Sve TNG pumpe do Grcke?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Sve TNG pumpe do Grcke?

Elem u petak uvece krecem za Leptokariu.... al nikako nisam uspeo da saberem sve sto mi treba od informacija za taj put.

Skinuo sam onu reportazu i pdf od SAT-ove patrole do Polihrona.... ali ni tamo nije bas sve pokriveno ....

Ono sto me interesuje su pumpe na kojima ima TNG-a u Srbiji, Makedoniju bi samo lagano da preskocim... a po Grckoj cu se svakako voziti na benzin.

E sad... procitah negde na nekoj temi (koju sad ne mogu da iskopam) da na odredjenim pumpama u Grckoj, relativno blizu granice, ima nekoliko vrsta bezolovnog benzina... (sa razlicitom oktanskom vrednoscu) a cak i neka od njih bi trebalo da ima TNG....

Sa ili bez TNG-a, ja bi da se na toj pumpi natankujem bezolovnog.... a pod uslovom da odlazak na tu pumpu ne znaci i izlazak sa autoputa (kako su cini mi se napomenuli na SAT patroli).

Kako mi auto trosi oko 12,5 do 13l butana na 100km, a u bocu stane 50l, racunam da imam sigurnih 350km "dometa" u jednom tocenju, pa kako krecem iz Novog Sada, gde bi ste mi preporucili da se natankujem gasom pri auto putu u Srbiji? Po mojoj racunici to bi trebalo biti negde oko Nisa.... jedno 20-30 km kasnije....
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

nemoj tako nego sipaj recimo negde u BGD pa sipaj OMV lapovo pa tek onda tamo posle nisa. u GR sipas 95 ili 95+ zavisi od pumpe , drugo ti ne treba nista a neces verovati kako auto radi na pravih 95oct. mozes i u MKD da sipas corbu nije losa. kad udjes u grcku zaobidji pumpe posle granice bezobrazne su cene i zaobidji pumpe po naseljenim mestima. uvek sipas corbu van naseljenog mesta jerbo je jeftinija. ja sam recimo sa nepunih 200e preso 2000km od toga sigurno 70% punog gasa. ne lazem , evo ovako tacno: 210e , preso 2000km BGD-GR-Lokal-BGD i uso u BGD sa pola rezervara. kad sam iso natamo krenuo da ga jarim i skapiram kod batocine d aako tako nastavim necu daleko stici te sam skino na 120-130 i lagano. po MKD uglavnom po ogranicenju ±20km/h. grcka pun gas kolko moze da ide. u povratku je bila velika guzva na putu pogotovo kako sam uso u srbiju a ja ne volim da vozim u koloni te sam i tu malo dao po gasu. uglavnom znam da sam od Aleksinca (sipo pun na LUK) do BGD potrosio pola rezervoara ili ti nekih 25L kez
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

OK... moze i tako... cak mi je bolje da ne praznim tank bas do kraja... (tnx Dora na savetu )

GDE u BG do ponoci i da je na autoputu prema Nisu moze da se natoci pristojan TNG?

Lapovo je negde 200 km od Novog Sada... (ovo pisem vise za sebe) da li tamo radi TNG pumpa 0-24 i koja?

Sledece tocenje je posle Nisa.... preporuka? (pre granice naravno) i da radi 0-24?

Makedonija je svakako fly-by tako da mi jos treba dobra preporuka za benzin u Grckoj da je pri autoputu, pre odvajanja za Solun (tu bi ja trebao desno )

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

gas u BGD sipas na AVIA pumpi (sa desne strane pre plavog mosta) recimo tu. sunes u lapovu, kod nisa imas usput videces ne znam tacno i cepas. ako budes bas tanak sipas na Gevgeliji ima pumpa ona odma na granici bar malo posto od evzonija do leptokarije nemas mnogo mozda 200km tacnije 222km. kazem ti u GR samo zaobidji pumpe posle granice. suni malo u MK, 20e ti je dosta da stignes u leptokariju pa ces se tamo vec snaci sa cenama i naci gde da sipas. ja preporucujem BP Castrol, Shell i ECO.

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Au bre Drax, koliko tripujesh za te pumpe kao da si choveche krenuo put Istochnog Sibira

Dole si sa jednim punim rezervoarom iz NS i josh jednim punjenjem, i ostane ti kusur. Moj ti je savet da vozish na plinchugu sve do ulaska u GR, ako ti usput nestane (a hoce ) onda sipash kroz MK josh malo tako da kad stignesh dole ostanesh bez plina. Za 10 dana ili dve nedelje tokom kojih se auto nece voziti ionako ce se taj plin u boci "ubudjati" tako da bih ja gledao da ostane prazna boca do povratka.

BTW. Kroz MK je gre'ota ne sipati BMB od 98 oktana za nepunih 1,20 evra. Skoro sam na proputovanju kroz MK sipao tu chorbu i zapanjio se kako i koliko se osetilo na autu. Chak je i "obichan" bezolovni od 95 oktana daleko bolji od ovdashnjeg, shto se odmah oseti na putu.
          I onda neko pricha po forumu kako nashe gorivo, zapravo, nije loshije nego inostrano... A ovo je Makedonija, nije Austrija, nije Nemachka... I ne samo da je loshije, nego ga josh placamo skuplje...
          Dakle, savetujem ti da prezhalish jedan rezervoar ovog BMB 98, plakni malo dizne i obraduj auto, nece ti to zaboraviti...
          http://www.bmw.tv

Comment

• DraxNS
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2006
            • 520
            • Bačka Palanka
            • Peugeot 307 SW

heheeee overspeed... ja i mislim da sipam jedan tank BMB-a bas tog od 98 oktana... ali u Grckoj.... garant je bolji nego makedonski

zato i gledam kako da rasporedim tocenja butana po Srbiji... da mi se nadje i malo za povratak...

