Kradja pri uzimanju prtljaga iz JAT-ovog autobusa -

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NickRP
    CBC Senator
    • 19.10.2005
    • 263
    • Serbia - Germany

Kradja pri uzimanju prtljaga iz JAT-ovog autobusa -

Pozdrav svima,

Izvinjavam se ako tema nije na pravom mestu i molim moderatore da je prebace na odgovarajuce mesto, po potrebi.

Majci je u nedelju iz tasne, dok je uzimala prtljag iz JAT-ovog autobusa, ukraden novcanik, sa novcem, dokumentima, karticama, nekim fotografijama koje su joj narocito drage i unikatne etc... Standardna prica, nista cudno, pogotovo sto je mesto dogadjaja Zel. stanica Beograd.

Prosao sam kroz pricu pazljivo i postupno nekoliko puta, i ne mogu da se otmem utisku da je vozac neposredno, ili u najboljem slucaju posredno umesan. Jako me zanima da li neko zna jos neki slucaj da je neko opljackan pri izlazu iz JAT-ovog busa, sa slicnim razvojem dogadjaja i vozacevim reakcijama. Vozac je inace onizi brka, koji uzgred, putnicima ne izdaje karte za voznju (a naplacuje), osim na zahtev .

Razvoj dogadjaja:
    • 1. Majka izlazi iz busa i ceka da preuzme kofercic iz prtljaznika. Tasnu drzi ispred sebe, cvrsto izmedju podlaktice i tela.
    • 2. Njen kofercic je poslednji, vozac kofercic izvlaci iz prtljaznika, ali mu ispada na trotoar.
    • 3. Sofer ostavlja kofercic da lezi na trotoaru, i odlazi iza majke.
    • 4. Majka se saginje da uspravi kofercic, tasnu rotira iza sebe da joj ne bi pala pri saginjanju.
    • 5. Uspravlja kofercic, sprema se da krene i par sekundi kasnije vozac pita "da li je neko izgubio novcanik"?
    • 6. Majka vidi da joj je tasna otvorena i da novcanik fali, i javlja se vozacu. On joj kaze "sa druge strane autobusa, sa druge stane autobusa".
    • 7. Majka ne razmisljajuci odlazi na drugu stranu autobusa, gde nikog nema, niti je bilo ona, bilo vozac odlazio na tu stranu.
    • 8. Vraca se na stranu gde je uzela prtljag, vozac je zatvorio boksove, ulazi u autobus i kaze "pa rekao sam ti da potrcis" i odlazi.

Zapazanja:
    • a) S obzirom da je vozac bio iza majke u trenutku kradje, i da je sam pomenuo "gubljenje" novcanika, morao je da ili vidi kradljivca ili da sam bude kradljivac.
    • b) S obzirom da je ispustio kofer (vrlo skromnih dimenzija, visina 35 cm), cudno je sto ga ostavlja da lezi na trotoaru, osim ako time ne zeli da stvori, sebi ili nekom drugom, priliku za akciju.
    • c) Slanje starije zene na drugu stranu autobusa apsolutno nema nikakve logike. Sta moze da je ceka sa druge strane autobusa, kradljivac koji hoce da joj vrati novcanik, ili mozda ima sanse da ga stigne ako potrci??? Stekao sam utisak da je to pre stvaranje prilike da se "plen" sakrije ili preda nekom drugom licu.

U policiji, naravno, mrka kapa, sto je i sasvim ocekivano. Kradje na Zel. stanici se desavaju u velikom broju, i kao takve nesprecive su i neresive.

Dakle, kao sto rekoh, ako neko ima slicno iskustvo (ili je cuo iz prve ruke), sa pomenutim prevozom, voleo bih da ga iznese.

Pozdrav,
    Nikola
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Kradja pri uzimanju prtljaga iz JAT-ovog autobusa -

na zeleznickoj imas kamere koje mogu da ti posluze kao dokaz.. naravno ako je ukraden novac ili vrednost preko 200 evra

Comment

• NickRP
      CBC Senator
      • 19.10.2005
      • 263
      • Serbia - Germany

Ukradeno je 700 evra u novcu.

Da li snimke sa sigurnosnih kamera treba kao privatno lice zahtevati od Zeleznicke stanice ili kako?

Hvala,
      Nikola

Comment

• rrapaic
        CBC Senator
        • 13.02.2008
        • 225
        • Beograd
        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Auh, kuda ovaj svet ide...

NickRP, zao mi je zbog gubitka tvoje majke. Ako ikakva pomoc zatreba u istrazi, samo potrazi (ovde).

A inace, setih se da su slicno opljackali moju pokojnu mamu, ali na autobuskoj stanici u NS. Izlazila iz lokalnog busa (od Petrovca za NS), i na vratima guzva neka, moras da se provlacis. Mama natovarena tasnom i s dve torbe, sve kaiseve prebacila unakrst preko sebe. Kad je napokon izasla i otisla do blagajne, imala je sta i da vidi: od tasne na njoj samo isecen kais ostao... naravno, niko nista nije video

Pozz

Rajko
        Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

snimke kao privatno lice samo ako imas nekog na stanici a ako nemas onda zvanicno preko policije..

takodje prijavis sumnju na vozaca autobusa, kamerama se moze utvrditi odgovornost svih koji su bili tu

Comment

• kuntalo
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2007
            • 342
            • Predgradje

Izgleda da se treba posebno čuvati prilikom izlaska/ulaska u autobuse za međugradske i duže relacije- mom tastu je letos iz torbice-pederuše ukraden novčanik dok je pakovao taštu u bus za Grčku.
            Ima i logike- u GSP-u si prirodnim stanjem stvari upućen na najveću moguću obazrivost pri čuvanju dragocenosti, kod ovih se čovek valjda opusti, šta li...

Izvinite na off-u.
            Save the Panda!

Comment

Working...
            X