problem ako se ispostavi da je neophodno...Nekako mi taj single deluje jeftino i bezveze, da ja razmisljam da li je svaki cilindar dobio istu kojicinu nos-a i goriva... Suvise je skupo zezanje da bi dozvolio luksuz da neki cilindar bude "suv" ili preopterecen u odnosu na ostale...
                                A?

Comment

Working...
                                X