Rafting - reka Tara i Drina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kalibaR
    Moderator
    • 03.04.2006
    • 352
    • Beograd
    • AE86 rolle, Eclipse 1G

Već neko vreme se razmišlja o odlasku na rafting pa me zanimaju neka iskustva ko je bio.
    Gde ste bili, po kojim kampovima, neki kontakti, preporuke, cene, slike..?
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: Rafting - reka Tara i Drina

Bio sam u DMD kampu i mogu ti reći da je odlično. Evo ti i par sllika.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

jos da kupim renoa i da se ulogujem u klub gde bi mi bio kraj

Comment

• bullet
        CBC Veteran
        • 26.05.2008
        • 115
        • Beograd

Bio sam ja pocetkom juna u Tara Taft kampu koji je blizu gore spominjanog DMD kampa i isto je OK. Pored ova dva ima još nekoliko kampova i naredjani su jedan pored drugog. Moj utisak je da su upravo ova dva najpopularniji i najozbiljniji.
        Vikend varijanta, na kojoj sam bi,izgleda:
        dolazak - vecera - nocenje - dorucak - rafting - rucak - vecera - nocenje - dorucak - rafting - rucak - odlazak
        i kosta 90 EUR bez prevoza.
        Sam rafting me malo razocarao jer sam ocekivao vece ludilo i adrenalin, što nije slučaj iako je voda bila ozbiljna plus smo se vozili na najozbiljnijem delu Tare.
        Ali svejedno je dobar fazon, Tara je prelepa i i dalje je toliko čista da se pije. Ko je bolji plivač preporučijem iskakanje iz čamca i vožnju na prsluku niz mirnije brzake kad vam skiper kaže da je OK. Skiperi i voze manje ili više ozbiljno u zavisnosti od procene ekipe u čamcu, lakši čamci sa manje ljudi mnogo više skaču na brzacima.
        Ko nije ronio treba da zna da ronilacko odelo treba da mu je skroz pripijeno uz telo, ako nije veliko mu je i bice mu hladnije nego da ga nema.
        Hrana je meso u svim oblicima i obrocima, ja iako sam mesožder nisam 5 dana mogao da jedem meso kad sam se vratio.
        Bosanski saobraćajci tačno znaju kada dolazimo na rafting i čekićaju. Gde piše 40 ogranicenje znajte da 99% stoje sa radarom, postoje i kamere na raskrsnicama i semaforima, to je novo i nedaju ti da izadješ kad se vraćaš dok ne platiš...

Comment

• skijash
          CBC Senator XXL
          • 07.09.2007
          • 1354
          • Beograd
          • wrx

Bio ja prošle godine u tom dmd kampu. Odmah da ti kažem da si zakasnio. Najbolje je u proleće, najbrža je reka, sad je već laganica za penzionere
          Sam rafting je sjajan, priroda fenomenalna, voda čista, nema đubreta, ... Kamp je očajan. Ne znam na koji si tip smeštaja navikao, ali Rtanj na Kopu je grand za ovo Nas 5 je spavalo u jednoj kućici, nema kreveta, to su neke daske na koje je stavljen sunđer koji je buđav, truo i natopljen znojem prethodnih gostiju. Posteljina je takođe bila sumnjive čistoće. Sve vreme sam imao osećaj kao da imam buve, sve me svrbelo, a spavao sam obučen da ne bih dobio iste. Nemoj da te zavaraju slike sa sajta, to je tako možda bilo nekad
          Hrana je dosta dobra, imali smo ribu jednog dana a pečenje drugog. Uveče je žurka u vidu najgorih narodnjaka.
          Tuševi su improvizovani i prljavi kao i wc i voda ledena (to mi nije smetalo, kupao bih se i kockama leda posle onakvog smeštaja ). Ronilačko odelo je takođe nikad oprano i dismr izdaleka, ali sam morao da ga obučem jer je bio maj mesec a reka ledena.
          Eto otprilike pregled Uglavnom, ja bih otišao opet, ali u bolji smeštaj, u ono se ne bih više vraćao.