a kad sam na temi... treba misliti i o povratku... pa pitam za iste savete samo sa druge strane... znaci putujuci nazad u Novi Sad.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

u GR nema 98 kolko se secam samo 95 i 100 ali sta ce ti taj 98 kad je tvoj motor konstuisan za 95. isto ce se ponasati i sa 95 veruj mi. sipaj i videces tj osetices da na leru radi lepse a kamo li na turi.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

gde bi ste mi preporucili da se natankujem gasom pri auto putu u Srbiji
                imas gde god hoces, bar 10tak pumpi na toj relaciji.
                Beograd, Lapovo, Nais, imas u Vranju na 3 pumpe, imas u Presevu.

u MK imas jedino grckog goriva, odavno tamo nema makedonskog.
                u Grckoj samo i postoji bezolovni benzin, svejedno je koji tocis a najbolji za taj auto je onaj od 95 oktana.

sa 98/100 oktana dobijas samo vecu novcanu potrosnju za gorivo, i nijednu prednost po motor.

ne znam zasto pitas, sve pumpe rade 0-24 sata, to je uobicajeno radno vreme i inace
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• DraxNS
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2006
                  • 520
                  • Bačka Palanka
                  • Peugeot 307 SW

pa koliko sam gledao onu SAT reportazu... ucinilo mi se da neke pumpe ne rade posle... sta ja znam.. 21-22h.... mada je moguce da je to bilo na patroli za Crnu Goru....

A obaske sto sam video da su na jednoj nasoj pumpi na kartonce napisali "Ne primamo kartice" !!! sto me je dodatno deprimiralo Sta cu kad sam skoro ovisnik o karticama

Najbitnija mi je preporuka za dobar plin..... da bi znao dobro da proracunam dokle mogu stici sa usutom kolicinom

Comment

• M626
                    CBC Senator
                    • 12.01.2006
                    • 200
                    • Beograd, Konjarnik

Jel traze Grci ili Makedonci atest za plin? Ja krecem veceras za Grcku, i kreten nisam stigao da uradim atest...
                    Hoce li neko da mi pravi probleme ili da demontiram bocu na vreme?
                    Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• DraxNS
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2006
                      • 520
                      • Bačka Palanka
                      • Peugeot 307 SW

evo se vratih sas moreta... pa samo da prijavim:
                      Nasuo TNG-a u Sangaju NIS punionica
                      Ponovo dosuo na EKO pumpi kod Cuprije
                      Za svaki slucaj dosuo i u Presevu (probudio pumpadziju u 3 ujutro )
                      Potom opet kod makedonaca tik pred grcku granicu

U Grckoj na Shell pumpama IMA TNG-a (bar pise na tablama, nisam proveravao) a posto sam isao prema Atini ne znam kako sto je stvari na Solunskom pravcu.

Sipao BMB95 na opet EKO pumpi u Grckoj, cena 1.32€/l

Posle u Leptokariji na nekoj lokalnoj pumpi (pre kretanja) sipao za 1.20€/l

Par kilometara pre Makedonsko Srpske granice na Makpetrol pumpi sipao opet BMB95 po ceni od 70 denara (1€ = 60denara)

I opet u povratku sipao TNG-a na EKO pumpi kod Cuprije

Cena TNG-a u Srbiji svuda 54,00 din

U Makedoniji je negde oko 45,00 din (kad se preracuna) a cene BMB-a sam vec napisao.

Prema mom iskustvu ovo je najbolji raspored stajanja i tocenja za putanju Novi Sad - Leptokaria - Novi Sad

btw. niko me nigde nije pitao za atest, niti za ista, a trazili su naravno zeleni karton i međunarodnu vozačku. Novost je da makedonci od pre ~14 dana traže da imate uplaćeno putno osiguranje pri ulasku u Makedoniju. To je ono isto osiguranje koje traže i u Grčkoj ambasadi.... tako da se i na to spremite. Mene je nepismeni makedonski majmun vracao sa granice pošto ja imam to osiguranje ali na 2 godine i u vidu kreditne kartice... a njega mrzelo da čita.... no to je druga priča.

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

pa ispricaj nam i tu pricu ono kao anegdota sa putovanja osim ako nemas neku zanimljiviju. koliko postova smo te spremali za put a ti se sad da nas otreses sa jednim postom od par recenica, nije u redu...

Comment

• zoran38
                          CBC Član
                          • 19.03.2009
                          • 15
                          • Beograd

Re: Sve pumpe do Grcke?

Evo da se malo nadovezem i ja na ovu temu mozda neko zatreba za putovanje, ja imam doduse bocu od 80l plina na motoru x20xev tako da kad krenem odavde do sestre a ona je na ostrvu kefalonija (argostoli grad) sipam ovde u beogradu pa na izlasku iza vranja malo je uvucena pumpa ali radi non stop i lik je bas napuni preko cepa sto bi se reklo, zatim na makedonsko grckoj granici pa onda u janjina to je mesto na kraju ovog novog auto puta preko kozanija za ostrvo krk, eh od tuda pa do kefalonije vise i nisam sipao plin i preso sam 810km ali imam sekvent na motoru x20xev.
                          U povratku isto tako sam sipao ali evo sad sam lutajuci po netu naleteo na adrese plina u grckoj pa mozda nekom zatreba pre puta. Ja cu pokusati da napravim kao pio adrese za garmin navigaciju tako da mozda pomogne nekom a evo ga i link http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb ... lstpg=main .

Comment

Working...
                          X