Internacionalna vozacka potrebna u Srbiji ili ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NickRP
    CBC Senator
    • 19.10.2005
    • 263
    • Serbia - Germany

Internacionalna vozacka potrebna u Srbiji ili ne

Uskoro treba da dodjem u Srbiju na "odmor", po prvi put nakon pocetka primene novog ZOBS-a.

Imam nemacku vozacku dozvolu (napomena: imam i overenu kopiju srpske, dok je original predat na cuvanje nemackim saobracajnim vlastima, ako to ista znaci). Na zvanicnom sajtu ministarstva spoljasnjih poslova Nemacke sam procitao da za Srbiju nije potrebna internacionalna dozvola, nemacka je dovoljna http://www.auswaertiges-amt.de/diplo/de ... weise.html:

"Für den Transit durch bzw. den vorübergehenden Aufenthalt in Serbien wird der deutsche Führerschein (EU-Papier –bzw. Kartenformat) anerkannt. Die Ausstellung eines internationalen Führerscheins ist in diesen Fällen nicht erforderlich."

To se potvrdilo i u praksi - i kada su me zaustavljali i (jednom) kaznjavali, nikakav prigovor nisam dobio sto nisam imao i internacionalnu dozvolu pride.

Medjutim, pre neki dan cujem da se jedan "kolega" gastos zali da su ga u Srbiji trkeljisali za intl. dozvolu, tj. za neposedovanje iste... i na kraju pustili bez kazne.

Da li neko provereno moze da kaze kako stoje stvari?

Nisam ja lenj da idem da uzmem internacionalnu dozvolu, nego treba da izlazim sa posla i u celu tu pricu investiram 3-4 sata, sto bih da izbegnem, ako nije neophodno.

Hvala,
    Nikola
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Internacionalna vozacka potrebna u Srbiji ili ne

posto su ga pustili, verovatno su ga drndali bezveze da se ogrebu za koju marku.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
    X