Autovoz Bgd-Pg

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dr_mire
    CBC Veteran
    • 10.01.2007
    • 104
    • Beograd, Banovo BrDo

Autovoz Bgd-Pg

Za neki dan putujemo na letovanje u Risan.
    E sada...
    Obzirom da imam ćerkicu 11 meseci, a supruga je u petom mesecu trudnoće, mislim da bi im put kolima bio veoma naporan, izbor je pao na putovanje autovozom iz Beograda do Podgorice.
    Cena povratne karte u dvokrevetnoj kabini (spavaća kola) za dve osobe je oko 23ooo dinara.

Do sada nisam imao pilike da putujem na ovaj način pa me interesuju Vaša iskustva, na šta treba da obratim pažnju, da li stvari mogu da ostavim u kolima i uopšte kako Vam se čini ova varijanta(i cena) putovanja.

Hvala unapred
    ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...
  • AlNik
    CBC Veteran
    • 18.07.2008
    • 144
    • Beograd

Re: Autovoz Bgd-Pg

Ovo je samo moj utisak - voz je bio katastrofa u smislu unutrasnjosti. Ne vidim nijednu prednost u odnosu na automobil (osim sto ne morate da vozite). Ono sto oni zovu spavaca kola vise lici na indijski voz, a oni kreveti su jako uski, neudobni, i po meni higijenski sumnjivi. Nije vredno para.

Ako imate klimu u kolima, uz jednu manju pauzu mozete stici do Crne gore za 10-11 sati i bice vam relativno prijatno. I ne placate nikome 23000 dinara. Ja sam Passatom 1.9 tdi isao prosli put, potrosio sam do Risna oko 35 litara evrodizela - to je mnogo manje od 23000 dinara. Bar Passatom, put je manje vise bio uzivanje. Zavisno od godina zivota i odmora, pravite pauze - ja sam mlad pa mi je bila dovoljna 1 pauza. Zbog bebe, mozda je bolje da napravite 2-3 pauze.

Ako se, ipak, odlucite za put autovozom, ne vidim nikakav problem da ostavite torbe u gepeku i ponesto manje vredno u putnickom delu.

BTW. i ja letujem u Risnu, mozda se znamo?

Comment

• cvrle
      CBC Senator XXL
      • 11.06.2006
      • 1008
      • Beograd,Banovo brdo

Po meni stvar afiniteta kako ko voli i kako mu situacija nalaze. Zavisi isto od deteta i zene kakve su prirode. Meni recimo sin zaspi istog momenta kad sedne u auto i spava dok se vozi a i zena ume da zadrema sto olaksava voznju u miru i tisini

Po meni mislim da je bolje resenje ici rano ujutru (primer u 3-4h) ili cak nocu kad dete moze da spava i kad je prijatnije za voznju. Kolima ti uz normalnu voznju do Podgorice treba nekih 6-7 sati ( bas da se vuces) a bezmalo isto toliko ti treba i vozom, plus ranije ostavljanje kola bar dva sata pre polaska voza pa skidanje istih u Podgorici cekanje i sl., pa opet plus 2-3 sata voznje preko Cetinja, Budve,Kotora do Risna, sve u svemu meni to deluje kao jos vece cimanje. Mozda je opet bolja varijanta da se ide do Bara auto vozom pa onda magistralom do Budve (40min),Kotora i Risna.

Put kroz Srbiju je sad nikad bolji jer su crne tacke i ona silna usporenja i kvake resene te se brzo prolazi kolima a moze se i stati za odmor gde pozelis.

Ali posto si vec odlucio zelim ti srecan put i sto manje cimanja, ako nije greska i cifra je 23 000 dinara cini mi se da je previse za tako nesto, vrednije stvari nosi sa sobom ili pak drzi u gepeku van vidnog stanja.Posto su to sad dve drzave ne znam kako je inace reseno to sa prelaskom kola preko granice dok su na auto vozu i dal ima nekih dodatnih zezancija,tipa pregleda kola,papira i sl..
      Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• misa lab
        CBC Član
        • 25.03.2009
        • 29
        • Cerak 011

Jel ima neko iskustva sa onim "cudima" sto padaju po kolima ? Neka rdja ili sta vec ?

