Svaka cast na postu. Stvarno zanimljiv. Ja sam samo sa novim autom bio skroz opusten na takvim putovanjima. Sa polovnim kolima sam uvek na nekom oprezu i laganom grcu. Mada , da idem sam, vetovatno bi me bilo briga, ali kad vodis malo dete, onda si uvek pripravan. Za sve....
Letovanje iz snova (kosmarnih)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nov auto, stari auto, bicikl... Nije uopste to poenta, poenta je kako sam ja sve to doziveo i kako se to odrazilo na nase letovanje. Evo sad, sa ove vremenske distance mi je sve to smesno, a i dokumentovao sam pa ce bar nekakva avantura da ostane potomstvu da prepricavaju u dugim zimskim vecerima, bas kao sto meni sad dodje neko od starijih, pa pripoveda zgode i nezgode iz njegovog vremena.
A inace je moj surak, lekar, po povratku sa ratista, gde je bio sanitet, krenuo peske i za par meseci obisao sve manastire po Srbiji. Razni su motivi, razne mogucnosti, pa samim tim i rizici, a i uzitci. Nesto je stvar izbora, a nesto drugo, mogucnosti. Ne?
Comment
-
-
Pa lepo otvori svako svoju temu a ako ima spisateljskih mogućnosti a ima onda ide i serijal ko ima vremena
Comment
-
-
nov auto je nov auto, i imas veliki stepen sigurnosti da nista nece krenuti naopako. polovnjak koji ne moze da se popravi srafcigerom i? neka hvala.
mogucnosti? e jbg, potrosio sam za 15 dana koliko u srbiji trenutno kosta "pristojan" polovnjak. oces spisak gde sam bio? Joanina, Igumenica, Lefkada, Patra, Atina, Larisa, Solun. svuda po 2-3 dana. usput pokupovao neke delove za moje ostale oldtajmere...
nazuljano ****? zavisi sta vozis. u Laguni neces nazuljati guzicu, a neces ni u ladi. u audiju recimo, ili opelu bogami hoces.
sve ok, zanimljiv tragi-komicni esej i odlicno svedocanstvo nase svakodnevice. vredi li nositi rezervnu poluosovinu ili homo zglob na put? tesko, to bi vec bila paranoja. po marfiju bi onda crkla lamela. sa druge strane, dok je autor teksta vozio stojadina, mogao je da pretpostavi sta bi moglo usput da mu zatreba i to sam da zameni za 10 minuta
Comment
-
-
Originally posted by djape1977 View Post...tragi-komicni esej i odlicno svedocanstvo nase svakodnevice. vredi li nositi rezervnu poluosovinu ili homo zglob na put? tesko, to bi vec bila paranoja. po marfiju bi onda crkla lamela. sa druge strane, dok je autor teksta vozio stojadina, mogao je da pretpostavi sta bi moglo usput da mu zatreba i to sam da zameni za 10 minuta
Da li cu na sledece letovanje da nosim rezervu delova, poluosovinu i jos ponesto? Necu, sasvim sigurno. Da cu kao i uvek da ponesem vise novca nego sto mi treba, hocu sigurno. Sta da kazu oni mucenici sto ih pokupio kamion na parkingu? Shit happens, i tu se nista ne moze. Kao i u svim ostalim sferama zivota.
Comment
-
-
Originally posted by djape1977 View Postnazuljano ****? zavisi sta vozis. u Laguni neces nazuljati guzicu, a neces ni u ladi. u audiju recimo, ili opelu bogami hoces.
Posto sam imao priliku da vozim ladu 10-ak sati, i to noviji model od te tvoje, cudim se konstataciji. Tresao sam se ko papa Jovan Pavle u najgorem stadijumu parkinsona kada sam izasao iz vozila. I dan danas sam ubedjen da taj auto nema opruge i amorte, vec naslagane shamot opeke.
Comment
-
-
Ma dobro, nema smisla komentarisati. Ima ljudi kojima je Golf 2 vrhunac automobilske industrije i tačka. Ti ljudi uglavnom na umu imaju lako održavanje, jednostavan a jeftin sklop, mogućnost popravke na licu mesta itd. Tu je i čuvena srpska odbojnost prema računarima i elektronici, jer ona može da otkaže iznenada
To što ja imam tempomat, pa ga uključiš i skloniš nogu sa gasa, klimu koja na +50C omogućava da voziš u džemperu, da 130kmh jednostavno ne osećaš, to je drugi aspekt koji nije toliko bitan. Ali, ja znam da i najmanji kvar može da košta 200 Eur, i neću posle da se žalim. Neću da pričam o pozdanosti da ne bih izbaksuzirao sada
Comment
-
-
Originally posted by zdushan View PostJel ti to ozbiljno tvrdis da je Lada iz '79 udobnija od Audi-a ili bilo kog savremenog Opela ??? Ili je to ono sto pisci nazivaju "literarna sloboda" ?
Posto sam imao priliku da vozim ladu 10-ak sati, i to noviji model od te tvoje, cudim se konstataciji. Tresao sam se ko papa Jovan Pavle u najgorem stadijumu parkinsona kada sam izasao iz vozila. I dan danas sam ubedjen da taj auto nema opruge i amorte, vec naslagane shamot opeke.ako ja mogu sa nivom da ubijem za 19 sati 1100km i da izadjem posle normalno na kafu. onda nije bas neverovatno da odrzavani putnicki oldtajmer moze isto...
sad vece pitanje je da li ego moze da izdrzi voznju...
ali da ne kvarimo coveku pricu, jedan od boljih tekstova na temu automobilizma koji sam procitao zadnjih par godina...Last edited by jeronimo; 27.09.2013, 17:34.
Comment
-
-
Originally posted by zdushan View PostJel ti to ozbiljno tvrdis da je Lada iz '79 udobnija od Audi-a ili bilo kog savremenog Opela ??? Ili je to ono sto pisci nazivaju "literarna sloboda" ?
Posto sam imao priliku da vozim ladu 10-ak sati, i to noviji model od te tvoje, cudim se konstataciji. Tresao sam se ko papa Jovan Pavle u najgorem stadijumu parkinsona kada sam izasao iz vozila. I dan danas sam ubedjen da taj auto nema opruge i amorte, vec naslagane shamot opeke.
posle moje prve voznje u audiju a6, u tom trenutku starom manje od godinu dana, izasao sam zaprepasten neudobnoscu vozila. prelazak preko zuto crnog gumenog lezeceg policajca sa 30km/h je kao da me je neko sutnuo gde sunce ne sija.izvini ali ja za te lezece ni ne usporavam. vozeci se po autoputevima srbije i grcke, redovna je pojava da BMW, AUDI, VW i ostale azdaje do 10god koce kao ludi kad naidju na losu sekciju puta dok u starim automobilima to zaista ne predstavlja problem, pa tako cesto dolazi do situacije da me isti auto pretice po 3 puta jer ja tucem prosek 120 a on mora da skine na 60 da mu ne bi poispadali zubi.
Comment
-
-
ukratko,
smaras.
Prestani.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
"tomamega" je već rekao sve što se o tome može reći. Ne bih dalje.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
Comment