Subaru Impreza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Seiz
    CBC Član
    • 19.10.2009
    • 54
    • Vrnjacka Banja

Re: Subaru Impreza

Life begins @ 6200rpm

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Originally posted by prolupator
      Pa i bilo mi je neverovatno da onakav auto rasturas.
      A nisi primetio da je ovo old-age a onaj plavi new-age Impreza?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

U nedostatku informacija uvek mozemo da kalkulisemo (koriscen kalkulator sa letstorquebhp.com):

For an explanation of how these figures are derived click here
        Power at Flywheel (BHP) : 1200
        Weight without Driver (KG) : 1220
        Power to Weight Ratio (BHP Per Ton) : 999.40
        0 - 60 (Secs) : 2.50
        0 - 100 (Secs) : 4.00
        60 - 100 (Secs) : 1.50
        Quarter Mile (Secs) : 9.16
        Terminal Speed (MPH) : 164.07
        Drag Strip Quarter Mile (Secs) : 8.76
        Drag Strip Terminal Speed (MPH) : 170.75

Morao sam koristiti vecu tezinu automobila jer kalkulator racuna "samo" do 1000 bhp/ton! Ja se nadam da ce auto na iole boljem asfaltu i uz dosta treninga ici ispod 9s.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Ispod 9s je ozbiljna zayebancija, mora mnogo toga da se poklopi ...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TOKYO
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2006
            • 1696
            • Beograd- NBGD

To je to.., sad idu nagadjanja i kalkulacije....

Sve u svemu.., veliki bla bla truc unapred!
            MY ex RWD Alfa
            Drift & Donuts & Track

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

Zivi bili pa videli, a siguran sam da ce biti to jos dosta dole, samo treba to iskontrolisati! Pogledaj ovaj video Perece deklarisane na 768 Hp bhp, sva tri prolaza vozi opusteno sa gubljenjem trakcije ispod 8sec, istina na drag strip ali je ovaj Scooby rwd.

Evo ga i njegov spec i obrati paznju na best ET: http://www.tonyrigoliperformance.com.au ... i_rwd.html

Ili pogledaj npr spec ovog sa best ET: http://www.tonyrigoliperformance.com.au ... g_car.html

Za kraj, najludje od svega... 206-icin Scooby je jachi od ovih.

P.S. Koji behu ti, Big Dogsi?

Comment

• Player
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2006
                • 458
                • Novi Sad
                • Alfa Romeo GTV V6 TB

To je drag strip, plus shto je rwd em je bukvalno ceo od plastike.
                Mislim da bash i nisu za neko poredjenje, osecam da je sigurno 200kg lakshi i drugachiji je koncept auta.
                Objects in the mirror appear
                TO BE LOSING !!!

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Originally posted by 206
                  ... sta GOD da kazem, naci ce se neki mudroser koji ce da ima neku svoju teoriju kako to ne moze, ne valja, kako je to k****, kako bi on napravio bolje za manje pare i slicne gluposti ...Znam da neke sad prilicno svrbi ovaj auto (u stvari ne auto, nego cinjenica da je to MOJ auto...)...

Otprilike ovako:

Nek komšiji crkne krava (subaru).

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Taj Rigoli WRX na tih 768BHP ima otprilike isto toliko N2O, ista stvar i sa drugim STI-jem. Tezina je otprilike ista, ili je manja mozda 50-ak kg. A ovaj slabiji STI ima opciju biranja 4WD/RWD.

Sto se tice staze na kojoj vozi, samo na lepljivu podlogu dobije najmanje 0,2-0,3s ako ne i vise.

Comment

• kilson
                      Moderator
                      • 09.10.2004
                      • 3216
                      • NoviBGD
                      • AR 75 GT

Originally posted by Player
                      To je drag strip, plus shto je rwd em je bukvalno ceo od plastike.
                      Mislim da bash i nisu za neko poredjenje, osecam da je sigurno 200kg lakshi i drugachiji je koncept auta.
                      Ne znam odakle da se skine jos 200kg razlike? Imas u project cars pod istim website-om mnostvo impreza sa regularnim karoserijama i 4wd + vremena. 570KS na drag strip, best ET=9.77! Cisto sumnjam da je razlika na regularnoj stazi veca od 1s.

U ostalom, nije ni vazno - mozemo da licitiramo sve do prvih rezultata pa onda i do najboljih, a ja sam uveren da ce to biti ultra brzo.

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Mozda sam se izgubio u prevodu, ali sta podrazumevate pod "lepljiva staza" ?

