Put do Turske, ali, preko Grcke ;)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bratko
    CBC Član
    • 13.08.2007
    • 47
    • Beograd/Cacak

Put do Turske, ali, preko Grcke ;)

Kao sto u naslovu pishe
    ako imate nechiji shengen , a planirate put u Tursku
    moj Vam je savet da probate, kao mi shto smo, preko Grcke.
    Put je duzi 100-150km nego preko Bugarske (bar tako kaze ViaMichelin...nisam licno probao )
    ali ono sto sigurno znam je da je put neuporedivo bolji, kvalitetniji, kroz Grcku...
    Za sve informacije i pomoc, stojim na raspolaganju
    veliki pozz
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Re: Put do Turske, ali, preko Grcke

Gde si u Tursku putovao? Ja se nosio tom mišlju ove godine, ali mi bilo suviše avanturistički.

Comment

• Bratko
      CBC Član
      • 13.08.2007
      • 47
      • Beograd/Cacak

Sarimsakli kod Ayvalika.
      To je najblize od turskih letovalishta. Iz Bg do Sarimsaklija 1.250km, preko Gr.
      Od toga, 400 km ooodlicnog puta kroz Gr i 300 km puta kroz Tr.
      Smestaj je bio preko agencije.
      pozz

Comment

• Velja
        CBC Veteran
        • 22.12.2005
        • 176
        • https://t.me/pump_upp
        • CharlesfaistOB

Išao si pretpostavljam Egnjatiom sve do granice sa Turskom, čim tako hvališ put ?
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Bratko
          CBC Član
          • 13.08.2007
          • 47
          • Beograd/Cacak

Originally posted by Velja
          Išao si pretpostavljam Egnjatiom sve do granice sa Turskom, čim tako hvališ put ?
          Upravo tuda.
          Od Soluna na E90 EgnatiaOdos,
          ka Kavali, Xanthi, Komotini, Alexandroupolisu (koji je poslednji veći grad i na 50 km je od turske granice).
          Nije da ga nešto hvalim, ima ih i boljih po Evropi, ali da ne off-ujem .
          Elem, relativno gledajući, spram naših putarina , makedonskih puteva ili bugarskih lopova u vidu policije (i carinika)
          ovaj put je odmor za dušu, oči, ali i za budžet...a i motor Boga mi .
          Znači auto-put je nov, nije opterećen i ne plaća se ni dinara za putarinu.
          Čak i da uvedu naplatu putarine, opet bih išao tuda i pre dao Grcima pare i vozio se kao čovek
          nego da me bvlgarske kreature šišaju i tretiraju kao građanina 3. reda .

Možda je jedini problem, ako je to uopšte problem , što na deonici od Soluna do Alexandroupolisa, tj. do turske granice,
          ne postoji ni jedna jedina pumpa na samom auto-putu.
          S obzirom da je to 300-350km to onda i nije problem , jer se pređe za prosečno vreme,
          konstantno prateći ograničenja od 130 km/h... + 10-20 km/h .

A i na GR-TR granici u 7h ujutru, nije bilo žive duše. Mislim da većina turaka ide kroz bvlgariju.

p.s. a o bvlgarskim putevima i njihovom ulasku u EU neću da opet off-ujem temu ...neg' ćemo otvorimo novu .

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Reci ti nama, koja ti turistička mesta u Turskoj ti "'vataš" kad tuda uđeš u Tursku. Turska je ogromna, jedna je stvar ući u nju, a druga približiti se nekom dobrom turističkom mestu .

Comment

• Bratko
              CBC Član
              • 13.08.2007
              • 47
              • Beograd/Cacak

Originally posted by Bane R
              Reci ti nama, koja ti turistička mesta u Turskoj ti "'vataš" kad tuda uđeš u Tursku. Turska je ogromna, jedna je stvar ući u nju, a druga približiti se nekom dobrom turističkom mestu .
              Kuda god ušli u Tursku (bvlgarska ili grčka) ne gine Vam (nam ) prelazak Dardanela
              jer su sva dobra turistička mesta u Turskoj na Egejskom moru, tako da, dok se ne uhvati trajekt ništa od brčkanja ....