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

desava se i da bude slomljebno staklo ali ztp ne pokriva stetu samo da znate. Komentar cesto bude znate orao-sinji tić je opizdio u šajbnu.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• eto tako
            CBC Član
            • 05.11.2008
            • 66
            • Montenegro-Podgorica

Ja samo da kazem da su radovi na putu Podgorica Cetinje Budva i da je put zatvoren od 9ipo do 11ipo a ima i kracih zastoja nekadPo. E sad sto se tice putovanja tu ti se ne mijesam,jbg,da imam djecu sigurno bi isao na sigurno pa makar i malo smrduckalo a sto se tice posteljine koju dobijes ona je cista 100% .

p.s.Ja vozim RenoLa pa ne mogu kao kolega da kazem da je voznja uzivanje u pasatu tj na putu,pardon,ali znam da uvijek strahujem vise od drugih nego od sebe samoga I jos nesto,posto ne mozeS da preneses hranu preporucio BiH ti da svratis u PG i potrgujes sve sto ti treba da se ne bi kockao da li je to za bebu od proslog i preDproslog ljeta u Risnu ... E tu ti mogu pomoci i reci dje sto i kako pa se javi na PM.

eto tako ...
            ''Sve se vraca sve se placa''

Comment

• dr_mire
              CBC Veteran
              • 10.01.2007
              • 104
              • Beograd, Banovo BrDo

Originally posted by eto tako
              Ja samo da kazem da su radovi na putu Podgorica Cetinje Budva i da je put zatvoren od 9ipo do 11ipo a ima i kracih zastoja nekadPo. E sad sto se tice putovanja tu ti se ne mijesam,jbg,da imam djecu sigurno bi isao na sigurno pa makar i malo smrduckalo a sto se tice posteljine koju dobijes ona je cista 100% .

p.s.Ja vozim RenoLa pa ne mogu kao kolega da kazem da je voznja uzivanje u pasatu tj na putu,pardon,ali znam da uvijek strahujem vise od drugih nego od sebe samoga I jos nesto,posto ne mozeS da preneses hranu preporucio BiH ti da svratis u PG i potrgujes sve sto ti treba da se ne bi kockao da li je to za bebu od proslog i preDproslog ljeta u Risnu ... E tu ti mogu pomoci i reci dje sto i kako pa se javi na PM.

eto tako ...
              Tako nešto sam i mislio.
              Možda bi i drugima bilo interesantno, gde je najbolje da kupim to što mi je potrebno, kakvi su hipermarketi u PG?
              I još jedno pitanje, ako idem na tunel Sozine, da li zaobilazim te radove? Računam bolje mi je da se malo duže vozimo, ali je sigurno lepši i prijatniji put pored mora...

Inače uzeo sam karte samo u jednom pravcu, obzirom da ne znam tačan dan povratka. Cene su sledeće:
              -karta za prevoz automobila 2880 rsd
              -dvokrevetna kabina 3840 rsd
              -karta bg-pg 4608 rsd (za dve osobe)

ukupno 11328 rsd

...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• LuccaGabazzi
                CBC Senator
                • 16.09.2005
                • 294
                • pole position

Sto se tice auto-voza i spavacih kola ja nikada nisam imao problema, a koristio sam ovaj vid prevoza bar desetak puta.
                Ranije su kreveti i posteljina bili malo neuredni ali vise nije tako, sve je cisto i uredno.
                Ako ostavljas stvari u kolima, nemoj da ih ostavis da se vide jer se desava da obiju kola i pokradu stvari, ostavi ih iskljucivo u gepeku.
                Postoje dve vrste vagona za prevoz automobila: otvoreni i zatvoreni.
                Ne znam od cega zavisi ali nekad nabacaju te otvorene (moze bilo ko da pridje kolima), a nekad zatvorene vagone ( kad se potrpaju kola spusti se krov vagona tako da ne mozes ni vrata da otvoris, a vagon je sa strane zasticen zicom, cime vec...)
                Jedini problem koji sam imao je sto sam se zeznuo pa oprao i voskirao auto pred put. Do CG se nakupila takva prljavstina na kolima da nisam mogao da je skinem naredna 2 meseca, bukvalno.
                U PG rampa za istovar vozila je bila malo bangava tj ukoliko ti je auto nizak i penjes ga ili spustas sa gornje rampe, mozes da ostruzes patos.
                Donja rampa je ok ali recimo da Merc A klase nije mogao da udje u vagon jer je rampa bila za nijansu niza od Mercedesa pa su 3 debele cike pritrcale u pomoc i sele u mecku da malo legne
                Sve ostalo je bilo i vise nego ok. Stignes odmoran, naspavan, ne razmisljas ko ce da ti naleti, da li ce biti zatvoren put, radovi, sudari, panduri...
                Eto
                Billionaire Boys Club

