Odradio DPF+EGR off na SID803 Pezo 307 i tjunirao 307 90ks

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MikiNP
    CBC Član
    • 27.01.2019
    • 16
    • Srbija NP
    • Peugeot

Odradio DPF+EGR off na SID803 Pezo 307 i tjunirao 307 90ks

- DPF i EGR off sam odradio KTagom, sobzirom da je ovaj ECU specifican mora se raditi na stolu... Pozitivno je i to sto se na ovaj način napravi full back up tako da u slučajevima ako bi kasnije trebalo da se menja ECU, može se kasnije upotrebiti bilo koji polovan odgovarajci i samo nalepit vec sacuvane podatke i auto ce raditi automatksi.... Jos jedna pozitivna stvar kod potpunog čitanja ECU jeste i očitavanje IMMO chipa, tako da sam automatski nasao IMMO kod za isto auto, tako da ukoliko se želi dodati novi ključ kada znas ovaj kod sve je lakse, ili ukoliko moras mijenjati BSI sve je lakse... Inače auto je bio moga druga... Sobzirom da nisam imao niti jos imam tzv BDM FRAME, tj specijalni sto za čitanje i pisanje otvorenog ECU imporvizovao sam na balkanski način svojim nekim odrađenim iglama, i na kraju uspeo,,, Evo i jedne slike

- Tjuning pezo 307 sa 90 na nekih 120ks sam odradio sa Kess-om sobzirom da je ECU EDC15C2 verzija sa tri ulaza laka za čitanje a i pisanje preko OBD nemora se otvarati ECU... Fajl nakon što sam ga očitao predao sam ga jednom forumasu koji ga je u UK odradio i ja sam ga upisao nazad i to je to... Opasno je bilo sto nisam koristio stabilizator baterije, jer ga ni nemam, a pezo je poznat po ECO modu, tako da je bilo rizično ali pisanje je trajalo nekih 3min tako da je super proslo... Auto je sada dosta bolji....

Spreman sam podeliti tjunirani fajl kome treba
  • hirurg83
    CBC Senator XXL
    • 26.02.2014
    • 398
    • Banjaluka
    • VW Jetta

Vidim poznaješ materiju, kako se vw moze malo tjunirati. Atmosferac. Konkretno koji alat i na koji način.

Kako si bio siguran za tu mapu da neces zeznuti motor? Turbo?

Comment

• MikiNP
      CBC Član
      • 27.01.2019
      • 16
      • Srbija NP
      • Peugeot

Originally posted by hirurg83 View Post
      Vidim poznaješ materiju, kako se vw moze malo tjunirati. Atmosferac. Konkretno koji alat i na koji način.

Kako si bio siguran za tu mapu da neces zeznuti motor? Turbo?
      Inace je pravilo kod atmosferaca da ne možes nesto puno izvući, ali malo vise detalja spomeni, koji motor, koje god, kw, hp, ECU koji pa da ti približnije i tačnije odgovorim...

Comment

• hirurg83
        CBC Senator XXL
        • 26.02.2014
        • 398
        • Banjaluka
        • VW Jetta

Vw jetta 85kw 2.0 2005 gp
        Ostale detalje ne znam

Comment

• filo
          CBC Član
          • 02.05.2008
          • 35
          • Lo
          • Megane sport

Dpf

Sta znaci odradio dpf ? Promenio ili izvadio ?
          Last edited by filo; 01.02.2019, 00:32.
          Antilaser priority
          Radenso hd+
          Valentine one

Comment

• MikiNP
            CBC Član
            • 27.01.2019
            • 16
            • Srbija NP
            • Peugeot

Originally posted by filo View Post
            Sta znaci odradio dpf ? Promenio ili izbadio ?
            Drug je imao zapusen DPF, pa ga je mehanicki skinuo, dok sam mu ja uklonio sa ECU kako ne bi imao daljih problema

Comment

• MikiNP
              CBC Član
              • 27.01.2019
              • 16
              • Srbija NP
              • Peugeot

Originally posted by hirurg83 View Post
              Vw jetta 85kw 2.0 2005 gp
              Ostale detalje ne znam
              Nisam siguran ali ako je benzinac bez pumpe viskog pritiska i bez turba, ne isplati se tunirati ga...
              Nemam iskustava sa benzincima...

