Zakintos leto 2009

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Zakintos leto 2009

Planiram na Zakintos ove godine, sledece nedelje bi trebalo da malo obidjem agencije i rezervisem gde ima mesta. Uglavnom sto se aranzmana tice gldam onaj sa 11 nocenja i avio prevozom. Dvoumim se oko smestaja i toga da li vredi uzeti polupansion. Od smestaja ne zahtevam puno jer cu u njemu najmanje vremena provoditi ali opet ne volim studije gde u jednoj prostoriji i jedes i spavas i gde nemas gde kofere da ostavis nego ih sutiras po podu, takodje ne volim kupatila gde moram da se tusiram iznad wc solje. Znaci neka pristojnija varijanta bilo da je u pitanju apartmanski ili hotelski smestaj.
    Znaci ako je neko vec bio, ima neku preporuku, savet, kritiku nek kaze.
    Auto iz rent a car-a se podrazumeva jer planiram da obidjem vecinu mesta i plaza. Da li mi je realno potrebna medjunarodna dozvola ili mogu i sa svojom!?
    Sto se tice popupansiona ako neko ima iskustva zanima me kakva je hrana tj. da li se to moze jesti!? Nisam izbirljiv ali i ne jedem sve i svasta.
    I na kaju koje mesto odabrati, Laganas, Cilivi, Argasi!?
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Zakintos leto 2009

Cilivi!malo je jeftinije.......ostrvo je fantazija....cene su,kao i na svakom ostrvu,nešto malo više nego u kontinentalnom delu Grčke ali opet pristupačne i slobodno mogu da kažem da su na nivou Bgd-a.Klopa je sasvim OK.Jedino je riba nenormalno skupa po restoranima.Vredi uzeti polupansion mada ne znam šta imaju u ponudi ovde kod nas u agencijama..........stvarno,pokušavam da se setim makar i najmanje sitnice koja nije bila ok ili je za kritiku.........obavezno idite na krstarenje oko ostrva i posete čuvenim plažama......lep provod.......pozzzz!

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Poslednje mesto na kom bih odseo jeste laganas zbog engleza i nocne buke. A opet posto cemo imati auto, a sva mesta su blizu ako pozelim ludnicu mogu doci kad god hocu. Za izlete okvirno sve znam. kazem ti pitanje je samo konkretnog mesta, zanima me taj pp vredi li doplatiti i eventualno ako je neko bio prosle godine i extra je zadovoljan smestajem da kaze u kom hotelu/apartmanu je odseo.

Comment

• bojan
        CBC Senator
        • 29.08.2005
        • 232
        • novi beograd

E pa ovako ja sam bio prosle godine na Zakintosu i to u Argasiju i bilo mi je skroz ok, ja sam bio u jeftinijoj varijanti znaci studio za smestaj i autobuski prevoz. Prvo, sto se tice ostrva meni je to bilo jedno od boljih letovanja, za obilazak je dusu dalo. Kao sto si vec napomenuo skuter ili auto je obavezan ili ces se smoriti, medjunarodna vozacka ti je obavezna( mene su i za skuter cimali za medjunarodnu, a za kola nece ni da pricaju ako nemas medjunarodnu). Lepo uzmes kartu ostrva raspitas se malo jos po forumima gde i koje plaze vredi obici i udri, da ti ih sada ovde nabrajam nema smisla jer me mrzi da pisem a i imas to vec napisano negde na netu.

Argasi kao mesto je skroz ok (plazu skoro nema nikakavu) imas dosta restorancica, prodavnica, i sve ono sto ti je neophodno. Jedna ulica sve je u njoj, po okolnim ulicicama su smestaji i to je to. Glavni grad je vec nesto drugo ima dosta stvari za videti i obici, posebno je dobro brdo iznad glavnog grada sa restoranima i kaficima i strava pogledom mislim da se zove bohali.

