N2o solenoid

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Mani kojekakve citate ne znam odakle, voleo bih da mi objasnis zasto je to tako kao sto tvrdis, posto sam ja u vise navrata naveo zasto solenoid mora da pulsira, odnosno zasto se ne koristi iskljucivo sa PWM kontrolerima, odnosno na svakom iole ozbiljnom sistemu?

Drugim recima, navedi mi makar jedan primer proizvodjaca ciji solenoidi NE pulsiraju, u bilo kojoj aplikaciji?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Gumetina
      Banovan
      • 12.12.2004
      • 1082
      • Novi Sad

ja nisam video ni jedan solenoid koji pulsira bez neke vrste kontrolera, dakle sam od sebe jok

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Hoces da kazes da se svi solenoidi koje si do sada video, samo otvore i pute da N2O tece iz boce kako i koliko god hoce, cisto teran pritiskom, bez ikakve dodatne kontrole?

Pa koja je onda poenta solenoida? Cemu onda uopste sluzi? Zasto onda ne stave obican ventil, jeftinije je...?

WoN, NoS, NX - svi pulsiraju.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Evo da postavim jedno pitanje, kolika je frekvencija pulsiranja solenoida kada se otkaci od sistema i na njega direktno dovede konstantan jednosmerni napon (recimo kada se direktno prikljuci na akumulator)

Comment

• Nitrouspower
            CBC Veteran
            • 11.06.2006
            • 107
            • NIS

n20 pusoid

Apsolutno nikakva.Ventil se otvori i ostane otvoren do iaskljucenja struje.
            Nema smisla da se trkas sa mnom,izgubices...

Comment

• Nitrouspower
              CBC Veteran
              • 11.06.2006
              • 107
              • NIS

n20 pusoid

Ja sam probao bez pulsatora tj direktno na 12v.i to nije dobro ni za motor,ni za sediste na kome sedis,jer ce puci od dinamickog udara,pod uslovom da stavis +70 i da imas 120kg kao ja. Pozdrav svima i evo jedne lepe slicice iz Minhena.

Comment

Upravo o tome pricam, nema pulsiranja i inace svi proizvodjaci nude takve kitove. Stavise nisam video kit kod koga solenoidi pulsiraju a pri tom ne koriste nekiprogresivni kontroler.
                Ako pravis sistem koji nece biti progresivan onda ti frekvencija pulsiranja mahom nije neophodna. Jel mozes da kazes nesto vise o tome sto radis?

Comment

• Nitrouspower
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2006
                  • 107
                  • NIS

n20 pusoid

Mozda ne bi bilo lose da prvo procitas sve o toj temi,a zaista je na ovom forumu puno pisano o tome,pa mi onda postavi neko konkretno pitanje.Ovo je slika originalnog ventila i fogera i mojih rukotvorina.

Comment

Upoznat sam dobro sa ovakvim sistemima, samo me zanima sta i kako si ti pravio... Moze se desiti da svratim do nisa ovog leta pa bih voleo i da vidim...
                    Koliko te inace izasao solenoid, tj koliko mislis da ce te izaci ako budes poceo serijski da ga pravis?

Comment

• Nitrouspower
                      CBC Veteran
                      • 11.06.2006
                      • 107
                      • NIS

EDIT by 206: za oglase komercijalne prirode imas predvidjenu sekciju, ne radi to u okviru teme.

Comment

Working...
                      X