Autom u Istambul ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Autom u Istambul ?

Ima li ko iskustava, da se parkira kod hotela na par dana, a da se vozimo javnim prevozom ili pešaka ?
    Priče su da nikakav kasko kod nas ne pokriva odlazak u Tursku, kao puno se kradu automobili tamo. Išao bih možda u junu, i povratak kroz Grčku sa još 7-8-9 dana na moru ? Traktor sa slike, naravno. Jesu li Bugari završili još neki komad auto puta, ili i njih Mrka organizuje ?
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
  • milannik
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2004
    • 1455
    • Niš

Re: Autom u Istambul ?

U kom delu grada si planirao da odsednes?
    Javni prevoz je veoma razvijen i dobro uklopljen, imas tranvaj, metro, autobuse, trajekte.
    Ponegde se stanice susrecu, tako da sa istom kartom mozes da predjes i tranvaja u metro itd...
    Moj ti je savet da ostavis auto u hotelu, jer su Turci jako veseli vozaci, vozi se brzo, i koriste neke metode komunikacije telepatijom, koje meni nisu bas najjasnije

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Recimo ovako nešto
      http://www.booking.com/hotel/tr/preferr ... 2010-06-18
      Blizu je centar čak i za pešaka, a naravno da sam auto hteo da parkiram sve vreme. Ne znam šta tačno podrazumevaju pod mogućom rezervacijom parkinga, i koliko je to sigurno od krađe ? Ljudi su puni predrasuda, naročito prema zemljama istočnije od naše, za Bugarsku znam da nisu tačne .
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Bio sam davno ali ne verujem da se promenilo, svaki manji hotel ima svoj parking koji je čuvan a razlog je da se auto nonstop premešta jer je parking mali. Zato traži rezervaciji za auto u smislu da zna da ćeš doći autom. Ostaviš ključeve i nemisliš. Ja sam uvek išao kolima tako da ne znam za gradski prevoz a to su ti već rekli. Saobraćaj je haos ali organizovani haos. Neće niko da ti trubi ako vide da nemaš pojma ali je sirena obavezan deo vožnje i mora biti ispravna
        Istanbul je podeljeni grad, ako ideš preko mosta obrati pažnju na cene, azijski deo je dosta skuplji po svakom pitanju.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ne krade se u turskoj nista pa ni auto posto se nikom ne islati da ga mrak pojede zbog sitne pare. sa te strane si siguran. u bugarskoj mozes da ostanes bez auta zato ti je moj savet da ne stajes nigde a i ako stanes otvori cetvore oci i ne udaljavaj se od auta (benzin i soranje). u istambulu nema potrebe ti da vozis bilo gde posto neces sigurno stici gde is naumio jer je ludnica a grad je ogroman. uzi centara mozes obici pesaka, do Halic-a (bosfor) mozes taksijem ili prevozom. pijaca je takodje usput ma sve ti je tu. moj savet je da prenociste potrazis u Aksaray-Laleli. trgovacka zona u samom centru. ako ides za zenom na jednu bandu ona da gleda krpe a na drugu ti za auto delove i to je to... naravno, ovaj deo preporucujem jer je jeftiniji nego bilo gde da odes. ima malih hotelcica koje drze siptari i koji nisu skupi a cisto je, fino i uredno. naravno pre nego da krenes, dobro se ispavaj jer je put dug i naporan.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

Ma isti mu djavo, to su 2-3 minuta tramvajem Sirkeci- Aksaraj. A moze usput i da se proseta.
            Na Sirkeciju, kad krenes ka Aja Sofiji imas jedan veci parking, mislim da je 10 evra dnevno, ali nisam siguran.

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

A ako se ide avionom, porodicno? Ima li neki dopunski savet, predlog? Ja kupio karte za poslednju nedelju juna.

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

Imam ja jedan. Idi podzemnom do grada, stize se za 10-2- minuta jer ima sigurno 20tak km, da ne placas bez veze taksi

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Cene karti za podzemnu? Cene taksija? Ajd mozete slobodno biti malo recitiji...