Comment

• filo
                CBC Član
                • 02.05.2008
                • 35
                • Lo
                • Megane sport

Originally posted by MikiNP View Post
                Drug je imao zapusen DPF, pa ga je mehanicki skinuo, dok sam mu ja uklonio sa ECU kako ne bi imao daljih problema
                Dizel ?
                Daa on nece sad imati problem imacu ga ja ako se nadjem iza njega a puna linija . . Naj gori scenario je kad uletis iza nekog trovaca i kasno ukljucis recirkulaciju vazduha a ispred njega kolona kolega smrdibuba . Pa se jos i zalepe i jedan na drugi ko muva na ***** i ljute se ako ih obidjes . Primetio sam da su jako uvredljivi kad im nasilno prekines kolonu . Mnogo koriste sirenu . Posebno ih nevira kada se ispred njih nadje benzinac i promeni im aromu i prekine uzivanje u .. Nedaj boze neki elekricni automobil . Uh tu bi bilo svasta tek .

VW platio 25 Bi.Bi b..Bilona $ samo za Usa Kaznu za varanje na testu izduvnnih gasova a nisu puno varali 40-50 x vise noxa nego deklarisano .
                Kolko sad taj nas pravi poboljsani dizel zagadjuje ? S obzirom da smo mi otporan narod i sve trpimo ja bih rekao 500 x vise Laganica

E ima jos .. Ne retko primetim da entuzijasti za NOx (nitrogen oxides) Ukljuce i zadnja svetla za maglu (normalno i prednja da se to vidi more ) E ta zadnja su jako simpaticna + dim.Kao 007. Zastita od obilazenja ! Nedostaje im samo nalepnica pozadi "jedi moj dim" Ja mislim da su to posebno nadareni ljudi

Salu na stranu mada sam prilicno ozbiljan kada je dizel ispred mene . Sta se desava sa ubrizgavanjem i viskom goriva tj. adaptacijama . Sta taj softwer sve uradi . Verovatno iskljuci sve kontrole . Bas me zanima
                Antilaser priority
                Radenso hd+
                Valentine one

Comment

• filo
                  CBC Član
                  • 02.05.2008
                  • 35
                  • Lo
                  • Megane sport

Originally posted by filo View Post
                  Dizel ?
                  Daa on nece sad imati problem imacu ga ja ako se nadjem iza njega a puna linija . . Naj gori scenario je kad uletis iza nekog trovaca i kasno ukljucis recirkulaciju vazduha a ispred njega kolona kolega smrdibuba . Pa se jos i zalepe i jedan na drugi ko muva na ***** i ljute se ako ih obidjes . Primetio sam da su jako uvredljivi kad im nasilno prekines kolonu . Mnogo koriste sirenu . Posebno ih nevira kada se ispred njih nadje benzinac i promeni im aromu i prekine uzivanje u .. Nedaj boze neki elekricni automobil . Uh tu bi bilo svasta tek .

VW platio 25 Bi.Bi b..Bilona $ samo za Usa Kaznu za varanje na testu izduvnnih gasova a nisu puno varali 40-50 x vise noxa nego deklarisano .
                  Kolko sad taj nas pravi poboljsani dizel zagadjuje ? S obzirom da smo mi otporan narod i sve trpimo ja bih rekao 500 x vise Laganica

E ima jos .. Ne retko primetim da entuzijasti za NOx (nitrogen oxides) Ukljuce i zadnja svetla za maglu (normalno i prednja da se to vidi more ) E ta zadnja su jako simpaticna + dim.Kao 007. Zastita od obilazenja ! Nedostaje im samo nalepnica pozadi "jedi moj dim" Ja mislim da su to posebno nadareni ljudi

Salu na stranu mada sam prilicno ozbiljan kada je dizel ispred mene . Sta se desava sa ubrizgavanjem i viskom goriva tj. adaptacijama . Sta taj softwer sve uradi . Verovatno iskljuci sve kontrole . Bas me zanima
                  Niko ne zna odgovor ? Znaci kad iskljuce dpf izvade katalizator i naprave reprogram sta se sve reprogramira sem toga ? Verujem da ecu vise ne vidi ni losu diznu i recimo ne sprecava mogucu havariju motora zbog viska goriva recimo na jednom cilindru . Ne pali vise greske ?
                  Antilaser priority
                  Radenso hd+
                  Valentine one

Comment

Working...
                  X