Parking u Dubrovniku

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kenno
    CBC Senator XXL
    • 21.08.2006
    • 460
    • Zenica, BiH

Parking u Dubrovniku

Kao i svake godine odem u Dubrovnik. I jedna od boljih strana u Du je sigurno parking, skoro svugdje se može naći, a i cijena je više nego pristupačna 5kn za 1 sat. Parking se plaća preko parking aparata, veoma je jednostavno, a kako je isti sistem naplate i u mom gradu odlično znam kako i gdje se stavi ceduljica tj. potvrda o plaćenom parkingu.

Medjutim ovaj put me dočeka "čestitka" zataknuta pod brisač, samo 85 kuna jer:

Ovakav bezobrazluk im ne treba, jer vrlo dobro znam kako i gdje se stavi potvrda o plaćenom parkingu. Da sam pogriješio, parkirao na nedozvoljeno mjesto, nisam platio parking, pa hajde, svakome se može desiti, ne bi mi bilo krivo ni platiti ceh. Sutra dan razgovoram o ovome sa jednim poznanikom (vozi Alfu BiH tablica) i kaže mi on da su mu paukom digli auto takodje u Du i da je prošao sa samo 50KM, iako je zvanična kazna stotinjak eura. Otišao sam pričom da ima samo 50 maraka, ovi uzeli to sebi "na kafu" i dali mu auto.

Inače Dubrovnik kao Dubrovnik destinacija za svaku pohvalu, samo što je izgleda svake godine sve skuplje i skuplje. Preporučujem pijacu u starom dijelu grada, razgledavanje zidina (čini mi se 70 kuna), vožnju liftom uz izvrstan panoramski pogled na grad, izlet na Lapad itd... Puno italijana i kosookih, a ponajmanje exYu turista.

Elem, za parking, nije mi palo na pamet da im platim 85kn, a slijedeće godine ili neću platiti nikako ili ću platiti minimalnih pet kuna, pa nek stavljaju dnevne karte slobodno Na granice mi niko ništa nije pitao ili gledao, sem kad sam ulazio u Hr da li imam šta da prijavim.
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Parking u Dubrovniku

Neznam da li će ono što ću reći biti off ili ne ali JA idem na odmor isključivo tamo gde me neće maltretirati.
    Mada,ukusi su različiti.

Comment

• Kenno
      CBC Senator XXL
      • 21.08.2006
      • 460
      • Zenica, BiH

Prije je to usmjereno na siromašnije turiste kojima ne pada na pamet da plate kilu pečene ribe 50 eura u restoranu, kafu 5 eura (nije Pariz majku mu), nego što je na nacionalnoj/državnoj osnovi, premda i to ga ima, ne može se reći da nema. Gledaće me i slijedeće godine, htjeli ili ne

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Bio dvaput, nista narocito, meni je to skroz dovoljno ... Ima i drugih destinacija...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
        X