Put do Ohrida

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • renoar
    CBC Član
    • 26.01.2008
    • 71
    • Nis

Re: Put do Ohrida

Evo , vratih se sa Ohrida i mogu reci da je vredelo ici. Prvenstveno to je raj za mlade , sve je njima podredjeno. Radnje rade do kasno , kafici i diskoteke do ranog jutra , bezbedno je ,svi su prijatni , ljubazni , cene su povoljne kako u radnjama tako i u restoranima.
    A sad malo o putovanju:
    Put do granice je dobar celom duzinom , nema rupa , sve je dobro obelezeno.Od Nisa do Leskovca je auto put , posle je dvosmerni saobracaj kroz Grdelicku klisuru ali odlican asfalt i obelezeno jasno i odlicno vidljivo. Posle Vranja je opet auto put sa povremenim suzenjima i prelascima u dvosmerni saobracaj ali vidi se bice extra kad se zavrsi. Od makedonske granice je dvosmerni saobracaj jer se pravi druga traka koja ce se spojiti sa auto putem za Grcku.Od Kumanova je stari auto put koji nije bas u dobrom stanju. Onda skrenemo za Skopje i dolazi se znaka za novu obilaznicu.

i iskljumo se sa puta za Skopje ovde :

Kvalitet puta je odlican , sve je lepo obelezeno

I tako stizemo do Gostivara gde prestaje auto put

Put je i na dalje odlican

Na usponima su tri trake , dovoljno siroke za lepu voznju

Stizemo na prevoj Straza gde je pumpa sa svim vrstama goriva i vise restorana sa parkinzima sa strane. Preporucujem da probate mekike , prave ih extra.

Odavde pocinje spust i budite oprezni ima raznih ****** za volanom

Put je uzi i ima mesta sa dosta rupa , plitkih ali dovoljnih da vas dovedu u opasnost ako se vozi brze.

Sledece mesto je Kicevo gde je vec gusci saobracaj ali ne nesto znacajno

Ovde se put racva i idemo desno kao sto kaze tabla

Na dalje je put dobar i ravan , sa malo guscim saobracajem u oba pravca nego do tada.

I stigli smo u Ohrid

Bilo je raznih leph i neobicnih vozila za videti ali izdvajam samo ova dva:

Posle 10 dana dodje vreme za povratak. Dogovor je da idemo preko Kruseva - rodno mesto Toseta Proeskog.

Put od Ohrida do Bitole je u losijem stanju nego preko Skopja. Ima dosta neravnina , ulegnuca i plitkih rupa. Na usponima su i ovde po tri trake

Kod Bitole smo skrenuli za Demir Hisar , postoji putokaz. Put je malo uzi ali dobar , ravan i sa retkim vozilima

Malo posle demir Hisara je skretanje za Krusevo. Od samog pocetka je uspon sve do dolaska u mesto. Put takodje dobar .

Proveli smo lepo popodne , obisli puno toga , i preporucujem piceriju-restoran "ANDORA" , fantasticna klopa i extra pristupacne cene.

Spustili smo se na put za Prilep , i pratili znake za Skopje i Veles.

I tako sve do mesta Gradsko gde se kod ove table skrece nadesno i izlazi na auto put.

Auto put je definitivno u najgorem stanju , ima veoma opasnih deonica gde moze doci do problema. Linije za obelezavanje su duplirane i pri vecoj brzini stvaraju zabunu , ima velikih rupa i relativno dubokih gde moze doci do ostecenja guma , vesanja...
    Obratiti veliku paznju na ovaj deo puta !!!

Posle prelaska granice put je extra

mesta gde su radovi su dobro obelezena

Tokom putovanja nisam video ni jedan radar niti da je nekog zaustavila milicija. Po Ohridu saobracajaca ima oko raskrsnica gde regulisu saobracaj uglavnom kasno popodne i uvece kad su najvece guzve. Stoji ranija konstatacija da Ohridjani ne koriste zmigavce i treba biti oprezan po tom pitanju !
    Plina ima na puno pumpi . Taxi i kombi busevi su jeftini i ima ih u izuzetnom broju.
    Do bilo koje plaze treba ici nekim prevozom jer je za pesacenje po suncu ipak daleko.
    Sve u svemu treba otici u Ohrid.

ps Zahvaljujem se svima koji su ucestvovali u temi i dali korisne savete.
    Pozdrav
    Ako ne podjes ne mozes ni stici

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Odlicno, hvala, koristice mi posto idem za Ohrid. Napisao si bolje od Alvirovica!

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Ekstra, samo jos jedno pitanje: da li je potrebna medjunarodna vozacka za Makedoniju?
        https://t.me/pump_upp

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Jeste, a na ulasku ti traže da vide Zeleni karton.
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• renoar
            CBC Član
            • 26.01.2008
            • 71
            • Nis

Medjunarodna vozacka nije potrebna a zeleni karton je potreban
            Ako ne podjes ne mozes ni stici

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Eto, bio sam i ja do Ohrida...

