Toskana - Rim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

A, onda(k)...
    dok se toskanski specijalitet 'ladio

mi smo "morali" jesti list od žalfije,

ali pre toga antipasti, naravno,
    bela 'leba sa tartufima i inćunima...

to kockasto se zove beli hleb... a ne ovaj naš,
    gazda je kren'o da pili

astal šaren...

pa još i cvet od cukinija (tikvice) probati...

i na kraju konkretno nešto, najeli se u Italiji,, finally...

a na kraju smo zasladili

po toskanski... kako je i red,

i vratili se noćnom miru ispod našeg hotela, (u 4 ujutro su nabijali tucanik, nema tih čepova za uši... )

nastavak u sledećem broju...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• zoranc
      CBC Senator XXL
      • 31.03.2005
      • 1313
      • Beograd
      • AR 147

E to je aktivan odmor, koji uključuju i lokalne prirodne lepote ...
      Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Kod ove naše talijanske Sose, u bašti standardno

a ovo je bilo nestandardno

??? Artičoku prvi put videh kako raste.
        U sledećem broju epopeje, svi putevi vode u ...
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Samo da malo prerendam slika, pa ćemo za Rim.
          Inače, parkiranje u Firenci nisam plaćao, Tarzan sa recepcije je objasnio ženi da se na mestima koja su obeležena belim linijama može slobodno parkirati.Pisalo je na tablama svašta, ono, "samo za rezidente", naravno sve na talijanskom. Nisam pomerao auto jednom dva dana, "ko ne riskira - taj ne profitira ", zatekli smo ga na istom mestu. Cifre po garažama 15 eura na dan, pa naviše...
          Naravno, kad izgubiš mesto na kom si bio, kružiš malo po kvartu, ali nađe se... Firenca mi je posle 999 km pala jako teško za vožnju, Istambul mi je bio lakši, nema vespi... A one izleću sa svih strana, Nevenine glasovne instrukcije nedovoljno precizne da ne moraš da baciš pogled na ekran, i na kraju igranka... Asfaltiranje ulice par stotina metara do cilja,zatvorena, Primo preračuna rutu i završismo u nečijem dvorištu. Posle novog udaljavanja i preračunavanja, stigosmo na odredište. Italijani su skroz cool šoferi, ni traga nervozi nigde ne videh, ni posle mojih iznenađujućih manevara...

Comment

Working...
          X