Cene su ti skroz ok kako po restoranima tako i po prodavnicama, ostalo mi je u secanju da su cene u restoranima i kaficima na bohaliju malo skuplji ali nisam imao izbora lepsoj polovini je bas taj deo ostrva bio najlepsi pa smo se vracali vise puta.

Ako te jos nesto zanima, pitaj...

Comment

• BGILLEGAL
          CBC Senator XXL
          • 22.05.2006
          • 653
          • Beograd

I ja planiram da idem tamo u avgustu. Planiram autobuski prevoz, samo kako bi video gde zaista idem.... Lakse je i brze avionom, ali uvek se ima onaj osecaj teleporta, gotovo da ne znas gde si otisao.

Jel' ima neko otprilike info koliko se krecu cene rent'a'car-a? Voleo bih da obidjem celo ostrvo i da vidim i zadjem za sto vise coskova...

Comment

• milanlaki
            CBC Član
            • 28.01.2008
            • 48
            • zemun

Ako imate mogucnosti da idete avionom nemojte da se dvoumite. Ali ako se odlucite za autobus, put mislim da traje 20 sati vise manje, zaboravicete ga cim stignete na Vase odrediste tj. ZAKINTOS. Ostrvo je extra, ja sam bio u Ciliviju i to je za mene idealna lokacija ako ces uzimati auto. Zante, glavni grad, je na nekih 5 km, a Laganas ako se uzelis dobrog provoda i ludnice nekih 20km. Cilivi ima lepu i dugacku plazu, pun je restorancica i OK je klopa. Ja licno ne volim da uplacujem klopu (polupansion) tako da hotele nisam ni gledao. Odseo sam u vili Regina koja je novijeg datuma pa je sredjena i cista (za mene dovoljno). Smestena je u lepom dvoristu u samom centru mesta, buke nema a do plaze imas nekih 5 min hoda. Isao sam preko agencije Robinson jer je za istu vilu bila povoljnija za oko 20-25eur po osobi.
            Za auto mi nisu trazili medjunarodnu dozvolu a ovu obicnu pa skoro da nisu ni pogledali. Ako uzimas auto vise od 7 dana mozes da spustis cenu na 20-25eur dnevno (Atos, Micra i slicna kola). Argasi nema plazu, Laganas ima previse Engleza tako da Ti je moj savet Tsilivi.
            Izlet oko ostrva brodicem obavezno, ja se zeznuo pa isao brodom i tu sam se smorio. Ako ides manjim brodicima oni zastaju na lepse, manje, plaze zavlace se u pecinice...

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

I ja sam cuo da Argasi tako reci nema plaze. Jeste da cemo od tih 10-11 dana bar jedno 5-6 dana imati auto ali opet ne bih da budem u mestu koje nema plazu. O Ciliviju sam razmisljao jer je moj drugar i ove godine rezervisao smestaj za to mesto. Razlog zbog kog bih uzeo polupansion jeste da ujutru pred polazak na neku od udaljenijih plaza od mesta gde sam smesten ne moram da razmisljam o spremanju hrane, kao i predvece kad se vratim. Neko ce reci koje spremanje samo pojedes nesto na brzaka ali i to na brzaka treba spremiti/postaviti, posle sve pokupiti i sl. A pretpostavka je da ako vec ne uzimam pp da cu nesto od hrane nositi od kuce. Znaci ustane se ujutru u neko dogledno vreme ode se na dorucak i pravac neka plaza, predvece kad se vratim nikad ne znam sta bih pre dal da malo iskuliram lezeci na krevetu ili da se okupam, a povrh svega ako treba os da spremim nesto da jedem, ovako samo dodjem i klopa vec spremna. Za rucak naravno se snadjem gde vec budem bio u datom trenutku i to je to.
              U svakom slucaju narednih dana cu videti sta je ostalo od aranzmana pa kad i ako uplatim javljam...

Comment

• alfa&omega
                CBC Član
                • 21.06.2008
                • 92

I ja planiram na Zakintos u avgustu, busom, nadam se da ce ti ovo pomoci:
                http://www.putovanja.info/sr/destinacij ... ntos/opisi

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Hvala, znam za taj sajt, odlican je!

