Hrvatska granica - vanredni tehnicki

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Re: Hrvatska granica - vanredni tehnicki

A ja sam cuo da ti na auto putu gledaju vreme kad si usao i kad si izasao sa autoputa. Pa ti onda izracunaju prosecnu brzinu i ako si prekoracio, naplate kaznu
    Par puta sam "pichio" po njihovom auto putu i prekoracivao brzinu, ali niko mi to nikad nije uradio. To sam samo cuo tako ljudi kazu

Comment

• scarab26
      CBC Senator XXL
      • 27.09.2006
      • 353
      • bgd

nema sanse, ja sam za vikend isao od okucana do nase granice zakovano 180 tempomat bez stajanja nocu kada nema presretaca i prosao naplatnu rampu bez problema (mozda je malo pao prosek na par suzenja, ali su bila prilicno kratka), pogledacu racun da li ima vreme ulaza i izlaza

inace slanje na vanredni tehnicki je sasvim ok ako carinik proceni da ulazis sa nekom potpunom krntijom kao sa 'vidju stajlinga' teme

Comment

• rajmax63
        CBC Prijatelj
        • 02.04.2005
        • 1415
        • Bačka Palanka
        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by scarab26
        inace slanje na vanredni tehnicki je sasvim ok ako carinik proceni da ulazis sa nekom potpunom krntijom kao sa 'vidju stajlinga' teme
        ne odredjuje carinik tehničku ispravnost nego policija
        carinik je tu da ti odere kožu sa ledja ako imaš nešto neprijavljeno ili ako posumnja da ti rastavi auto na sitna crevca
        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
        Audi ima crveno T

Comment

• scarab26
          CBC Senator XXL
          • 27.09.2006
          • 353
          • bgd

ok pandur, ali moze i carinik da snimi da je auto ostecen (ako stoji napolju, mada je uglavnom u kucici i on) pa da javne panduru

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

najnovija vest je da ce hrvati i slovenci pojacati kontrolu u vezi ispravnosti vozila sa srb tablicama i slace svakog sumnjivog na vanredni tehnicki pregled!
            ako se nesto pokaze neispravno, sledi kazna, a nastavak puta tek po poravci neispravnog dela-sistema!!!

bilo pre 10tak min na nacionalnom dnevniku!

Comment

• rajmax63
              CBC Prijatelj
              • 02.04.2005
              • 1415
              • Bačka Palanka
              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

ja ne znam šta tu ima puno da se priča
              ko je i do sada imao ispravan auto nema šta da brine
              kod nas je još navika da može sve da prodje pa i napuknuto vozačko staklo,udaren blatobran, iskrivljen branik,ulubljena vrata,selotejpom zaljepljen žmigavac itd itd,a o gumama neću ni da pričam
              svi znate šta je DOT na gumama pa ko voli neka izvoli sa gumama starijim od 5(pet) godina da ide
              rizikuje veliku kaznu i da ga isključe iz saobraćaja
              o toma niko nepiše pa čak ni novine
              spominje se u našim novinama da će morati auto-kuka na skidnje
              totalna nebuloza.
              stalno idem preko i nikada ali nikada mi nije ni na jednoj carini ili u nekom gradu napomenu da nesmem da imam fiksnu kuku
              inače preko ima jako puno auta sa fiksnom kukom pa eto da znate

čisto za informaciju da znate.živim na granici tj udaljen nekih 800m i bar 12-15 puta prelazim u toku meseca
              Audi ima crveno T

Comment

• zzabo
                CBC Član
                • 25.11.2009
                • 13
                • Zemun

Originally posted by nikaragva
                A ja sam cuo da ti na auto putu gledaju vreme kad si usao i kad si izasao sa autoputa. Pa ti onda izracunaju prosecnu brzinu i ako si prekoracio, naplate kaznu
                Par puta sam "pichio" po njihovom auto putu i prekoracivao brzinu, ali niko mi to nikad nije uradio. To sam samo cuo tako ljudi kazu
                Tacno, nazalost provereno.... Znam coveka koji je to platio.
                E sad, pretpostavljam da oni uopste ne gledaju to svima, ali da mogu da te kazne - mogu...
                Pa ko vozi brzo, neka sedne negde na kafu uz put

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Da li ti je pokazao priznanicu o plaćenoj putarini i plaćenoj kazni? Ako nije, ne možeš tvrditi da je provereno.

Comment

• zzabo
                    CBC Član
                    • 25.11.2009
                    • 13
                    • Zemun

Tacno, nemam nikakav dokaz...
                    Ako je slagao mene, ja lazem vas.

