Put na Kosovo, vozilo sa srpskim tablicama, zeleni karton...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NickRP
    CBC Senator
    • 19.10.2005
    • 263
    • Serbia - Germany

Put na Kosovo, vozilo sa srpskim tablicama, zeleni karton...

Pozdrav svima!

Unapred se izvinjavam ukoliko ovo pitanje ne pripada u ovu temu, ovako na brzinu nisam uspeo da nadjem adekvatniju.

Da predjem na stvar, sutra treba da odem do granicnog prelaza Merdare, gde ce me cekati prijatelj koji sa kojim nastavljam dalje. Ovo mi je prvi put da ulazim na Kosovo, od proglasenja nezavisnosti. Pre proglasenja, svoje vozilo, Niskih registarskih oznaka ostavljao sam na parkingu, odmah uz KFOR, prakticno neposredno posle prelaza granice. Niko mi nije trazio zeleni karton, niti placanje nekog posebnog osiguranja za teritoriju Kosova.

Medjutim, sada je nejasno da li to bas tako moze da funkcionise, odnosno, da li je neophodan zeleni karton, i da li, cak i ako zeleni karton postoji, treba da placam to neko lokalno osiguranje (koje kosta 50-ak evra za putnicko vozilo).

Po nekim clancima iz juna ove godine, vidim da su ljudima naplacivali tih 50e, nezavisno od zelenog kartona... Posle sam nasao da je ta odluka navodno ponistena, tako da niti je potrebno placanje osiguranja, niti zeleni karton. Na trecem mestu, pak, da SAMO za vozila sa tablicama sa teritorije Kosova, ali koje je izdao MUP Srbije nije potrebno dodatno osiguranje. Ukratko, potpuno zbunjujuce.

Ukoliko neko ima aktuelne informacije (pozeljno iz prve ruke i pozeljno sveze), bilo bi mi od pomoci da ih ovde iznese.

Unapred hvala.
  • boki1982
    Banovan
    • 16.03.2008
    • 273
    • Beograd
    • Fiat stilo JTD

Re: Put na Kosovo, vozilo sa srpskim tablicama, zeleni karton...

posalji PP @chila on ti je iz kosovske mitrovice,najbolje ce ti reci

Comment

• NED
      CBC Veteran
      • 02.11.2008
      • 149
      • Kragujevac

Ne treba ti nikakva dodatna dokumentacija za ulazak na KS, niti se naplacuje neka taksa, vozi i uzivaj.

Comment

• moment
        CBC Početnik
        • 07.07.2007
        • 8
        • Užice

Najsvežija informacija od četvrtka kada sam bio u Leposaviću,ništa od dokumenata sem vozačke,saobraćajne,lične karte ti ne treba.Meni su za službeno vozilo samo jednom od 30ak prelaza tražili ovlašćenje.

Comment

• TheWickerMan
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2007
          • 791
          • DE
          • AR Giulietta TCT

Ja cesto idem u Pristinu,nikad nijedan problem,ako auto nije registrovan na tebe,samo ovlascenje...I trazili mi jednom putni nalog za sluzbeno vozilo...
          Inace pazi: Bez upotrbe mob.telefona,obavezna upotreba oborenih svetala,obavezno sva oprema(i PP aparat traze)...(platih 25e kaznu za PP aparat )

Comment

• NickRP
            CBC Senator
            • 19.10.2005
            • 263
            • Serbia - Germany

Okej, super ako je tako... Provericu svu opremu, imam i PP aparat, reflektujuci prsluk... sad, nemam zimske gume i lance, ali valjda nece da idu u tolike krajnosti...

Da li sa policijom ima svrhe "praviti dogovore", ili ne?

Hvala

Comment

• NED
              CBC Veteran
              • 02.11.2008
              • 149
              • Kragujevac

Ma probaj ti da pravis dogovore , taman u sledecim postovima da nam kazes da li stvarno moze ili ne

Comment

• NickRP
                CBC Senator
                • 19.10.2005
                • 263
                • Serbia - Germany

Hajd' da se nadam da nece biti potrebe da pregovaram sa policijom...

