Diesel+propan gdje i kako

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Diesel+propan gdje i kako

PA vidim da je ovdje bilo dosta rasprave o tome, i dosta stvari je pojasnjeno,,,,
    ono sto me interesuje gdje i kako se taj uredjaj ugradjuje,,,
    U pitanju su 1.9 td i tdi motori, pa me interesuje kakvi su manifesti na jednom i na drugom, o golfovima mk2 i mk3 se radi,.,,,
    Jel ima neka firma ili servis da to ugradjuje, i jel to moze samostalno da se ugradi,,,,tj dal mora na nekosenzorsko i sl podesavanje ili tako nesto...
    Cini mi se ili mozda grijesim ali taj sistem ne bi trebao biti skuplji od ugranje plina tj tng uredjaja na automobile, dok je N2o sistem jos uvijek prekup,,,tj ugradnja dere,,,

a i motori su predvidjeni za svakodnevnu voznju, a ne samo za trke tako da bi mi nitro bio jako skup......
  • Hic
    CBC Veteran
    • 17.11.2006
    • 185
    • Zagreb. Croatia

a sto ce ti tocno propan na dizelu? TOCNO?

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513

kako mislis sta ce mi....?!?!?!
      Pa recimo da ga koristim kao sto benzinci koriste N2O, samo sto na dizelim moze doduse samo slican efekat da se postigne sa propanom, tj plinom,,,,jbmliga kako se sve zove.naravno znam da je princip rada potpunoi drugaciji,a li da ne objasnjavam, sad,,,,...a manje naprezanje motora, i moze da se koristi kao dugorocnije rjesenje, i vjerovatno daleko jeftinije,,,,itd itd
      samo me interesuje dal to kod nas neko radi i zna li neko nesto podroibnije o tome,. a odgovor na pitanje je treba mi , eto...

Comment

• Hic
        CBC Veteran
        • 17.11.2006
        • 185
        • Zagreb. Croatia

Pitam jer propan na dizelu ne sluzi isto kao N2O na benzincu....pa mi nije jasno sto zelis.

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 513

naravno da znam da nije isto dodavati kiseonik i butan, ali bi stavio taj sistem ipak jer po informacijama kojma raspolazem, mnogo manje steti motoru on N2o, a i jeftiniji je i sistem i punjenje, a uz to daj slicne efekte po pitanu povecanja snage, sad slicne manje il i vise, ali daje ubrzanje,,,,,

Comment

Working...
          X