Jedan mali off...
                    Prosle, ili pretprosle godine, sirom Hrvatske besne pozari. I oni kao naprave neku akciju da svako ko vidi da neko npr. baca pikavac kroz prozor prijavi istog.
                    Kum, tada bio vozac nekom direktoru strancu, vozi autoputem prema Bg i cuje na nekom RADIJU da neka bakuta prijavljuje broj njegovih registarskih tablica da je neko bacio pikavac iz tog auta (neko od njih to stvarno jeste uradio). Ne znam tacno kakvo cimanje je bilo na granici ali eto i to je moguce...
                    Ne paranoisem, i mislim da je OK da se postuju neka pravila pristojnog ponasanja i bezbednosti pre svega.
                    pozz

Comment

• bojan
                      CBC Senator
                      • 29.08.2005
                      • 232
                      • novi beograd

Juce sam preko Hrvatske isao u Banjaluku, i nije bilo nikakvog cimanja doduse dobar je auto bio u pitanju, pa samim tim nije ni bilo razloga za neko cimanje. Medjutim, na nekih 20km posle granice u srednjoj traci crni, zatamnjeni BMW "vuce" se nekih 90km/h, nas vozac ga prodje sa neki 140, provali o cemu se radi i uspori. Takve "srece" nije bio auto sa austrijskim tablicama koji je proleteo barem sa 160, za njim su vec ekspresno pojurili bili mu u ****tu nekih 10sec, lepo ga prestigli i usmerili ga na obliznji parking.

Meni je iskreno skroz delovalo providno sa tim presretacem, mislim da sam bio sam u kolima verovatno bih usporio jer bi mi bila malo cudna takva situacija. Unapred znas da su presretaci uvek dobri automobili, jos ako nekog prodjes a on pojuri za tobom pa nema sta drugo da bude. E sad jedino ne znam da li on moze u trenutku samog prolaska pored njega da ti izmeri brzinu i da mu to bude dovoljno za kaznu ili mora neko vreme da te snima tj. da te drzi na nisanu.

Hocu da kazem, znas da postoje presretaci, znas da su to obicno neki crni besni automobili, primetis da obicno idu sporije od tebe jer inace ne bi ni mogao da ih prestignes , krenu za tobom kad ih obidjes i pokusavaju da te sustignu, po meni je sve ovo veoma providno da skapiras o cemu se radi. E sad da li je bas tako....

Comment

• zzZZzz
                        CBC Član
                        • 12.12.2008
                        • 84
                        • BGD

Imam i ja jedno pitanje u vezi sa ovim -

Sutra nocu (petak na subotu) krecem na put, a na autu mi je neko skinuo prednju znacku (KIA logo) sa maske. Da li cu zbog ovoga imati problema na granici ? Ja mislim da ne bi trebalo, ali naplasise me ljudi zadnjih par sati pa sam sad u panici

pozdrav
                        Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715
                          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Nemoj mnogo da slušaš ljude, pričaju svašta...

Elem, ako prvi put napuštaš državu svojim automobilom, razumem frku. Već sledeći put će biti lakše. Meni Mađari (ulaz u EU), pre mesec dana nisu ništa gledali, a tek kasnije video da nisam čak ni nalepnicu imao! Ja se baš puno opustio . Tako da, samo se opusti, odgovaraj normalno na pitanja pandura, carinika, i neće biti problema.

Comment

• rajmax63
                            CBC Prijatelj
                            • 02.04.2005
                            • 1415
                            • Bačka Palanka
                            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by zzZZzz
                            Imam i ja jedno pitanje u vezi sa ovim -

na autu mi je neko skinuo prednju znacku (KIA logo) sa maske. Da li cu zbog ovoga imati problema na granici ?
                            nama šanse da te puste

ne moj da se ljutiš ali gluplju izjavu u zadnjih 10 godina nisam čuo.

stvarno mi je žao što sam ovo rekao ali to je jače od mene

srećan put i drži se propisa
                            Audi ima crveno T

Comment

• zzZZzz
                              CBC Član
                              • 12.12.2008
                              • 84
                              • BGD

Ej ljudi, prvi put da se dobro osecam dok me neko proziva Nema ljutnje, nije sramota ne znati.

Ne salim se, pitao sam mrtav ozbiljan.
                              Prvi put kolima prelazim granu, pojma nemam sta sve moze da me snadje. Preci cu hrvatsku granicu oko 5 ujutro, verovatno nece biti guzve pa eto prilike cariniku da se izivljava, ipak su u pitanju hrvati - zato sam pitao.

Sad mi je laknulo - dakle nema mesta strahu da ce nesto da me ********ju, iako se bas ono iz aviona vidi da mi fali znak napred na masci
                              Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• rajmax63
                                CBC Prijatelj
                                • 02.04.2005
                                • 1415
                                • Bačka Palanka
                                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by zzZZzz
                                Preci cu hrvatsku granicu oko 5 ujutro, verovatno nece biti guzve pa eto prilike cariniku da se izivljava, ipak su u pitanju hrvati - zato sam pitao.
                                samo opušteno i ne mj da se brineš
                                Hrvati te neće ni pogledati i odakle takvi predrasudi kada nikada nisi išao preko.
                                da nije opet ono rekli mi čuo sam pričaju ukazalo mi se

više i sigurno će ze maltretirati naši kada se budeš vraćao jer su neopisana stk.....

ne zaboravi zeleni karton
                                Audi ima crveno T

Comment

Working...
                                X