Toskana - Rim
Collapse
X
-
Toskana - Rim
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća." -
Certo, signore!
(@comi 1342: zaista se ne uklapa u okvire otvorene teme, doduše može se prilagoditi ako si osim proputovanja u jednom mestu bio malo duže, bez obzira što nije primorsko mesto, recimo "Italija - Firenca (Venecija) ..." , ne treba ti sortiranje slika samo utisak i cene)
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
-
-
Beše mnogo toga za videti, 3100 km napravih, eh, samo da je dovoljno para i godišnjeg...
Nešto ispod 6 l prosečna potrošnja, klima sve vreme, auto malo nejak (92 KS), za pretrpane italijanske puteve, kada se trebaš nekome skloniti da ubrzaš sa 130 km/h.
Tura do Firence bila tačno 1000 km, za manje od 11 sati stigli, malo gde vozio preko ograničenja...
Soba skroz OK,
al' view
čista prevara, moje prvo iskustvo sa bed & breakfast smeštajem, izbegavaćemo...
nastavak u sledećem broju..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Ko ide u Italiju, a nema baš mnogo love, treba da se pomiri sa time da će uvek platiti više nego što je planirao, a dobiti manje. Uglavnom se odnosi na hranu i piće, nije džaba taj Superhik odande kren'o. Nisam nigde video do tamo, da se pivo toči i prodaje 0,2 dl u čašama ! A cena je uglavnom 4 eura za to,... ne, ne ne dobijete i čašu u toj ceni .
na većini mesta će vam naplatiti i neki kuver, euro, dva za ništa.
Eventualno za pogled..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Ma, to pravilo najviše važi za Italiju, da je tako u turističkim mestima. U Lisabonu ili Istambulu ćeš sve dobiti za skoro duplo manje para, u Barsi za 2/3. U Londonu isto šišaju, ali ne toče pivo 0,2, mada sam davno bio, ko zna...
Inače je benzin oko 1,73, a dizel 1,63 na jeftinijim pumpama, putarina Rim - Trst skoro 50 eura jedan pravac...
Inače, nisu fasadu radili, nego krov, krenu da lupaju iznad glave u 8 ujutro, a od deset uveče pa do 5 ujutro su renovirali celu raskrsnicu ispred zgrade sve dane. Skidali asfalt, nabijali tucanik vibratorom (zemljotres), ma... I normalno iznajmljuju sobe, recepcionar reč stranog jezika ne zna, kome da se žališ ?
Ali, neću više da kukam, vredi tamo otići
Last edited by comi 1342; 04.07.2013, 23:54."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
Comment
-
-
-
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
Comment
-
-
U večerašnjem broju :
gužva za ulaznice ispred Akademije (Mikeloanđelov David or'ginal unutra), mislim 13 eura upad
Evo verne kopije ispred Palate Vekio
milicajci, zvani karabinjeri
Palata Vekio
Tutizam je masovna (i previše) pojava...
i oni bi da dođu opeti ...
Toskana
Trg kod palate Piti
...
nastavak u sledećem broju"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
Comment
-
-
Iskreno sumnjam da ću ići tamo da to gledam ali lepo je ovako na slikama
Comment
-
-
Baš tako! (mislim kredu da dižem ... ionako begam od toga kao od kuge)Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Pa, može se i low budget putešestvije izvesti, samo da se potroši ceo godišnji odmor. Vozilo na TNG, kroz HR i SLO ne ideš auto putevima, a u Italiji samo super stradama koje se ne plaćaju. Spavaš u nekom jeftinijem B&B sa zajedničkim kupatilom, i spremaš klopu u apartmanu, sastojke kupiš na pijaci i velikim trgovinama.
U večerašnjem broju kulturno uzdizanje, galerija Uffici, zabranjeno fotografisanje...
Dok Kinezi još malo više ne krenu, može se videti nešto od dela, ali već je poprilična gužva...i za nas skupo.
Comment
-
-
... ali lepo.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Ovo je imanje novosadskog zeta, 800 maslina, ima i kosačicu guseničara
vratićemo se u narednom broju, a u večerašnjem
superstadom FI-PI-LI (Firenca - Piza - Livorno)
Ajmo prema moru
kad ono
opet Arno
U Pisi, ...krstionica
ostatak objekata
topole pored puta prema moru...
nema se za dizela, mlogo njih parkirano
mutno Dunavo, tj. Tirensko more
shvatiš što dolaze u Hrvatsku i Grčku na more
brrr...
vratismo se za autostradom, 6,7 evrića...
niko nije postavlj'o pitanja, izgleda da niko ne kreće tamo, slaba mi je propaganda,
nastavak u sledećem broju..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
Comment
-
Comment