Bosna, tacnije Prijedor, kojim putem iz Bgd-a...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Re: Bosna, tacnije Prijedor, kojim putem iz Bgd-a...

Cuvajte se radara na obilaznici kod Bijeljine, stoje iza semafora, ja juce platih prekoracenje
    Power of dreams !!!

Comment

• rrapaic
      CBC Senator
      • 13.02.2008
      • 225
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9 JTD

Isao sam jos jednom za PD, upravo za Veliki petak.

I... ukebali me. Prva kazna otkad vozim (4 godine), sta da radim. Ali policajci su bili vrlo ljubazni, kad su skapirali da sam preticao jer vise nisam znao da li sam u naselju ili ne (pa nigde kuca), ubise se savetujuci me. Upozorili me da ima jos jedan radar (nije nam cilj da vas ostetimo, vec USPORIMO ). Tako da mi nije zao kazne; zapravo mi drago sto nisam platio u Srbiji .
      E sad, trebalo je da idem u Prnjavor da platim, pa da se vratim sa potvrdom itd.itd.; tu ja udarim u kuknjavu, bilo vec proslo 9 uvece (cekaju me, brinuce se, i tako). Nasli resenje: ostavim ja njima novac i podatke, a oni ce da mi uplate ujutru. Da li su novac zadrzali (dao evre u protivvrednosti, nisam imao marke) - cisto sumnjam, ali i da jesu, to nije moj problem. Sve u svemu, vozite pazljivo (kao i ja od tad, hehe).

Pozz

Rajko
      Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• miljan bl
        CBC Član
        • 19.02.2006
        • 31
        • Banja Luka

prnjavorska murija ne oprasta. zao mi je sto se nisam sjetio da ti napomenem jer sam ranije citao ovu temu. na dugackom pravcu prije prnjavorskih ribnjaka obavezno vozite 80, a isto toliko cesto su na izlazu iz grada jedno 2km od skretanja za centar.

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Tu kod ribnjaka se stvarno dobro pegla, dobar put, solidne preglednosti....

Ogranicenje je tu 80, ali ima tu jedna deonica gde je debilno ogranicenje od 60 (nemam pojma zbog cega, naselje, ili skola...), i ona je duzine plafon 500m.... Tu znam da najvise cekaju cika plavci
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• rrapaic
            CBC Senator
            • 13.02.2008
            • 225
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9 JTD

Opet ja...

Sinoc dolazim opet iz PD. Minut-dva iza ponoci, ja pred Bijeljinom, neka zabit, kao u naselju sam jos, ali divljina, nigde kuca. Vidim ogranicenje 50, pogledam cajger - 65... kazem sebi, ma ok je, cajger dodaje 10% (znam 100%, po radarima/displejima u Bgd-u). Kratak pravac, nasred pravca kafana, a ispred kafane, policija. Masu da skrenem.
            Kaze meni lik, isli ste 64, znate li da je ogranicenje 50. E brate, od muke da se pojedes. Rek'o znam, ali moj cajger dodaje i blablabla. Dzaba prica, ima da se plati 50 KM, i to da se ide nazad za Brcko (a pred Bijeljinom smo). Vidim ja koliko je sati, ok, cek da vidim koliko imam. Imao 45 KM, sve im dao, kao - dodace oni koliko fali, a ni podatke mi nisu uzeli. Bruka... a taman sam poceo da gotivim Bosnu.
            Dok sam se majao s njima, zaustavili i neki kombi; a ovaj valjda odmah pitao KOLIKO, i ode pre mene. Kad sam polazio, osmotrio mesto, nit sam video radar, niti je pravac dovoljno dugacak za merenje. Skontam ja da sam upao u "ordinaciju", pacijenti su ovakvi kao ja, sa BG tablicama...

Nista, ubuduce vadim ja pasos, i lepo na autoput za ZG. Inace, ima grdne pare u RS da ostavim.

Pozz

Rajko

P.S. E da, bar malo humora. Pita mene lik na granici (RS) imam li sta da prijavim; ja se setim, rek'o IMAM, i sve mu potanko ispricam. Gleda me covek, lud li sam ili sta... pijan svakako nisam
            Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Trivo
              CBC Senator
              • 02.06.2005
              • 202
              • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

E prijatelju ......
              Ja od 2004 svaki mjesec barem jednom mjesecno idem do Novog(to je 35 km od Prijedora),mrzi me i da racunam koliko je to kilometara do sad i para bacenih na benzin,plin i dizel.Prve godine,dok sam jos vozio vw bubu zaustavili su me isto tako negdje kod Bijeljine sa 67km/h a bilo je dozvoljeno 60.Imao sam samo nekih 5KM kod sebe posto sam isao za Bg i tako sam im i rekao.Odgovor im je bio "ma ima dosta za cevape".Nadam se da su se najeli,prisjelo im dabogda.