U dolasku sam isao preko Prohor Pcinjskog. Put je vrlo krivudav, ali zivopisan..i slabo obelezen, pa na nekim raskrsnicama moze covek da pogresi. Srecom, da sam procitao Alvirovicev putopis za taj put (eto koristi od coveka...), pa se nisam zeznuo.
              Putevi u Makedoniji su slabiji nego u Srbiji, sem obilaznice oko Skoplja koja dopusta i 300km/h je prazna, glatka i siroka. Putevi su pametnije obelezeni, ne preteruju sa punom linijom kao kod nas. Policija se nalazi na mestima na kojima treba da se nalazi, a ne da bi hvatala da naplacuje kazne. Inace, moze da se vozi brzo, bitno je samo da se ne divlja. Policije na Ohridu nisam ni video, niti sam video da nekome naplacuju kaznu. Saobracaj u Makedoniji je dosta nizeg inteziteta nego u Srbiji.

Comment

• Duke
                CBC Senator XXL
                • 16.01.2006
                • 753
                • Urbs Naissus

Heh, izvanredno napisano, sve čestitke.
                Dodao bih samo da je kod Gradskog javlja jedna tačka singulariteta, iliti crna rupa, kad se vraćate sa Ohrida i pokušavate da se uključite na put prema Skoplju. Koju reč - Skoplje, budi rečeno, nigde nećete videti jer samo piše - Veles.
                Kod Gradskog se znači lako isključuje za Ohrid, ali je uključiti se na autoput u povratku pravi podvig. Ključna reč je - probajte to da uradite noću, pogotovo ako se uzme u obzir da je omiljeni sport u Makedoniji krađa limenih panela sa putokaza . Posle pola sata muvanja po mraku, gde sam četiri puta prošao istom petljom, kao u zoni sumraka, problem je rešen nakon što su mi (meni i još nekolicini nesretnih zalutalih putnika) veseli lokalci iz jedne prijatne kafanice izdali niz preciznih uputstava (koja su se uglavnom kosila sa zdravim razumom) kako pronaći autoput.
                Hm, sentenca, "kartu čitaj a seljaka (iliti lokalca) pitaj" se po ko zna koji put dokazala u praksi. Prvi put u životu sam zažalio što nemam GPS, ili bar najobičniji - kompas (u jednom trenutku više nisam znao hoću li osvanuti u Grčkoj ili Srbiji)!!!
                Da, ha - ha, kažem i ja sa bezbedne spacio-temporalne distance, ali tad mi ič nije bilo smešno ...
                "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by Duke
                  Prvi put u životu sam zažalio što nemam GPS, ili bar najobičniji - kompas (u jednom trenutku više nisam znao hoću li osvanuti u Grčkoj ili Srbiji)!!!
                  Ovako je bilo na navigaciji. U Grčkoj, trebalo je da skrenem za Meteore, sa novog auto puta Egnatia Odos.
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• -Miki-
                    Moderator
                    • 09.11.2005
                    • 708
                    • Valjevo
                    • Honda Accord coupe cg4

verovatno ti je bajata karta .Grcka nije bas najbolje odradjena ali igo svakih mesec,dva izbacuje nove apdejte mapa pa je mozda ovo do sad ispravljeno
                    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Nije, ima za Igo 8,3 mapa od 6-og meseca 2009-e, iako su put tada otvorili još nije sve ucrtano. Čak i viamichelin je u velikom zaostatku, tek kod njih je bilo bajato stanje.
                      Kursor tako ide kroz to zelenilo, i onda kaže "za 800 metara skrenite levo ", i krene to da ponavlja kao pokvarena ploča, te sam ga(tj. žena ) posle samo uključivao da merim visinu na kojoj je auto put, .
                      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• mrki
                        CBC Senator XXL
                        • 08.11.2006
                        • 550
                        • nis, serbia

smestaj na ohridu

jel ima neko broj nekog smestaja na ohridu?
                        bio sam pre par godina ali nisam uzeo ni jedan broj telefona.
                        voleo bih da odem na jedan produzeni vikend za vreme njihovog nacionalnog praznika 02.avgusta.

Comment

• casper71
                          CBC Član
                          • 23.01.2008
                          • 33
                          • Kraljevo

Evo ti broj coveka gde sam ja koristio smestaj kad sam bio ove godine u prolazu na Ohridu cak je rodom i iz Sumadije ima vise apartmana u ponudi i to u samom centru blizu jezera i svi su preko 50 kvadrata sa parkingom cena je oko 25 e/dan sve zavisi koliko ces se zadrzati pa se pogadjaj, mada ima dosta njih koji nude na licu mesta smestaj tako sam i ja njega upoznao.
                          Nikolic Milutin +38975665426

Comment

Working...
                          X