Comment

• cvrle
                  CBC Senator XXL
                  • 11.06.2006
                  • 1008
                  • Beograd,Banovo brdo

Originally posted by dr_mire
                  ...I još jedno pitanje, ako idem na tunel Sozine, da li zaobilazim te radove? Računam bolje mi je da se malo duže vozimo, ali je sigurno lepši i prijatniji put pored mora...
                  Pa sto nisi onda uzeo voz do Bara jer je Bar-raskrsnica za tunel oko 7km a posle jos otprilike 35 do Budve...
                  Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• eto tako
                    CBC Član
                    • 05.11.2008
                    • 66
                    • Montenegro-Podgorica

Napravicu kasnije ili ovih dana mapu i nacrtati najbolje putanje,markete i ostalo.

Comment

• dr_mire
                      CBC Veteran
                      • 10.01.2007
                      • 104
                      • Beograd, Banovo BrDo

Originally posted by eto tako
                      Napravicu kasnije ili ovih dana mapu i nacrtati najbolje putanje,markete i ostalo.
                      Hvala unapred

Comment

• eto tako
                        CBC Član
                        • 05.11.2008
                        • 66
                        • Montenegro-Podgorica

Evo drugari,prvo je crveno za gospodina sa djecom. Strelica vam pokazuje na Zeljeznicku stanicu a zatim na zelenu pijacu i onda idite na Jug ka Baru tj tunelu Sozina , sa lijeve strane su Vam dva marketa obeljezena plavim svrljotinama. Zelene strijele (ah) su za put ka Budvi i Delti koja je oznacena plavim sprej0m a preporucujem vam parking sa zadnje strane jer je u hladu plus je pokriven kamerama. A sto se tice rozih fleka,to je nasa i vasa Milicija a njih vam toplo NE preporucujem.

Ako nekome treba vise info neka pita pa cu oznaciti dje sto i kako .

Comment

• dr_mire
                          CBC Veteran
                          • 10.01.2007
                          • 104
                          • Beograd, Banovo BrDo

Hvala
                          IZVEŠTAJ OC AMSS BR. 144/1 od 25.05.2009. u 6,00 časova:
                          VII STANJE NA PUTEVIMA U CRNOJ GORI: Nastavljaju se radovi na mostu “Mojkovac”, na deonici Mioska-Kolašin. Međutim, bez obzira na radove, saobraćaj preko mosta se obavlja nesmetano za sve kategorije vozila.
                          Zbog izgradnje treće trake na magistralnom putu Podgorica-Nikšić, saobraćaj se potpuno obustavlja u terminima od 9,00-11,00, od 14,00-15,30 i od 24,00-04,00. Mimo ovih termina, saobraćaj se obavlja jednom saobraćajnom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.
                          Na magistralnom putu Cetinje-Budva u toku su radovi na delu kod Brajića, a saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, uz moguće kraće zastoje u periodu od 14,00-15,00 časova.
                          Da li put Pg-Nk ima veze sa putem preko Cetinja, ka Budvi?

Vremenska prognoza, temp mora u CG...

Comment

• eto tako
                            CBC Član
                            • 05.11.2008
                            • 66
                            • Montenegro-Podgorica

Jedina veza je sto Niksicani moraju tuda proc da bi posli do mora
                            morao sam,evo necu vise.

Ne,nema veze.

Comment

• alexk
                              CBC Veteran
                              • 15.09.2006
                              • 116
                              • BGD

evo dodao sam ti raskrsnicu kada prodjes deltu desno ti je put za nk a pravo za ct
                              [img=http://img33.imageshack.us/img33/5163/18135588.jpg]

Comment

Working...
                              X