Mi smo išli u najbliže (veće) turističko mesto koje rade naše agencije
              a koje je, btw, tursko letovalište jer uglavnom dolaze turci iz Istanbula.
              To je Sarimsakli kod Ayvalika (već napisah).
              Iz Bgd do Sarimsaklija je bilo okruglo 1.250 km, a od toga 300km turskog "približavanja" .
              130 km do Dardanela, pa na trajekt, pa onda još 170 km do Sarimsaklija.

Ako želite bolje, dalje ćete i ići.
              Znam da je od Sarimsaklija do Izmira još 150 km
              a tek onda idu Kušadasi, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Antalya, Alanja...a do njih, uglavnom, agencije rade i avio prevoz što nije slučaj s Sarimsaklijem, gde se čak i preporučuje varijanta sa sopstvenim prevozom.

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

I kakvo je to mesto gde si bio? More, cene, ugostitelji, demografija gostiju, noćni život?

Comment

• Bratko
                  CBC Član
                  • 13.08.2007
                  • 47
                  • Beograd/Cacak

Originally posted by Bane R
                  I kakvo je to mesto gde si bio? More, cene, ugostitelji, demografija gostiju, noćni život?
                  ...kad sam postavio ovu temu, mislio sam na samo putovanje
                  valjda neće admini obrisati ovaj off .

Agencije koje rade ovo mesto:

Planirate letovanje u Sarimsakliju? Azur vam nudi najbolje ponude za hotele i apartmane. Rezervišite smeštaj brzo i jednostavno!

Detaljan opis mesta:
                  http://www.putovanja.info/forum/index.p ... topic=1493

Moje lično mišljenje je da je plaža odlična (široka, dugačka, peščana), posebno za decu,
                  a da je odnos cena-kvalitet za hotele skroz korektan.
                  Noćnog života gotovo i da nema, pa je idealno za porodice i za odmor.
                  Cene u prodavnicama su male, ali vanpansionske su možda preterane za mesto takve infrastrukture.
                  Turci u tom mestu nisu navalentni pa Vas ne vuku za rukav da kupite koje kakve gluposti.
                  Od gostiju, rekoh, najviše ima turaka, pa nemaca (koje turski gastarbajteri dovlače) i par autobusa srba po smeni.

Znači, Sarimsakli nije iz Top ponude turskih letovališta, više je porodično i mirnije letovalište,
                  ali sa prelepom plažom i skroz pristojnim hotelima.

Comment

• milan_g1
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2007
                    • 863
                    • Karaburma

Evp da i ja napisem koju rec... Bio sam u Sarimsakliju ove godine, sa devojkom i extra nam je bilo. Hotel Kalif, polupansion, plaza odlicna, pescana. Najlepsa stvar je njihova klima, ako sam dobro shvatio turistickog vodica Sarimsakli je druga priznata svetska vazdusna banja. Vlaznost vazduha je minimalnih 0,5%, stalno duva vetric i ja se na plazi nisam ni jednom oznojio a temperatura je bila oko 38-40. Znaci klima je izmisljena! Nocnog zivota nema u Sarimsakliju ali zato ima u Ayvaliku koji je na 10 min voznje dolmusem - minibusom. Cene po prodavnicama su ok, pivo je oko 2 lire (1 evro je 2 lire) dok je po restoranima oko 4 lire. Turci su strasno ljubazni, u pocetku je zanimljivo ali posle pocinje malo da smara sto vas stalno vuku za rukav.
                    Preporucujem posetu ostrvu Cunda, idealno za romanticnu vecerinku gde ce te se osecati kao pravi turisti, a ne kao Srbi na letovanju.

Inace mi smo isli autobusom preko Bugarske, na Svilengrad (gde je pre manje od mesec dana nas autobus imao udes, bilo u vestima). Put je dalek ali nije nam bio naporan.

Jedan od najlepsih zalazaka sunca na svetu

P.S.
                    Ako vam je lepsa polovina manijak za shoping zaobidjite Tursku... Meni je jedva ostalo za Efes u povratku...
                    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

Working...
                    X