U Rumuniji obavezna vinjeta za sve puteve

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • agw
    CBC Veteran
    • 20.04.2008
    • 125
    • Novi Sad

U Rumuniji obavezna vinjeta za sve puteve

Pre neki dan sam vozio zenu na aerodrom u Temisvaru. Odem i vratim se. Za tri dana odem po nju, pokupim je i vratimo se, a na izlazu mi rumunski policajac trazi da vidi da sam kupio "vinjetu".

Posto nisam imao vinjetu trebao sam da platim kaznu od 120EUR, ali je ipak posle malo price na engleskom odustao.

Zakljucak: na ulazu u Rumuniju morate kupiti vinjetu (Nekoliko EUR za 7 dana) i to za sve puteve. Niko vam je ne nudi na ulazu jer kaze vise vole da vam uzmu 120EUR za kaznu.

Prosle godine sam se provozao 500km do Sibiua i nazad i niko mi je nije trazio.
  • Siera
    Cbc Senator
    • 09.11.2009
    • 1365
    • Čačak
    • Stralis

Odg: Autom u Rumuniju

Vinjeta ne da je obavezna nego je tretiraju kao ozbiljan prekršaj. U petak od Temišvara do Moravite bilo je 5 kontrola koje si gledale isključivo vinjete. Imaju da se kupe na granici i na većini benzinskih pumpi.
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• shebez
      CBC Član
      • 23.03.2011
      • 30
      • Beograd
      • Skoda oktavia

Da se nadovezem na temu i da pitam, kako li funkcionisu stvari u Rumuniji a i u ostatku evrope.
      Ako izbegavam auto put ili put rezervisan za saobracaj motornih vozila i koristim samo lokalne puteve da li mi treba vinjeta.
      Da li ima neko zajednicko pravilo za eve zemlje (mislim na Ruminiju, Madjarsku, Bugarsku, Austriju i Sloveniju sve EU) ili to svaka zemlja odredjuje svoja pravila.
      Nesto sam nacuo da ne mogu da traze naplatu za sve puteve jer je to potpisano nekim medjunarodnim dokumentom.
      Koz koje zemlje ste vozili bez vinjete?
      Pozdrav

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

U principu možeš i bez vinjete ALI ti se ne isplati (i magistrale obuhvaćene (morale bi biti obeležene) pa ti je put uvek duži, na stranu što voziš lošijim putevima).
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• shebez
          CBC Član
          • 23.03.2011
          • 30
          • Beograd
          • Skoda oktavia

Ne gledam iz ugla isplativosti, planiram neku turisticku turu po manjim mestima pa tamo gde ne bi koristio auto put da ne placam ako ne moram.
          Hvala na odgovoru.

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

mislim da je cena 2-3 eura ili tako nesto. Za te pare sto da razmisljas hoce li neko na tebi probati app foru sa kaznom za neplacenu putarinu.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

U Mađarskoj su uveli plaćanje putarine županijama (srezovima), ukoliko nećeš autoputem. Moraš imati vinjetu za srez ako koristiš njihove magistralne puteve, a kako su kategorizovani to je baš muka pronaći. Ako te uhvate, na pogrešnom putu bez plaćene vinjete, propašće ti letovanje finansijski. Najjeftinije (najkraćeg važenja), vinjete za sve navedene zemlje su ispod 10 eura, samo za Sloveniju je 15, ali kod njih ne naplaćuju magistralne puteve.
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Williams
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2006
                • 556
                • Beograd- Cerak

Meni su trazili vinjetu cak i kad sam izlazio iz zemlje na pasoskoj kontroli. Procedura je skroz jednostavna, udjete na njihov sajt za vinjete, napravite nalog, platite karticom i odstampate (manje od 3 min total).

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	1
Size:	21.3 KB
ID:	881950
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                  X