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Pa bas to, lepljivu stazu - imas specijalni lepak koji je razmazan na startu i razvuku ga gume malo niz stazu, trakcija je neverovatna, kako mislis da RWD auto onako startuje iz mesta?

Comment

• TurboToys
                            CBC Početnik
                            • 29.01.2009
                            • 7
                            • Beograd

Originally posted by 206
                            Prvo - nisam rekao da je konkurencija ovde neozbiljna (jer tudji rad ne kritikujem niti degradiram), nego da sam auto pravio za malo ozbiljniju konkurenciju u smislu malo BROJNIJU od 2 auta koja kod nas idu niske 10s. Kakva je to trka od 2 auta u klasi? Postoji razlika izmedju te dve stvari. Btw, 4WD auto sa 1200kg i 1000KS, koliko navodno ima Audi, treba da ide dosta brze od 10.1. Zasto ne ide, nemam pojma i necu da ulazim u to. Uostalom, Audi i BiMoto oba imaju 4WD, oba navodno po 1000KS, samo sto je Audi jedno 200Kg tezi - kako onda ima bolje vreme nego BiMoto? Opet, nista ne tvrdim ni za jedan od ta dva auta, samo kazem da je prosta statistika pogon+KS+tezina = vreme - i u poredjenju samo ta dva auta ocigledno nedovoljna, jer pokazuje samo deo price.

Drugo - za koliko, tacno, brzu konkurenciju, i koliko ce auto da ide, rekoh vec da necu da govorim nista, da bih ustedeo sebi nesto zivaca, jer sta GOD da kazem, naci ce se neki mudroser koji ce da ima neku svoju teoriju kako to ne moze, ne valja, kako je to k****, kako bi on napravio bolje za manje pare i slicne gluposti - takve idiotarije mi u zivotu ne trebaju. Znam da neke sad prilicno svrbi ovaj auto (u stvari ne auto, nego cinjenica da je to MOJ auto...) tamo gde ne smeju da se pocesu i da jedva cekaju da odvalim neko vreme kako bi mogli da mi se naklate na ledja sa glupavim komentarima. Zbog toga i kazem svima - strpljenja, bice sasvim dovoljno trka da se napravi zvanicno vreme, koje i kakvo ostaje da se vidi.

ECU je ViPEC V88.
                            Pa razlika izmedju ta dva auta je velika,i trenutno se kod bimota resava trakcija jer prve dve brzine potpusuje i puno izgubi tek u 3 juri neko vreme..Mislim (nisam siguran) da kadet ima oko 1200kg.Audi jeste tezi i kako neki misle uopste nema nista od plastike sem lexana na staklima,i dosta je tezi ne verujem da je ikad meren ali nema ispod 1300kg,kod njega je prednost sto ne gubi nista na stazi.A sto se tice klase 10sec zvanicno ih ima cetvoro raste konkurencija,i ima jos potencijalnih koji ce dogodine verovatno uci u tu klasu..Sto se mene tice to je dovoljno za dobro takmicenje,pet auta u klasi
                            10 je kao 30 u klasi 14

A sto se tice drugog,svako ima svoje misljenje,i ti biras sta ces i kako ces a drugi mogu samo da gledaju.Meni je drago, ko god da napravi neki ozbiljniji auto,red je da i mi sa ovih prostora imamo nesto sto valja i da bude konkurentno u Evropi..

Comment

• Uzelac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.12.2006
                              • 1717
                              • munZe

Ima li lepljivih kod nas ili u okruzenju ?
                              4WD znacajno gubi na takvim stazama.
                              work in progress

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Pa eto, upravo si i sam potvrdio ono sto pricam, da automobili slicni po pogonu, snazi i tezini ne moraju da prave identicna vremena, tako da okvirno poredjenje koje si pravio za Subaru i A4 bas i ne moraju obavezno da stoje, jer ima jos dosta drugih faktora koji uticu na celu pricu. Nebitno, videcemo.

Btw, KAKO se uopste "resava" trakcija? Auto ima raspored tezine takav kakav ima zbog motora pozadi, raspored koji je jako los za 402m, - i to je nesto sto ne moze da se ispravi. Moze se igrati razlicitim gumama, trapovima, podesavanjima visine itd. ali raspored tezine je ono sto najvise i nepromenjivo utice na trakciju, i tu popravke i resavanja nema. Ne sumnjam da se moze napraviti neko malo poboljsanje, ali da se drasticno promeni prica, to vec nisam siguran.

Mozda u Madjarskoj ima koja "lepljiva", ne znam - a da li ce Subaru da gubi ista na takvoj podlozi, to cemo videti

Comment

Working...
                                X