Comment

• doc
            CBC Senator
            • 25.08.2006
            • 240
            • BGD/KG

potpisujem prethodni post, samo sto sam isto doziveo 2006 u tom kampu.
            a da ne pominjem osecaj da smo dosli da im "ostavimo pare", a sve ostalo je nebitno. no, kako bi drugo bilo s obzirom na vlasnicku strukturu
            Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• bullet
              CBC Veteran
              • 26.05.2008
              • 115
              • Beograd

Rafting je aktivan izlet a ne odmor i ko hoće komfor ne treba da ide. Ko što rekoh,nemam previše zamerki vamo gde sam ja bio.

izmenio: Chubbs

Comment

• skijash
                CBC Senator XXL
                • 07.09.2007
                • 1354
                • Beograd
                • wrx

Ne verujem da neko očekuje komfor kao u hotelu sa 5 zvezdica, ali makar treba da postoje prihvatljivi higijenski uslovi ako ništa drugo.

Comment

• bullet
                  CBC Veteran
                  • 26.05.2008
                  • 115
                  • Beograd

Slažem se, moje iskustvo je da i jesu. Plus smo mi nosili naše vreće za spavanje.

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ljudi, zena me spopala da idemo gore a meni se nesto i ne ide a pogotovo ne sad posle ovih par textova + sto kazete da ste vi to placali 90e a ona bi da ide u kombinaciju od 70e. na karaju smo se dogovorili da ja idem u Vrbas a ona na Taru i svi zadovoljni.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• bili
                      CBC Senator
                      • 13.11.2007
                      • 208
                      • NS

Varjanta od 70 e je jedan dan spuštanja, a varijanta od 90 je dva dana spuštanja.

Bio prošle godine u ovo doba i bilo je ekstra, jer su bile kiše kao i ove godine. Tako da nije kasno ni sad otići. Trebao sam ponovo ići u subotu, ali se nešto iskomplikvalo pa ne idem.

Bio sam u kampu, nemam pojma kako se zove, koji se nalazi u onoj grupi od 4-5 kampova. Kod svih su uslovi slični, dosta loši, ali ne toliko loši da ne može da se izdrži dve noći. Ko očejuje smeštaj hotelskog tipa ne treba ni da ide. Tačno je da uzvodno od ovih kampova postoji jedan koji ima bolje uslove, ne znam ni taj kako se zove.

Uglavnom provod je odličan. Zato sam i hteo ponovo ići.

Napomena za one koji idu: i u julu treba poneti toplu garderobu, posle 18 h kad sunce zadje iza brda bude baš hladno iako je u toku dana bilo +35 C
                      VW über alles.

Comment

• SALE
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2005
                        • 841
                        • Banovo Brdo

Ja sam bio u kampu koji je malo dalje u kanjonu, imali smo 6 kreveta u malom bungalovu sasvim korektnih sa cistom posteljinom i super uslugom, tako da smo se super proveli.

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Znam da su skoro delili letke po ulicama i da sam video da smestaj mozes da biras, koliko para toliko muzike.
                          High Quality Rafting, Kayaking, Canyoning, Motorbike, Enduro, Safari, Hiking, Horse riding, Mountainbiking tours.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• nikola_VUK
                            CBC Senator XXL
                            • 20.09.2005
                            • 317
                            • Podgorica - Novi Sad
                            • Mercedes vaneo 1.7

Bio sam prošle godine sa CG strane kod Grubača, smeštaj je skroz korektan (čisto, nova posteljina ono normalno) to su neki drveni bungalovi koliko sam primetio svi su 2x2 krvetni. Odela su odmah kad smo došli i skinuli ih provukli kroz vodu - oprali. Klopa je bila ekstra, doručak i večera su švedski sto (doduše nema veliki izbor i poprilično je kalorično) dok je za ručak bilo ili meso pod sačem ili pastrmka.
                            Mi smo išli na varijantu večera-noćenje- doručak-rafting-ručak to je koštalo oko 55 eura, stvar koja mi se opasno svidela su cene pića, nas je bilo devetoro prvu noć smo pili do tri ujutru, a posle je bilo standardno, sve to zajedno mislim da smo platili oko 110 eura sa sve bakšišom, uveče dok smo pili jedan od klinaca je tražio nešto slatko, pošto ništa nije bilo pojavio se gazda posle 2 sata sa dve čokolade od 300gr.
                            Manje više sve je bilo ok sem samog raftinga od koga sam više očekivao, i primetio sam da su dvojica od ručka očekivali malo više, mada je po meni bilo ok, ništa spektakularno ali skroz ok.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

milan007/cecabgd otvaranje duplih naloga je protiv pravila foruma. brisu ti se poruke sa reklamama kampa, a za ban ce ti se vec neko javiti.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X