Paul Panton i njegov izum

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Paul Panton i njegov izum

Pozdrav Forumasima,
    Ovo nije novo ali je vrlo interensantno u temi HHO video sam jednu sliku odnosno plan Pola Pantona, reaktor endotermik. Zainteresovalo me sistem koji je vrlo jednostavan ali je vrlo ekoloski dobar jer mozes da smanjis potrosnju i zagadjenje okoline a da ne koristis drugu vrstu goriva vec dodajes samo destilisanu vodu. Veoma je vazno da ovaj reaktor ne trosi struju kao u HHO generatoru. Postavicu vam ovaj link pa dajte neko misljenje. Mislim da je mozda lakse naci materijal od kojeg je napravljen ovaj reaktor nego za HHO generator.
    Ovaj link je na Francuskom obzirom da je pronalazac Francuz vrlo je detaljan i objasnjava kako mozes i da ga napravis i prakticno iskoristis na pojedinim termickim motorima. http://www.onnouscachetout.com/theme...ie/pantone.php
    Inace jedna firma kojoj je naziv ECOPRA proizvodi ovaj tip reaktora koji se moze postaviti na bilo koji tip motora bio on dizel ili benzinac za TNG ne znam ali mislim da je i to izvodljivo. Ovaj link je na francuskom ali ima i engleski titl i objasnjava kako funkcionise ovaj reaktor. http://www.youtube.com/watch?v=WFekNoQzXjo
    Na YUtubu mozete videti mnogo toga oko ugradnje tog tipa reaktora na vise tipova automobila i razlicitih marki.
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Procitao sam da ovi reaktori da bi funkcionisali moraju da se zagreju oko dvadeset minuta pa da postignu zeljeni efekat. Drugo juzni pol i severni pol je u stvari juzni i severni pol planete Zemlje.Ovde je opis sta je u stvari to i kako ga upotrobiti i izmeriti odnosno pravilno sastaviti.

Comment

• Probisvet
      CBC Senator XXL
      • 07.06.2005
      • 423
      • FRANCUSKA

Evo dodajem nesto novo da bi imali jasniju predstavu o principu i gde su neki to iskoristili.

Comment

• Probisvet
        CBC Senator XXL
        • 07.06.2005
        • 423
        • FRANCUSKA

Ne znam zasto niko nece da da da neku ideju ili bilo kakav odgovor ili pitanje pa ovo nije bomba a toliko malo materijala zahteva a ujedno ne trosi ni wat struje.

Comment

• lazarijus
          CBC Početnik
          • 16.12.2010
          • 4
          • mladenovo

pa verovatno zbog godisnjih odmora...
          a da li je ko pokusao da krene sa izradom?
          vidim da postoji firma koja ugradjuje taj set

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Takozvani "GEET" iliti "Global Environmental Energy Technology".Nazivaju ga jos i "Vortex Heat Exchanger" itd. Ima mnogo patenata na tu temu,odlicna stvar,ako imas mogucnosti napravi sebi,ali kao i sa svime drugim,koliko god da je jednostavno pitanje je iz kojeg pokusaja ces uspeti,a to ume da kosta vise nego da kupis sa sve porezom.I ne sipa se destilovana voda nego bilo koja voda,bilo koje gorivo,odnosno sve sto gori a tecno je,na primer staro motorno ulje!Ako se koristi benzin manja je potrosna nego inace! I to radi na benzinskim motorima sa dizelom ili bilo cime! Na dizelu nisam probao,verovatno nece sa benzinom i slicnim gorivima,koja imaju visoku tacku samopaljenja.Razlicito se steluje za razlicita goriva.I radi odmah ako je dobar,ne treba "zagrevanje". Ja sam koristio cak i stare farbe i razredjivace za pokretanje kosilice za travu. Razlika je izmedju GEET-a i ECOPRA ili HYPNOW uredjaja!Ova dva koriste samo vodu za smanjenje potrosnje,nije sistem za gorivo.
            Last edited by painter; 13.08.2011, 22:45. Reason: greska u tekstu

Comment

Working...
            X