Egnatia Odos

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Prki
    CBC Član
    • 06.07.2008
    • 38
    • BGD

Egnatia Odos

Deo autoputa od Soluna do Igumence, kazu zavrsen proslog juna.
    Jel isao neko, kakvi su utisci.
    Da li je i taj deo isti kao i deo prema Kavali bez pumpi i komercijalni sadrzaja.
    Tj. interesuje me gde stati i odmoriti, sipati gorivo ?
  • GM
    CBC Član
    • 01.04.2005
    • 79
    • Beograd
    • Opel Astra, 1.6

Re: Egnatia Odos

....dok ti se neko ne javi sa informacijama od ove godine, mogu ti reci da ta deonica u junu prosle godine nije bila zavrsena u potpunosti. Mozda nekih 90-95%. Sada se ta ruta prelazi za 2.5-3 sata, pa ti mozda odmor i nije neophodan. Sadrzaja prosle godine nije bilo, kao ni pumpi. S' obzirom na cenu benzina ove godine u Grckoj, razmisli o tome da natankas rezervoar u Makedoniji.

Egnatio odos je novi autoput koji se proteze od zapada do istoka Grcke u duzini od 670 km...
    Ιστοσελίδα της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Ja išao u septembru za Pargu, putarina samo na zajedničkom delu sa putem za Atinu, posle cigla na gas. Naplatne rampe su bile skoro gotove ali nisu radile, i to je bilo jedino mesto na 300 i kusur km gde se možeš zaustaviti, posle rampe. U onom pravcu je falio samo jedan vijadukt, skrenu te par stotina metara, a odande smo išli jedno 10 km starim putem, negde oko Janjine. Put je jako lep i ide visoko, treba ga po danu voziti da se vidi sve.
      Pitaj šta te zanima.
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Kao sto rece COMI 1342, put je bio zavrsen 99%, naplata putarine nije radila proslo leto, ima gomila tunela i mostova, iz nekuh tunela izlazis direktno na most i sl... sve u svemu, put je super! Meni je od Kefalonije do BG sa 2ipo sata pauze u Solunu trebalo nekih 15 sati voznje, od cega skoro 2 sata trajekt izmedju Lefkade i Kefalonije. Dakle, BG-Lefkada bez problema za nekih 9 sati voznje (oduzeo sam 2 sata trajekta, pauzu u Solunu i voznju na Kefaloniji od Argostolija do Fiskarda) , na autoputu oko 140-150kmh. Jedino zavisi od guzve na granici, mi smo prosli obe za 10ak minuta.
        Takodje, ako treba jos neka informacija slobodno pitaj, radio sam na Kefaloniji 5 godina, jednu na Zakintosu
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by StudentBGD
          Dakle, BG-Lefkada bez problema za nekih 9 sati voznje
          Ovo je malo diskutabilno, bez ljutnje mislim, do Lefkade ima 1025 km, 330 km po magistralnim, treba imati prosek od 115 km/h, a plus na drugoj polovini Egnatie uglavnom 100, 110 km/h ograničenja. U povratku sam drugi put u Grčkoj video policiju koja radariše, na izlazu iz tunela, srećom na suprotnom pravcu, baš na tom delu, pa ti vidi oćeš da voziš 140, 150. Nisam neki propagator strogoće, ali u tuđim država ne vozim puno više od dozvoljenog. Ne kažem da je nemoguće, ali da je bez problema, jeste, ako te ne uhvate, a moraš konstantno da voziš debelo preko ograničenja, a i ti si verovatno prošao puno puta tim putem.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

Zato i kazem da sam vozio toliko koliko sam vozio. Eto, ja stvarno nisam video radar u zivotu u Grckoj, retko sam vozio ispod 130 na autoputu. Na Ignatiji nije bilo skoro nikakvog saobracaja, policije nigde. Mozda sam ja imao srece. Takodje, najbolji drug mi je ziveo u Larisi, isao 3-4 puta nedeljno do Soluna, retko je vozio ispod 150kmh NIKADA nije sreo policiju, ja sam sa njim isao barem 15-ak puta.
            Preko Korintosa ka Atini jednim delom od Patre postoje po 1 traka u oba smera pa se vozi kao nekada na autoputu BG-NS, a sada SU-NS, kola se sklanjaju u zaustavnu traku itd.
            Atina-Solun, retko ko vozi ispod 130kmh, ja sa 150 sam se stalno sklanjao da me preteknu.. Ne znam, to je moje iskustvo u GR, koje nije bas malo, i mozda sam stvarno imao ludu srecu da ne naidjem na policiju.
            Iz mog iskustva Grcka je jedna banana drzava, koliko god bili u EU. Znam da ce mnogi da spore to, ali sam se licno bezbroj puta uverio kako se posluje sa drzavnim institucijama (poreska uprava, sanitarna inspekcija...).
            Zato, kroz Makedoniju UVEK vozim po ogranicenju, jer policija vreba na svakih par kilometara...