Mislim da je tvoja filozofija voznje 10-20km vise od dozvoljenje pogresna sto si se i sam uvjerio,pogotovo u naseljima.Ja sam se opekao tu par puta i sad idem po ogranjicenju koliko mi i pise na brzinomjeru i evo da kucnem o drvo,dve godine me nije zaustavljala policija zbog brzine.Jeste samo rutinska kontrola,ali to se uvijek zavrsavalo sa dobro vece-prijatno.I da,zadnje dve godine vozim na BG table.

Ako mi se nekad i zurilo tada odem na autoput i za tri sata stignem.Trosak mi zbog brze voznje i putarina skoci skoro za duplo.Ali eto,ima i ta alternativa.Ovako putujem 5,5 do 6 sati.
              Inace,putujem stalno nocu kada je saobracaj slab i policija jedva ceka nekog da ulovi.Za ovih godina zaustavljali su me jedno 20 puta,platio jedno 5 kazni ne vecih od 20-30KM tako da se moze reci i da sam dobro prolazio do sad.Nikad mi nisu dali priznanicu,uvijek je bilo na dogovor.
              Sto se tice carinika i carine tek je tu bilo dogodovstina i zajebancija.Ali u principu,ja se uvijek drzim toga da i carini kazem imam to i to,kao i policiji isao sam toliko,jbg.Odmah te malo drugacije gledaju,barem iz mog iskustva.
              VW 1200 1972god.
              VW Golf 1.3 1988god.
              FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• Trivo
                CBC Senator
                • 02.06.2005
                • 202

I jedna dogodovstina,dok sam jos vozio bubu.Zaustavi mene hrvatski carinik-ca(mladja) i kaze mi ajd otvori gepek.Ja izadjem i odem napred a ona ceka pozadi onako zbunjeno.Ja i jedan policajac se malo nasmijesili,stize ona,samo baci oko napred,da dokumenta i okrenu se.Jedva sam izdrzao da ne puknem od smjeha.
                VW 1200 1972god.
                VW Golf 1.3 1988god.

Comment

• Davor
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2005
                  • 498
                  • Novi Sad

Sad sam tek video ovu temu,pa mi je zao sto nisam ranije napisao o Bijeljinskoj miliciji.

Idem u oktobru za Doboj i isao ovaj put preko Republike Srpske celim putem i kod obilaznice Bijeljine bas odmah posle tog semafora stoji radar.Pre toga je ogranicenje bilo 80,i vidim da mi ablenduju iz suprotnog smera i smanjim na 50 kako i pise na ogranicenju i vidim radar koji pandur malo uperi u mene pa skine i zaustavi me. Stanem i on kaze meni da sam isao 64,ja reko nisam jer sam smanjio tamo gde je tabla,i krene dosta drskim tonom da se obraca,i kaze sad ces da dobijes uplatnicu na 50KM i da platis u posti i da se vratis po dokumenta.Krene on da uzima papir za ispunjavanje uplatnice i ja mu zatrazim da vidim svoju brzinu,on odmah sta sumnjas,reko ne sumnjam nego hocu da vidim,a ono na radaru 00 ,ja mu kazem da me nije ni snimio,e tu je popi**deo,i odmah da mi pise kaznu kako vozim letnje gume(a sredna oktobra je bila tek),i kazem mu da se gume menjaju od 15.novembra do 15.04 i vrati mi dokumenta i teraj.Da ne spominjem da im je radar moderan kao Comodore 64 racunar.

Comment

• Mihajlo_J
                    CBC Član
                    • 28.05.2009
                    • 63
                    • Beograd/Mirijevo

Svaka cast!

