Transport automobila iz Svajcarske na prikolici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Originally posted by 206 View Post
    ...pa? Kakve veze ima koliko ih je na prikolici? Moze da natovari i tri,
    Teško, neće stati ... dva max..
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Slažem se sa svima, ali sam u nedoumici, da li ima nameru, da pozajmi vozilo i prikolicu, ili namerava, da se bavi tim poslom, pa da kupi ova sredstva.

Osim toga, postavljeno je više pitanja, na koja nije odgovoreno:

... pa sam odlučio, da odem po 2 auta i prevezem ih na prikolici...
      kojim vozilom mogu da vučem takvu prikolicu...
      da li treba da ima tahograf...
      Da li je potrebno da se prave neki carinski papiri ili je samo dovoljno da imam kupoprodajne ugovore i saobraćajne od vozila...
      Propisano je, da vučno vozilo mora da ima tahograf, ako ukupno dozvoljena masa skupa vozila prelazi 3,5 tona, kao što je slučaj sa prikolicom za prevoz dva vozila.

Pošto se radi o međunarodnom transportu, upućeniji neka odgovore, treba li posebna dozvola za takav skup vozila? I, koji papiri su potrebni za izvoz (export) vozila, osim overenih kupoprodajnih ugovora (ili računa ako su kupljena u trgovini) i originalnih saobraćajnih dozvola, koje su obavezne za carinjenje. Dokazi o vlasništvu i poreklu robe.

Comment

• georgie
        CBC Početnik
        • 07.11.2011
        • 8
        • Vrnjacka Banja

Imam kombi,fiat ducato, ali nemam prikolicu,pozajmljivao sam prikolicu za jedno vozilo,ali sada razmisljam da nabavim sopstvenu,ali neznam da li da kupim za 2 ili za vucu jednog vozila, jer put u oba pravca do Lucerna i nazad mi je 650e, tako da kada bih imao prikolicu za 2 auta, onda bi to bilo podeljeno na 325e po autu. Sto se vise isplati.A ja neznam i dalje kako moram biti opremljen i da li da nabavljam tu prikolicu za 2 auta.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by georgie View Post
          ... pozajmljivao sam prikolicu za jedno vozilo...
          Znači, vozio si u inostranstvu, ili samo u Srbiji?

Propisi kažu, da su potrebne međunarodne dozvole:

Dozvole za međunarodni transport

Pri vršenju međunarodnog transporta, za ulazak na teritoriju neke države, vozilo mora imati:

−bilateralnu dozvolu – pojedinačnu dozvolu te države (za tranzit, dovoz iz Republike Srbije, odvoz u

Republiku Srbiju ili prevoz iz te države u neku drugu državu), ili

−multilateralnu dozvolu – CEMT dozvolu.

Pojedinačne dozvole mogu biti besplatne, sa delimičnim plaćanjem nakade ili sa punim iznosom naknade.

Broj dozvola po pojedinim vrstama utvrđuje se bilateralnim sporazumom dveju zemalja.

CEMT dozvole su multilateralne dozvole za međunarodni drumski prevoz robe, koji vrše prevoznici registrovani u državi članici CEMT-a (francuska skraćenica za Evropsku konferenciju ministara za saobraćaj). Omogućava prevoz između država članica CEMT, u tranzitu preko teritorije jedne ili više država članica CEMT, vozilima registrovanim u državi članici CEMT.

O tome, bilo je reči na ovom forumu:

@Ada: Tebi kao vozaču je dovoljna međunarodna dozvola, a za kamion ti je potrebna bileteralna dozvola ili cmt i naravno go box za putarine.
          Pitanje o dozvolama

Comment

Working...
          X