Spremam se prvi put autom za Bec. Znate li da mi kazete koliko je putarina? Da li mi treba medjunarodna vozacka dozvola? Treba li na nesto narocitu paznju obratiti?
Beograd - Bec
Collapse
X
-
Nisu klasične putarine, nego vinjete koje važe 7 dana, ukupno nešto ispod 20 eura za obe. Mađarsku obavezno kupi na Mol pumpi kod nas, pošto kad pređeš ako nemaš tačan iznos forinti, sve će da urade da te zeznu na kursu. Kod njih ne dobiješ ni nalepnicu, kod Austrijanaca lepiš na šajbnu, mislim da se i ta može kupiti na Mol pumpama. Vozi po propisma i nemaš problema. Dizel je svugde jeftiniji nego kod nas. Ako se vraćaš u SRB pred Božić po gregorijanskom kalendaru, izbegavaj Horgoš, idi od Budimpešte prema Pečuju pa pređi u Srbiju na Bačkom Bregu. Duže je bar sat vremena, ali ako se na Horgošu čeka 3-4 sata vredi ići tuda."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
-
-
Ja plaćam karticom, dinarskom. Intesa, kurs je totalno normalan i ne vredi konvertovati ništa unapred a na pumpama madjari samo pi*zde jer očekuju deranje u konverziji evro na forintu... Mislim stvarno su bitange... Kartica je zakon.
Comment
-
-
e bravo, sad cu da pazarim jednu madjarsku.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Comment
-
-
Pišem o Mol pumpama u Srbiji, plaćalo se u dinarima i bilo jako korektno. Ovaj Slobin sajt za online kupovinu je deranje kože sa leđa, euro se plaća 320 forinti, prevaranti su došli i preko neta da kradu.
Ovo je državni sajt
al' me mrzi da se registrujem. Vinjeta za 10 dana je minimum, i košta 3500 ft, tj nešto manje od 11 eura (poskupelo), a kod nas na pumpi bi trebalo oko 1300 dinara da bude, ako su korektni kao ranije kada sam kupovao."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
e sad cu da trazim povrat poreza i da bude ispod 11. prcYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
A, da prostite, sta radim s tim vinjetama kad ih kupim? Je l' treba negde da ih kacim, ili samo da imam za pokazvanje pri eventualnoj kontroli?
E, jos nesto... ima li smisla uzimati neko osiguranje za auto? Za slucaj da nesto vitalno crkne (kvacilo, kocnica, itd.).Last edited by Minketa01; 05.12.2018, 10:55.
Comment
-
-
Raport po povratku:
Auto me je odlicno posluzio! Autoput Bg - Subotica je vecinom odlican. Prijatno iznenadjenje! U Madjarskoj i Austriji je drum kao staklo. Prosecno 120 sam vozio, trebalo nam je nekih osam sati da stignemo: pauza na Molovoj pumpi pred granicom da uzmem Madjarsku vinjetu (1300 din), sve zajedno pola sata cekanja na granici, dve pauze od po 10 minuta u Madjarskoj i jedna na Shell-ovoj pumpi, neposredno po ulasku u Austriju, gde sam uzeo Austrijsku vinjetu (skoro 10 evra). Autoput u Madjarskoj je u odlasku bio prepun kamiona. Bio je radni dan. Cim je dao zmigavac on je vec krenuo u drugu traku, ne zanima ga sta se desava oko njega! Sa kamionima sam morao ekstra da budem oprezan. Sve je obelezeno tako dobro da ne moze covek da se ne snadje. Potrosnja, blizu 7 litara. Kod Novog Sada sam napunio rezervoar u odlasku, u Becu sam napunio za povratak. U Becu sam u nedelju tocio, cena je bila neverovatnih 1.16 evra. U povratku je bila pesma, vikend, poluprazni putevi... sve do Subotice. Tu se spustila magla gusta kao puding i pratila nas je sve do Beograda. U Beogradu sam se izgubio! Umesto da na autoputu skrenem desno i nastavim pravcem za Nis - ja sam produzio pravo i osvestio se u Ostruznici. I sad mi nije jasno gde sam dospeo i kako sam pronasao put do kuce. Taj deo puta mi je crna rupa. Sve u svemu, lepo iskustvo.
Hvala svima na uputstvima, znacilo je!
Comment
-
Comment