Da dodam, krenuli smo iz Argostolija ka Fidkardu oko 8 ujutro. Ima tacno 50km. Prijavili se i seli na kafu da docekamo trajekt u 10h. Nesto pre 12 smo na Lefkadi, ali se kolona sa trajekta vuce jos dosta. Ubrzali smo tek kada smo dosli na kopno pa na autoput. Do Souluna smo samo stali da uzmemo kafu za poneti i odemo u wc. U solunu smo otisli u onaj veliki TC (Mediteranee "nesto") na putu ka Tasosu. Obisli prodavnice itd, rucali i pravac BG. Stigli smo oko 1 ujutro.
            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Prki
              CBC Član
              • 06.07.2008
              • 38
              • BGD

Da li su ludaci (Grcki putari) oznacili table sa E90 na ukljucenju na Egnatiju, ili pise nesto tipa Klidi?
              Da li je velika Shell pumpa prema Atini pre odvajanja za Egnatiju ili posle?
              A za 300 km bez igde da covek stane popije kafu, odmori ...

Pitanje za Comija gde si se iskljucio kad si isao za Pargu.
              I u samoj Pargi, Lichnos Valtos, sta jos od plaza valja?

Comment

• Wooodoo
                CBC Senator
                • 01.10.2005
                • 214
                • Beograd

Vozio proslo leto do Igumenice. Auto put je potpuno ludilo, tuneli koji se uspinju i spustaju, mostovi....sve je prefektno. I ceo taj zapadni planinski deo Grcke pomalo podseca na neku alpsku zemlju. Putarine se nisu naplacivale, cak nisu bile postavljene ni kucice. Prema Igumenici je auto put bio zavrsen 99%, samo jedan deo, manje od kilometar se vozilo improvizovanim puteljkom jer most nije bio zavrsen. U povratku malo duze parce sam vozio ocajnim putem, 20-30km, valjda je moralo tako jer nisu mogli kracom deonicom da prmoste deo koji nije bio zavrsen. Policije nigde nije bilo, ali ni toaleta, tako da ti savetujem da isti posetite u nekom mestu ili pumpi odmah posle Soluna. Moze veoma brzo da se predje deonica od BG-a do dole, zaboravio sam koliko sati mi je trebalo, secam se samo da sam ga poredio sa putovanjem do budve. Najdosadniji deo puta je u stvari voznja trajektom.
                http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Budite malo obazriviji sto se tice radara u Grckoj, ja ovde provodim skoro trecinu vremena i u poslednjih par meseci se pojavilo mnogo radarskih kontrola i kamera koje nikada nisu bile. Govorim za deo oko Atine, ali koliko cujem od lokalnih, nije mnogo bolja situacija ni gore...

I koliko bila banana drzava, mito kod policije prolazi mnogo manje i opasnije je nego u drugim slicnim drzavama, tako da ako bas ne dobijete jasan signal od organa, ne cackajte mecku

Comment

• Velja
                    CBC Veteran
                    • 22.12.2005
                    • 176
                    • https://t.me/pump_upp
                    • CharlesfaistOB

Alvirko juče u sat-u najavio patrolu do Krfa, pa ćemo videti kakav je put iz prve ruke...
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by StudentBGD
                      Pitanje za Comija gde si se iskljucio kad si isao za Pargu.
                      I u samoj Pargi, Lichnos Valtos, sta jos od plaza valja?
                      Išao sam skroz do kraja Egnatije, onda 'vataš put za Prevezu.
                      Lichonos prelep, komplikovan prilaz i parking, Valtos pun pikavaca u pesku koji smrde, struja pre podne malo vraća smeće ka obali, Piso Krioneri bio nam najbliži, tamo se uglavnom kupali, hm...kod plažeima stanica za atmosfersku (a rekao bih ostalu) kanalizaciju, a ne znam gde završava, bilo je nekih cevi u vodi, i mnogo riba... Ta je krupan šljunak na obali i sitan za ulazak, Valtos pesak, a Likonos i Krioneri (gradska) sitan šljunak, ak' se dobro sećam. Moja žena ništa osim pikavaca na Valtosu nije primetila, čitaj da sam ja cipidlaka,... sve je to ustavari OK.

Comment

• comi 1342
                        Moderator
                        • 28.09.2005
                        • 1126
                        • NS
                        • Giulietta ,PUG 106,

Evo male slikovnice

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

...i još malo Parge

pa Valtos

Lichos

ehh...

Piso Krioneri

Najlepša plaža , prema Lefkadi

evo turiste

My Wife & Tesalija

Ona velika pumpa, ako na istu mislimo, je skroz kod Katerinija, dakle samo one 3, 4 pre Soluna.

Mladi gazda Grk mi je taj nedostatak mesta za zaustavljanje objasnio grčkim načinom vožnje: sedneš u auto i"push, push, push",... po gasu.

Comment

• casper71
                            CBC Član
                            • 23.01.2008
                            • 33
                            • Kraljevo

Pre 2 dana se vratio sa "puta po Grckoj" i koristio deo navedenog auto puta od Kozani-ja do Panagia i auto put je zavrsen ekstra je
                            nema naplata putarine, bar ne u tom delu. Pored auto puta postavljeni parkinzi sa odmoristima sa stolovima i klupama i mokrim cvorovima.

Comment

• pivarac
                              CBC Član
                              • 14.05.2006
                              • 40
                              • Kragujevac

Zna li neko koje su cene benzina u Grckoj ,idem za 10-ak dana pa bi koristilo da znam kako da se tankujem
                              OPEL Corsa 1.0 12v

Comment

Working...
                              X