Znaci, vozacka, saobracajna i licna karta je sve sto treba od dokumentacije, oprema sva, i to je to... Krecem sutra ujutro, pa se javljam...

Pozdrav

Comment

• NED
                  CBC Veteran
                  • 02.11.2008
                  • 149
                  • Kragujevac

Srecan put!!!

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

žao mi je što se javljam sa zakašnjenjem...

Za ulazak na sever Kosova i Metohije, od Rudnice do Kosovske Mitrovice, ne treba ti ništa, ni zeleni karton niti specijalno osiguranje... Znači bukvalno kao da ulaziš na teritoriju ne znam, AP Vojvodine iz pravca Bgd... Znači niko te ne pita ništa i niko ti ne traži ništa... Problem je kad odeš južnije od K. Mitrovice jer dole već mogu da te driblaju za sve i svašta, od osiguranja do kartona i nazad. A najveća nebuloza je to što se medjunarodni zeleni karton dole - ne priznaje?! Iz tog razloga se na graničnom prelazu i naplaćuje polisa osiguranja jer zeleni karton kao da nemaš kad si dole...

Sva oprema je obavezna, ako nemaš bilo šta očekuj kaznu ako ništa a ono iz lične satisfakcije saobračajca jer ne propuštaju prilike da kažnjavaju ljude iz Srbije za prestupe i prekršaje za koje "lokalci" proaze sa usmenom opomenom...

Trenutno, osiguranje se ne naplaćuje ali to su odluke iz sata u sat... Sa punom pažnjom u saobraćaju i uz svu opremu od prve ponoći do trougla ne bi trebalo da te driblaju nigde, ali je i to stvar raspoloženja saobraćajca na kojeg naletiš... U principu ne bi trebalo da imaš nikakvih problema, oborena svetla su obavezna tokom celog dana a mob je zabranjen tokom vožnje...

Srećno i prenesi utiske po povratku
                    http://www.bmw.tv

Comment

• NickRP
                      CBC Senator
                      • 19.10.2005
                      • 263
                      • Serbia - Germany

Jos jednom da se zahvalim svima koji su uzeli ucesce u diskusiji i pomogli svojim preporukama.

Dakle, na put sam krenuo u nedelju, 21.12., isti dan kada su i nasi rezervisti odlucili da ga blokiraju, zbog neisplacenih dnevnica itd. Osim toga, zbog Bozicnih praznika, veliki broj vozila iz inostranstva zaputio se put Kosova, tako da sam do Merdara putovao oko 6 sati, s tim da je poslednjih 4 i po sata bilo od Kursumlije do Merdara.

Na granici stanje redovno, nisu mi ni gepek otvarali. Na kosovskoj strani su bili zacudjujuce fini, pozeleli cak i dobar dan, sto ranije, koliko se secam nije bio slucaj.

Zeleni karton i osiguranje mi nisu trazili, a kao sto Overspeed rece, ovi sa stranim tablicama su kupovali to osiguranje na samoj granici. Dakle, licna karta i saobracajna dozvola (vozilo se vodi na mene) su bili dovoljni, dozvolu mi cak nisu ni pogledali.

Sa tamosnjom policijom srecom nisam imao nikakvih problema. Valjda su bili prezauzeti, s obzirom da se nije znalo koliki ce se incident razviti zbog protesta rezervista, pa su se stacionirali oko granice najvise.

Sve u svemu, put protekao u najboljem redu, kako se samo pozeleti moze.

Jos jednom hvala!

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

Originally posted by NickRP
                        sutra treba da odem do granicnog prelaza Merdare
                        Nije to "granicni" nego "administrativni" prelaz

Isao je moj kolega dole kolima i kad su videli BG table trkeljisali ga maksimalno, jel imas ovo,jel imas ono, platio kaznu za PP aparat i reflektujuci prsluk sto nije imao.

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

to za PP aparat prvi put cujem da traze. iskreno na merdare nisam isao godinu dana. zadnji put sam letos isao na kosovsku mitrovicu to jeste ibarskom magistralom tamo cak netraze ni zeleni karton.
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                          X