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Uh, podzemna (mada svaki gradski prevoz ima istu cenu), je cini mi se bila oko pola evra, a za taksi neznam, vozio sam se jedno popodne preko pola evropskog dela za 30-tak dolara. Ima pogadjanja sa taksistima

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako ideš van centra imaš onaj indi bindi sistem. Kombi sa 6 ili 7 putnika i cena je kao gradski prevoz. Što se tiče vožnje, ja bio u Turskoj 3 puta i bolelo me je **** za rentiran auto, ali svojim ne bih išao!!!!

Za uveče planiraj taxi ako je posle 12h povratak.

Turska je bezbednija od Srbije!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Puzo81
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2009
                        • 687
                        • Novi Sad/Prijepolje

Bio sam 30tak puta do Istanbula (autobusom) i zanmalo mojom corsajom pa da rechem koju,mozda ce biti od pomoci:

NS-Istanbul imas oko 1100km i stize se za 12-15h busom ako carinici ne zahebavaju.

Bugari carinici su manje vise dzukci.Od Gradine kroz Bugarsku pa do granice s Turskom treba 4h voznje,brzinom recimo 100-130.Kroz Bugarsku skoro uvek ima zatvaranja autoputa pa smo jednom prilikom isli kroz Sofiju.Morao bi proveriti da li su zavrsili onaj deo autoputa il ces morati desno pa kroz Plovdiv mada i tuda nije daleko.Uglavnom svi sipaju ED i BMB na granici Bug-Tur jer su cene znatno nize nego kod nas.

NE PUTUJ NOCU kroz Bug jer se x puta desavaju prepadi od "pandura"(razbojnika obucenih u njihove uniforme sa sve urednim obelezjima,kapama,cak i oznacenim police autima).Imao sam iskustvo po tom pitanju pa smo do Tur imali policijsku pratnju.Cuvaj se radara na ulazima i postij ogranicenja brzine.Ako te zaustavi regularni pandur danju obavezno 5 leva u saobracajnu i pustice te inace ako je neki nadkan zadrzace te ceo dan pravdajuci se nekim nepravilnostima na autu.Za kaznu dobijes uplatnicu pa tek kad uplatis u najblizoj posti/banci(a one su u p.m daleko) i vratis mu dace ti dokumenta nazad.Zato 5 leva i vozi.Pricaj Srpski naravno jer sve razumeju.

Turski carinici su manje vise ok.Ne zadrzavaju te mnogo al hranu i vodu nisu jednom prilkom dali da unesemo,ma ni sendvic.Builo je neko njesra oko zaraze.Vizu kupujes na ulazu s desne strane i bila je 10e uvek mada spremi 15dolara ako nece da prime evre.Od ulaza u Tur do ulaza u Istanbul imas 2h voznje.Autoput je boli glava a milicije ni za leka,pici ako hoces i 200na h (autobahn ).E kad ulazis u Istan nailazis na prelepih 20-25rampi (bilo je oko 2e) i picis autoputem sa 4-5 traka,asfalt takav da mozes jesti s njega.Turci voze vreoma ostro,brzo,uletanja bez zmigavaca ko dobar dan ALI koliko sam puta bio NIJEDAN SUDAR NISAM VIDEO,NIJEDAN!!!!!Za neverovati ali je tako.

Ne znam dje si se zaputio ali ja odsedao na Aksaraju.Fakticki to je centar jer je gore na Kapali Carsiji univerzitet,tuda prolazi tramvaj(kakav tramvaj ,ma ko maglev veruj mi).Do Bosfora i Aja Sofije nemas pola h peske.Mozes placati u evrima ali najbolje zameni evrice za one njihove lire bese za milion nula.Cene su ok,smestaj zavisi od komfora od 20e za 1krevetnu u losijim motelima do .....50tak evra u boljim.Kreveti su im kratki,wc solje male,nemoj da se iznenadis .Hrana je ok,imas rostilje a la Sarajevo dje su nasi ljudi,imas dole nize "ulicu pilica" dje se sve moguce od zivine sa dve noge okrece na raznjevima.Celo pile+ obavezno kecap( ) je 2.5evra.Voce kakvog ti dusa iste.Vodu obavezno kupuj,1.5l je bio 1e.Ratluka imas milion vrsta .Obavezno poseti Kapali charsiju dje ima sigurno 2-3tone zlata svaki dan,suvenira....ma svega i naravno cenjkanje

