Putni list nedoumice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Putni list nedoumice

Potrebna pomoc ako neko zna: da li za putni list trebaju tranzitne vize?

Da pojasnim situaciju: supruga treba da se porodi u novembru. Raspitao sam se za proceduru prijave deteta, u principu odem u ambasadu i predam izvod iz knjge rodjenih Belorusije. Oni dalje to resavju depesom i dete se prijavljuje u Srbiji. To je to. Medjutim ima problema sa pasosem. Oni ovde ne mogu da izdaju pasos zato sto nisu opremeljeni za izdavanje biometrijskih pasosa. Problem je kako preci granicu i otici za Srbiju sa detetom i izvaditi pasos. Naravno za te stvari postoji putni list koji izdaju koji sluzi upravo takvim i slicnim slucajevima. Medjutim, pominju da je potrebna TRANZITNA viza za zemlje kuda prolazim da bih dosao do Srbije sto je po meni ******stina. Avion nije resenje jer direktan let Minsk-Beograd ne postoji. Mora ili preko Beca ili Minhena a to znaci carinska kontrola i opet moguci problemi ako zaista te vize trebaju. Znam da sam jednom putovao sa covekom koji je izgubio pasos i dobio je putni list i bez ikakvih problema prosao sve granice niko ga nista nije pitao za vize!?!? Odakle sada to da treba tranzitna viza? Zna li neko nesto o tome. Ovi iz nase ambasade u Minsku mi ne deljuju ubedljivi jer prvo kazu moze pasos pa onda a da bre pa ne moze mi nemamo opremu, malo su mi konfuzni.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Putni list nedoumice

nosioci putnih listova su uvek morali da imaju vize, a pogotovo tranzitne. neke zemlje izdaju i izlane vize u PL, kao sto se radilo i kod nas do 2009 kada je promenjen zakon o strancima. mislim da je najjednostavnije da ides avionom jer konekcije cekas u tranzitnom delu aerodroma i ne prilazis policiji (ne carini, oni kontrolisu robu, a dete nije roba), tj pasoskoj kontoli.

moskvu i istambul kao konekcije ne pominjes jer verovatno menjas aerodrom, a to znaci da bi ulazio u zemlju pa bi morao i vizu.

znaci, PL, pa na avion i u BGD.

Jos jedna sitnica - dete upistie prijavite direkt kod maticara na opstini prebivalista, bice gotovo istog dana na osnovu fotokopije krstenice iz belorusije i prevoda od strane sudskog tumaca. (moze i nez prevoda ako izvadis krstenicu na medjunarodnom obrascu ako u njemu ima srpski jezik) ako ostavite to da ambasada salje podatke, pa da so upise u knjigu u ministarstvu spoljnih poslova, cekacete mesecima.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Odg: Putni list nedoumice

OK znaci mora tranzitna. Hvala na potvrdi. Jos jedno pitanje: koliko smem da cekam dok ne prijavim dete? Necu sigurno bebu od mesec dana u avion da bi samo zbog prijave. Ono kalsika sacekam do bebinih 5-6 meseci. Moze li to? Zna li neko sta kaze zakon po tom pitanju? U tom slucaju sporost ambasade ne igra ulogu zar ne, bolje da oni to urade sporo nego ja da imam problema?
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Re: Putni list nedoumice

mislim da nema roka za decu rodjenu u inostranstvu, a ni sankcija ukoliko se to ne uradi, ima ih koji nikada nisu prijavili rodjenje dete pa su ta "deca" danas u problemu kako da steknu nase drzavljanstvo a sada su uglavnom USA, CDN, CH, A, D i slicno. kako god hoces radi, a opet ti je najjednostavnije sa bebom putovati avionom, makar je najbrze i na svakom aerodromu imas prostoije za presvlacenje i slicne aktivnosti.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
        X