Ja sam skoro prolazio istom deonicom (pre 10ak dana) i niti jedna jedina kontrola. Celim putem!!! BL-Srbac-Derventa-Brcko-Bijeljina.... Ta ruta. Put je super i nisam bas vozio primereno Malo pre Dervente losiji ali ok.
                    Imao sam srece, ali odavno vazi pravilo u Bosni po propisima!!!
                    "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

Ja vozim na relaciji Beograd - Kozarska dubica (33km od Prijedora) od kad imam vozacku. I uvek sam na magistralama isao solidno brzo, ne ispod 100km/h, a na onim lepim delovima i 120-140. Zaustavili su me svega nekoliko puta i uvek sam prosao sa 5 ili 10 evra dogovora.
                      Nocu kad me zaustavljaju uopste ne stajem, samo ugasim farove na par sekundi dok ne odmaknem da ne vide tablicu i to je to. Sigurno ce krenuti za mnom sa raspalim SDI.

Znam da mi logika nije bas najbolja, ali da vozim po ogranicenju, ne mogu jer izgubim pola dana u autu, da vozim malo preko ogranicenja, opet cu platiti isto kao i da vozim duplo preko ogranicenja.
                      Power of dreams !!!

Comment

• rrapaic
                        CBC Senator
                        • 13.02.2008
                        • 225
                        • Beograd
                        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Originally posted by Davor
                        Sad sam tek video ovu temu,pa mi je zao sto nisam ranije napisao o Bijeljinskoj miliciji.

Idem u oktobru za Doboj i isao ovaj put preko Republike Srpske celim putem i kod obilaznice Bijeljine bas odmah posle tog semafora stoji radar.Pre toga je ogranicenje bilo 80,i vidim da mi ablenduju iz suprotnog smera i smanjim na 50 kako i pise na ogranicenju i vidim radar koji pandur malo uperi u mene pa skine i zaustavi me. Stanem i on kaze meni da sam isao 64,ja reko nisam jer sam smanjio tamo gde je tabla,i krene dosta drskim tonom da se obraca,i kaze sad ces da dobijes uplatnicu na 50KM i da platis u posti i da se vratis po dokumenta.Krene on da uzima papir za ispunjavanje uplatnice i ja mu zatrazim da vidim svoju brzinu,on odmah sta sumnjas,reko ne sumnjam nego hocu da vidim,a ono na radaru 00 ,ja mu kazem da me nije ni snimio,e tu je popi**deo,i odmah da mi pise kaznu kako vozim letnje gume(a sredna oktobra je bila tek),i kazem mu da se gume menjaju od 15.novembra do 15.04 i vrati mi dokumenta i teraj.Da ne spominjem da im je radar moderan kao Comodore 64 racunar.
                        Znaci ipak sam bio zrtva otimacine. Lepo ja kazem ovima da nisam uopste ubedjen da sam prekoracio brzinu, a oni samo cute i cekaju koliko cu da izbrojim
                        Pa ja vam ne znam te cake oko pregovaranja sa policijom, mislim, ako sam pogresio placam i cutim, ali ako nisam... bruka brate.

Sad za vikend idem ponovo, bogami cu da povedem nekog, jer ovi ako otimaju, da imam svedoka, pa kom obojci kom opanci.

Pozz (i hvala na podrsci )

Rajko

P.S. Znaci ja imam pravo da vidim na radaru sta pise? Hm, ima smisla, kad sam platio u Prnjavoru, policajac mi je sam gurao radar da vidim (preticao... 104km/h ), al ja se uopse nisam raspravljao, pa znao sam da sam kriv. Hvala za hint (sa radarom)!
                        Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Mihajlo_J
                          CBC Član
                          • 28.05.2009
                          • 63
                          • Beograd/Mirijevo

Naravno da imas pravo, kao i da vidis koliko si naduvao!!
                          "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

A i ovo pazite !!!
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Trivo
                              CBC Senator
                              • 02.06.2005
                              • 202

Sta ako mi on pokaze na radaru neku cifru od ranije mjerenog auta?Kako onda dokazati nepravdu ako si siguran da si vozio po ogranicenju?
                              Mislim da su mi to jednom uradili,cak mi je i pokazao radar na kojem je pisalo 74 a ja sam dobrih kilometar,dva vozio 60 prije toga.Bio sam sam u autu,nije mi se nesto raspravljalo u 1 iza ponoci pa sam dao mito od 20KM.
                              I za sada uglavnom vidjam ove nove radare sa stalkom i citavom aparaturom koji slikaju i snimaju.
                              VW 1200 1972god.
                              VW Golf 1.3 1988god.

Comment

• Trivo
                                CBC Senator
                                • 02.06.2005
                                • 202

I dok sam ja pisao pitanje taman je stigao i odgovor .Dobro da se zna i obrati paznja.
                                VW 1200 1972god.
                                VW Golf 1.3 1988god.

Comment

Working...
                                X