Evo i ja da se pohvalim da sam bio sa koleZom Seizom u Rumuniji i bilo je fantastichno
Inache... "The road is usually closed from late October until late June because of snow. Depending on the weather, it may remain open until as late as November. It may also be closed, at times, because of weather conditions (it occasionally snows even in August)."
Evo da ne otvaram novu temu...
Gledajuci Top Gear pre par meseci doshli smo na ideju da odemo i proverimo njihova ubedjivanja da je to i jedan od najepsih i najpovoznijih puteva u Evropi - Transfăgărăşan.
Kao shto rekoh, neochekivano interesantan put i zanimljiva priroda. Loshiji put je sa juzne strane odakle smo se mi peli, mnogo je rupa od stalne vode koja spira asfalt, narochito u delu od brane Vidraru ka usponu. Sam uspon je poprilichno dobar, moze se reci bolji od beogradskih ulica, a severna strana i dalje putem ka Cartisoara-i, Bran-u, Brasov-u i Bucharest-u je super.
Spavali smo u motelima, hotelima srednje klase, samo spavanje je uglavnom oko 40eur za 2-krevetne sobe...mi smo ishli za vikend, velika greshka, jer mnogo rumunskih izletnika ima, kako kampera tako i po hotelima i jeftinijim apartmanima, kucama, raznoraznim smeshtajima...
Ko god moze da priushti sebi ovo putovanje i voli voznju i prirodu, nece pogreshiti. Bili smo u zabludi da se moze kupati na vrhu Karpata, ali nemoguca misija Temperatura vazduha je oko 12-13 stepeni bila, negde se i sneg(led) josh nije otopio pokraj puta...eto, toliko...
Ako neko ima pitanja, jer sam vrlo malo rekao u principu, neka pita. Tu sam
Kakvi ste carevi. I kakav je put za voznju? Verovatno nije za slabija vozila jer je zahtevna deonica i dugi spustovi pa i usponi, kad ides uz brdo slab ti auto kad ides niz brdo ostanes bez kocnica
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Pa moze i sa slabijim autima da se ide jer nije veliki uspon kao na Stelvio.
Za vozjnu je do jajaaaa...
Mogu reci da mi je to najlepsih 1800-2000km u autu do sada...
Comment