Ako ces ici za Topkapi i ostala predgradja koristi tramvaj(metro) ili taxiste na polaznim stanicama(njima placaj i lirama jer nekad nece da uzmu evre ),il po taximetru il usmeno dogovor.Najbolje po 3-4 pa podelite voznju,npr do Topkapija koji je u p.m..cetvoro po 2.5-3e.Auto najbolje da ostavis u garazi hotela dje se non stop cuvaju jer ako ides autom po gradu zalutaces veoma lako.Ne bi trebao da se plasis kradje jer Turke zabole za nase krsheve,tamo je najlosije auto koje sam video bio golf 4.Da tamo je najveca kanta moguca golf 4.Voze se Hameri,911,ferari,bentli ko dobar dan a poslastica su im saxo VTS i Subaru Impreze STI.Vole ih bruka i videces na svakom koraku.Imaju neki super benzin od 105 oktana koji kida.SKoro sva auta su benzinci sem poneke reno talije,palia dizelasa koji voze taxisti.

Njih zanima kesh i bole ih jesi li Srbin,Musliman,Rus ,Kinez.....Saletace te na ulicama sa suvenirima skoro svakodnevno.Podrazumeva se da piju vreo caj kad je 40+ napolju,piju cedjeni sok od pomorandze (tip ide s kolicima i dere se ko majmun od ujutru u 5,cedi voce pred tobom).Turkinju jednu jedinu neces videti na ulici ili u parfimeriji i ostalim zenskim radnjama da radi.Jedino poneka mlada ruznjikava turkinja gore kod univerziteta.Po radnjama rade ulavnom ukrajinke,ruskinje...turkinje suu kucama i cuvaju decu

Smejaces se i diviti klincima od 7-8 god koji nose lakovane shimike(cipele) i tegle ogromne dzakove uz brdo na kolicima(pitao sam se da li bi mogao podneti takav teret).Znaci svi muskarci od 6-77 god nose shimike i kosulje,eventualne turkinje feredze,klinci u skolama one plave kecelje,bluze

Uglavnom kad te vide mislice da si Rus jer milion Rusa dolazi da pazari garderobu za radnje.Naleteces na Ruskinje koje su prelepe,ma lepse od Cetinjanki i NSadjanki.Ima akrepa sa tonom sminke al oni su izuzeci.

Uf ,ako se setim jos necega napisacu ti a ako te jos sta zanima pitaj

Usluga je neverovatna i cim ugrabim priliku oticicu opet,pa makar da se provozam do Istanbula

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Dobro, hvala na savetima. Bio sam 2 puta u Turskoj, ali u letovalistu, istok, prema Siriji, no nikad u Istanbulu. Idem avionom, lakse mi je nego da se vozim toliko, plus lakse je i sa malim detetom.
                          Hotel nisam jos resio, ali verujem da nece biti neki problem da se nadje dobar smestaj. A za voce i piletinu, mogu samo da potvrdim. Hvala.

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Hvala svima, mal' ste me naplašili za Balhariu, ja nikakvih problema nisam imao 2000. godine kad sam išao do Burgasa.
                            Mada sa klajkanjem oko Sofije i nekih 80-ak km po magistralnom putu mi 4 h za prolaz izgleda preambiciozno. Povratak preko Grčke sigurno, čak i ako rešim da odem na more u Turskoj.

Comment

• Bratko
                              CBC Član
                              • 13.08.2007
                              • 47
                              • Beograd/Cacak

Evo resenjaaa - idi i u odlasku preko Grcke .
                              400 km g'anc nov autoput. Stani gde hoces, nema guzve i nema da te boli glava...samo boli noga, na gasu .

Comment

Working...
                              X