Preko Hrvatske u Madjarsku, ili direktno?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Preko Hrvatske u Madjarsku, ili direktno?

Prekosutra idem na put, od Beograda do Beča, ali moram da svratim do Bogojeva da obavim nešto. Budući da su gužve na glavnim graničnim prelazima, gledam malo kartu, i pitam šta da radim:
    1. Bogojevo-Erdut-Osijek-Udvar-Mohač-Budimpešta-Beč
    2. Bogojevo-Bezdan-Bački Breg-Baja-Budimpešta-Beč
    3. Bogojevo-Bezdan-Batina-Udvar-Mohač-Budimpešta-Beč

Jel prolazio skoro neko? Ja nisam išao preko Mohača na Budimpeštu već duže od 2 godine, pa ne znam kakva je situacija. Izgleda da su Mađari odradili autoput skroz do Pečuja kome se lako priđe iz Mohača i Baje (bar po onom što se piše na internetu, mada ima oprečnih informacija).
    Jel ima neko informacije o vremenu zadržavanja na Udvaru?
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Preko Hrvatske u Madjarsku, ili direktno?

Madjari su završili autoput do Pečuja, prolazi valjda na manje od 20 km od Baje, idi kroz Hrvatsku, ostaješ s one strane Dunava.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Jutros sam se čuo sa kolegom iz Budimpešte, potvrđuje da je autoput do Pečuja zavšen, al on predlaže da se ide na Mohač, jer kaže da je oko Baje malo nezgodno nabosti pravi put.
      Još neko?

Comment

• CikaKure
        CBC Senator XXL
        • 14.08.2005
        • 668
        • Beograd

Stigao u Beč. Možda će nekom biti od koristi, pa da napišem iskustvo.
        Na samom graničnom prelazu Udvar jedan automobil ispred mene (na prelazu Bezdan-Batina nigde nikoga, razbio sam monotoniju graničnoj policiji).Od graničnog prelaza Udvar do novog autoputa M6 ima nekih petnaestak kilometara. Nakon prelaza sa desne strane ima ubrzo jedna benzinska pumpa na kojoj se može kupiti vinjeta (nije obavezna do izlaska na autoput) ali je zgodno što se može platiti karticom, a ne na onim kioscima na Horgošu gde obračunavaju suludo nizak kurs a od kartica nisu videli ni K.
        M6 odlično urađen sa par ograničenja brzine zbog tunela i krivudanja trase autoputa (90km/h i 110km/h), gotovo potpuno prazan, lagan prilaz na M0 (obilaznica oko Budimpešte). Sve ostalo-poznato i standardno, prema Beču.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Ja sam na brzinu nešto loše povezao, da trebaš ići u Erdut, nisi uopće morao u Cro, Bezdan pa Baja, pređeš most
          i tu je negde M6, ako kažeš da je 15 km od Udvara, mada ja mislim da je malo više.
          Treba taj M6 da dođe do Belog Manastira i Osijeka, pa onda do luke Ploče, samo je svima nestalo kinti, a u Bosni su namestili celu jednu obilaznicu od cele trase...

Inače, mislim da ćeš puno dobiti tom trasom u povratku, da izbegneš čekanje na Horgošu.Jedino pazi da izbegneš petak, kad naše Bečlije navale na vikend.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Vratio se večeras (subota), i upravo sam došao preko Baje i Bačkog Brega. Čini mi se da sam se sa M6 prerano odvojio za Baju, jer sam išao nekim magistralnim putem kroz par manjih sela, jer gledajući kartu i tu bi trebao da bude neki Autoput M9 valjda koji spaja Baju i M6. Nešto je lošiji put od Baje do naše granice, nekih 30ak kilometara, nego kada se ide preko Bezdana, Batine i Mohača. Kroz Baju me je GPS proveo sasvim korektno.

Opet nigde nikoga na granici (Bački Breg ovog puta), prošao na jedan, ali sam napravio gaf pa se u Novom Sadu uključio na "autoput" za Beograd, i čekao više od 40 minuta na naplatnoj rampi kod Stare Pazove zajedno sa svim Švajcarcima, Holanđanima, Austrijancima i Nemcima (uz par Belgijanaca) koji su krenuli kući put Turske...
            Verujem da bi najbolje bilo da sam išao starim novosadskim putem (iako je kolovoz očajan). Inače sam nazvao AMSS negde pre Budimpešte i obavestili su me da se na ulasku u Srbiju čeka 1 sat na Horgošu (u šta sumnjam, videvši gužvu na putu) i pola sata na Kelebiji. Uz taj podatak i ideju o mogućem ručku na čardi Pikec, nije mi trebalo dugo da se odlučim da idem na Bački Breg pa na Bezdan...Odluka je bila laka, i ispostavilo se, ispravna.

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by CikaKure
              Uz taj podatak i ideju o mogućem ručku na čardi Pikec, nije mi trebalo dugo da se odlučim da idem na Bački Breg pa na Bezdan...Odluka je bila laka, i ispostavilo se, ispravna.
              Vrhunsko poznavanje geografije i gastronomije, Čika Kure svetski putnik.
              Za one koji idu Ns-BGD autoputem, a moraju da pređu i Gazelu, uz rizike zadržavanja na mostu kod Beške, naplatnoj rampi i radovima na NBG i Gazeli, rešenje može biti isključenje kod Kovilja, pa Šajkaš,Titel,(moj zavičaj),Perlez, Čenta pa Pančevački most. Malo naselja a pristojan put, jedino se treba čuvati radarskih kontrola. Put do Šajkaša nije uglavnom na mapama, ali je nov i prav ko strela.

Da se dopunim, nove mape za Igo od TopMap, imaju ucrtan taj M6, svaka im čast !

Comment

Working...
              X