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Sta zelite od odmora?
                    Ako zelite zezanje izlaske i provod, onda je Zakintos pravo mesto za to. Pijane kokoske iz GB (ne samo Engleske),Svedske, Ceske, Poljske....na sve strane. Isto i njihovi muski sunarodnici. Budite spremni na neke prostote na koje niste navikli u Srbiji (drzanje za **** u setnji, cesto uz "prstenac", povremen sex u koktel-baru ili klubu...). Uglavnom, dolazi nizi stalez EU, Grka skoro i da nema kao turista. Ima to i svojih prednosti Dovoljno je reci da su dolazili iz GB avionom,14 polupansiona u hotelu sa 3 zvedice za 200 funti. To je bilo pre par godina pre SEKE.
                    Ako pak zelite da se odmorite, suncate na plazama gde nema guzve ili cak gde nema nikoga, onda treba da idete na Kefaloniju. Ovo narocito vazi ako idete sa decom... Mnogo vece ostrvo, sa vise prelepih plaza. More isto toplo i cisto (a kako i da ne bude kada su ostrva jedno do drugog). Malo je skuplje od Zakyntosa.

Sve vam ovo govorim iz iskustva jer radim tamo godinama. Poslednjih godina na Kefaloniji jer mi se smucilo da imam posla sa pijanom "bagrom"...

P.S. za smestaj nemam savete jer sam ja uvek imao sve sredjeno.
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Sam razlog zbog cega je izabran Zakintos jeste priroda, lepe plaze i kristalno more. naravno da nisam toliko pasivan pa sad necu nigde izaci i sl. U svakom slucaju razumeo sam sve sto hoces da kazes i tu se poklapamo 100%.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Jel bio neko u mestu Kalamaki!?

Comment

• StevoTDI
                          CBC Član
                          • 14.12.2007
                          • 68
                          • Beograd

Ja sam prosle godine bio u Kalamakiu u hotelu "Golden sun" bas prezadovoljan, jedina mana sto ima satnica za koriscenje klima uredjeja, tako da se obavezno raspitaj gde god da ides.
                          Plaza je dugacka i prostire se od Laganasa sve do Kalamakia, ja sam svaki dan menjao plaze i lutao okolo sto i tebi preporucujem.
                          Imas dva puta do glavnog grada i brzo se stigne. Ja sam isao avionom a tamo iznajmio skuter.
                          Uvece je jako lepo na Bohaliju, ima prelep pogled na ceo glavni grad i luku.
                          Obavezno da idete na plazu porto Rokso, na zapadnoj obali. ima dosta da se ide ali je plaza jedinstvena. U vodu se ulazi skakanjem sa daske a penjanje do kafica je uz stene.
                          Ali jako lepo uradjene tako da nije problem, i nije puno visoko.
                          To je u grubo receno, ako te jos nesto konkretno zanima slobodno pitaj.
                          Lep provod

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Pitao sam iz razloga sto su u agencijama mesta kao sto su Kalamaki i Vasilikos mnogo manje zastupljena nego recimo Argasi i Tcilivi. Sto vise citam preko neta sve sam neodlucniji u izboru mesta, a definitivno pocetkom sledece nedelje nesto uplacujem. Uzecu ja tamo auto, to nije problem ali bih voleo da se jos raspitam gde je najbolje odsesti. Preko koje agencije si isao!?

Comment

• StevoTDI
                              CBC Član
                              • 14.12.2007
                              • 68
                              • Beograd

Kaladoukas, ja kad sam uplacivao nisam nista znao. Otisao, plato i sta mi bog da...
                              Cini mi se da je Tsivili nekako zabacen, kad bi opet isao izabrao bi Kalamaki.
                              Ne znam mislim u principu sva mesta su slicna osim Laganasa, pogotovo sto ces imati auto tako da neces pogresiti sta god da izaberes.

Comment

Working...
                              X