Put Beograd-Milano...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojan
    CBC Senator
    • 29.08.2005
    • 232
    • novi beograd

Put Beograd-Milano...

Za mesec dana verovatno bih trebao da idem u Milano turisticki, naravno kolima...elem sve je to lepo i sjajno, ali me iznervirase slovenci kad videh za onu njihovu putarinu...da li mozda postoje neki alternativni pravci i da li se vredi cimati za toliko?i da li je ta slovenacka vinjeta obavezna za sve puteve kod njih ili samo za auto-put?pozdrav

p.s. da li se cene putarina razlikuju od onih koje izbaci na viamichelin-u ili je to to?
  • ivan.stojanovic
    CBC Veteran
    • 21.05.2007
    • 115
    • Novi Sad - Kragujevac

Re: Put Beograd-Milano...

Poz druze, mozda ce ti pomoci ovaj sajt:

Explore ViaMichelin, your guide to mobility. Interactive map, itineraries, charging stations, accommodations, restaurants and tourist attractions. Plan your adventure now!

No, pitacu ortaka koji je pre par dana otisao u Ljubljanu kolima, pa cu ti javiti sta on zna.

Pozz...
    Ivan Stojanovic
    Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• bojan
      CBC Senator
      • 29.08.2005
      • 232
      • novi beograd

Ok hvala ajde ako nesto saznas javljaj....

nadam se da ce se neko od iskusnijih poznavalaca prilika javiti...

Comment

• kizzza
        CBC Početnik
        • 20.11.2008
        • 1
        • Beograd

Vinnjeta je obavezna samo za auto-puteve, letos kada sam bio tamo bila je oko 50 jura i vazi 6 meseci, mada se meni vise nego isplatila posto sam bio tamo neko vreme i svaki dan se cimao negde kolima... postoje alternativni putevi naravno, mislim da se cak mogu naci neke mape na HR forumima, i verovatno se isplati, a i Slovenija je meni prelepa sto se pejzaza tice tako da putovanja po tim nekim sporednim putevima moze biti zanimljivije... opet sa druge strane auto-put znaci mnogo krace vreme provedeno u putu...

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Kupuj vinjetu i ne razmišljaj. Prošle godine sam prošao minimum 10 kroz Slo. Sporedni putevi se ne isplate, a postoji mogućnost da te slo panduri pitaju i na sporednim putevima zašto nisi kupio i kuda si vozio... 35 evra je 6 meseci. Jeste skupo za dva prolaza, ali praktično nemaš alternativu.
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• siki
            CBC Član
            • 05.03.2009
            • 46
            • Kruševac

Najbolje je Beograd-Zagreb-Karlovac-Rijeka-Tunel Učka pa na GP Rupe-20 km kroz Sloveniju lokalnog puta na GP Kozinu i u Trstu si-Venecija-Padova-Vićenca_Verona-Breša-MILANO i uživaj u naj gradu u Italiji.
            Pozdrav-

Comment

• skijash
              CBC Senator XXL
              • 07.09.2007
              • 1354
              • Beograd
              • wrx

Kroz Hrvatsku u jednom pravcu je nešto oko 15-16 evra, tako da je ova slovenačka varijanta čak i povoljna.

Comment

• siki
                CBC Član
                • 05.03.2009
                • 46
                • Kruševac

samo što kroz Hrvatsku ideš preko 7oo km autoputa i to kakvog (do Rijeke)

Comment

• skijash
                  CBC Senator XXL
                  • 07.09.2007
                  • 1354
                  • Beograd
                  • wrx

Ne, toliko sam platio jednokratno idući od Srbije prema Ljubljani,znači oko 200-300 km kroz Hrvatsku.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

kako kad je "442 do beograda"

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Evo, : http://www.hak.hr/servisne-informacije/cestarine.aspx
                      pa sračunjaj, ja sam nešto kont'o da je preko Rijeke 10- 15 Eura jeftinije, put do Ri je savršen, 5 ipo sati vožnje ako se pridržavaš tih 130 km/h.
                      Naterala je evropska komisija Slovence da prodaju vinjete i za manji period, tj. jeftinije, al' oni sad odlažu primenu,
                      da ućare bar još ovo leto na hrvatskim gostima.
                      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• bojan
                        CBC Senator
                        • 29.08.2005
                        • 232
                        • novi beograd

Znaci koliko sam ja shvatio vinjete za kraci period nema, alternativnih pravaca ima ali nisu za preporuku jer mi je jeftinije da dam tih 35 eur nego da se mlatim po koje kakvim selima, a i opet mogu da na*ebem ako me navataju slovenacki panduri...koliko vidim za sada stoji "plati pa se klati"...

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Ništa nisi ukapirao, ako ideš preko Rijeke, platićeš putarinu kroz Hrvatsku 9 eura u jednom pravcu, ne znam da li je tu uračunat i prolaz kroz tunel Učka. Mislim 9 eura od Zagreba, do Zagreba ti je 15, ali to ne možeš preskočiti išao na Sloveniju ili ne.
                          Kad uđeš u Sloveniju iz pravca Rijeke, nećeš ništa platiti jer imaš samo 20 km do TRsta, regionalnog puta, njime svi Talijani dolaze na hrvatski deo Jadrana. E, sad, kilometre i potrošnju sam računaj.
                          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• skijash
                            CBC Senator XXL
                            • 07.09.2007
                            • 1354
                            • Beograd
                            • wrx

Originally posted by JAPANX
                            kako kad je "442 do beograda"
                            I nije baš, i ja sam mislio da toliko ima dok nisam krenuo na put. Ima nešto manje od 400km od Beograda do Zagreba (pogledaj na viamichelin). A kroz Hrvatsku ima oko 300km do slovenačke granice. 16-ak evra u jednom pravcu i isto nazad je 32 evra samo za jedan prolazak, što će reći, skupo je i to i Slovenačka putarina (manje auto-puta, al možeš da se voziš koliko hoćeš za tih 6 meseci).

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

beograd milano 1100 1130km. relacija beograd batrovci zagreb ljubljana (pazis na odvajanje za trst da neodes u kopar) trst(nema granice samo usporavanje i pazi na ogranicenje jer zna da stoje karabinjeri, cim prodjes njihovu granicu posle 100 metara skretanje desno za veneciju, i tu hvatas auto put broj 4 ) venecija (pazi uradjena je nova obilaznica i ekstra je) direktno u milano. plati putarine i uzivaj.
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                              X