Cena vinjeta, putarina na relaciji Beograd-Italija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Cena vinjeta, putarina na relaciji Beograd-Italija

Postovani,

12. Maja idem u Italiju sa porodicom.

Molim vas za informaciju koliko kostaju vinjete/putarina za Hrvatsku, Sloveniju i Italiju?

Nacuo sam da postoje vinjete za 7 dana a preko toga za mesec dana sto bi bio nevidjeni lopovluk (ja se, igrom slucaja, vracam osmog dana pa mi to nikako ne odgovara).

Postoje li vinjete samo za jedan dan?

Hvala unapred.
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Cena vinjeta, putarina na relaciji Beograd-Italija

Explore ViaMichelin, your guide to mobility. Interactive map, itineraries, charging stations, accommodations, restaurants and tourist attractions. Plan your adventure now!
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• zmaj_pa
      CBC Senator
      • 13.05.2007
      • 232
      • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Vinjeta se kupuje samo u Sloveniji....U Hrvackoji Italiji se placa Putarina.....Od nase granice do Zagreba ona je 15 eura,od Zagreba do Bregane iznosi jos 1 euro.U Sloveniji je stvar vise nego lopovske prirode i stvari stoje ovako....7-dnevna vinjeta je 15 eura,mesecna 30 eura,godisnja 95 eura....pa ti biraj sta ti je najpovoljnija varjanta.Za Italiju nisi naveo koja ti je krajnja destinacija pa nemogu da ti pomognem sa cenom ali ako odes na onaj link gore koji je postavio Gavra lako utvrdis koliko te jos dolazi to zadovoljstvo.......

Comment

• Ogi
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 309
        • Beograd
        • Hyundai i30 1,4

Znaci ja posto se vracam OSMOG dana moram da kupim vinjetu na mesec dana u Sloveniji i nema mi druge!?? Nevidjeno. Znaci putarine samo kroz Sloveniju i Italiju ce me izaci 62 evra tamo i nazad + Italija + Srbija. Sjajno!

Comment

• audia7
          CBC Član
          • 26.12.2010
          • 42
          • Beograd

Pa zvuci kao bezobrazluk, ali kad malo razmislis ipak su ovi nasi skoro najbezobrazniji-kazem skoro jer ih Hrvati definitivno siju jer su njihove putarine jos skuplje! Kroz hrvatsku platis slovenackih 7 dana za samo dan! U svakom slucaju se ne isplati rizikovati jer svako malo imas nekog brku sa dvogledom koji prati imas li vinjetu i zaustavlja po potrebi

Comment

• buldozer
            CBC Veteran
            • 24.03.2006
            • 151
            • Beograd

Ako hoćeš da izbegneš slovenačku vinjetu od 30 €, imaš varijantu da ideš Zagreb-Rijeka-Rupe-Kozina, voziš se kroz Sloveniju 30-tak kilometara lokalnim putevima (gde ne treba vinjeta) i ulaziš u Italiju.
            Putarina do Rijeke je 8€, a put je oko 30 km duži, ali je po meni vrlo lep (Gorski kotar, more).

Srećan put.

P.S. Kad sam se prošli put vraćao iz Italije išao sam ovim putem, i promašim glavni prelaz između Hrvatske i Slovenije, već nabasam na neki prelaz u nekoj šumetini gde nigde nikog nema sem carinika.
            Umalo se ljudi nisu prekrstili kad su videli BG tablice, kažu da se ne sećaju kad je neko iz Srbije tuda prošao

Comment

• Gaga
              CBC Veteran
              • 27.11.2010
              • 124
              • Novi Beograd

"Ogi", imaš baš na ovoj temi naslov "Beograd-Milano" pa pogledaj: viewtopic.php?f=308&t=38052, a tu ti je baš "Buldožer" postavio dobru kartu sa tim pravcem preko tog patrljka kroz Deželu, da ne bi plaćao putarinu.

Takođe, pogledaj na sajtu http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1070099, putovanje tj. foto reportažu jednog kragujevčanina od Kragujevca do Sent Morica, može da ti pomogne dosta.

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Imam ista iskustva kao buldožer, Igo uvek odvede pogrešno iz Trsta za Hrvatsku, ako ga unapred ne isprogramiraš. Autoput TRst Venecija jako opterećen radnim danima, desna traka kamioni kao kompozicija, vikendom super, nema ih. Posle Venecije -bronhi, tri trake za jedan smer. Još uvek ima prevaranata na pumpama, jedan je pokušavao da mi uvali laptop, kao "ostao mu kamion bez goriva..."
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Bratko
                  CBC Član
                  • 13.08.2007
                  • 47
                  • Beograd/Cacak

@Ogi: U Italiji je putarina oko 6-7 centi po predjenom kilometru...pa dokle odeš.
                  Za kalkulaciju:
                  Offre informazioni sulla rete autostradale italiana, i Punti Blu, la Viacard ed il Telepass, fornisce anche un servizio di previsione traffico e meteo in tempo reale.

ili
                  http://www.autostrade.it/il-pedaggio/cl ... PosAra=4_2

Kroz Hrvatsku putarine možeš plaćati gotovinski (eur ili kune) ili karticama (MC/Visa/Maestro/...).
                  Ali, ako se od Zg odlučiš na Breganu, tu ne primaju manje apoene od 1 eur, a putarina od Zg do Bregane je 5 kuna (1eur=7.3kune)...pa ponekad "zaborave" da vrate kusur .

Na ulasku u Sloveniju (bar iz pravca Bregane) plaćanje vinjete je na šalteru i to gotovinski (mislim da sam samo jednom tu platio karticom )...ili kupovina vinjete par stotina metara dalje na pumpi, ali tu već rizikuješ patrolu i nepotrebne kazne. Ovo sve pod uslovom da u Sloveniju ulaziš preko Bregane.

Comment

• MagicMaster
                    CBC Član
                    • 22.01.2011
                    • 77
                    • Požarevac

Korisna tema za put u italy ....

Comment

• stevanbg
                      CBC Član
                      • 26.10.2009
                      • 52
                      • Beograd

što se tiče putarine (cestarine) u hrvatskoj, kad smo išli u pravcu slovenije NIKO nam nije vratio "kusur" u kunama, dok su u povratku vraćali bez da smo ih išta pitali...

par kuna i nije neka lova, ali dobro dođe za WC

p.s. obratite pažnju na koju stranu stavljate vinjetu u Sloveniji, jes da je nacrtano na samoj vinjeti, ali ima "pametnih" koje mrzi da gledaju i čitaju "uputstva"...
                      Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
                      Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
                      Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
                      Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

• skijash
                        CBC Senator XXL
                        • 07.09.2007
                        • 1354
                        • Beograd
                        • wrx

Originally posted by buldozer
                        Ako hoćeš da izbegneš slovenačku vinjetu od 30 €, imaš varijantu da ideš Zagreb-Rijeka-Rupe-Kozina, voziš se kroz Sloveniju 30-tak kilometara lokalnim putevima (gde ne treba vinjeta) i ulaziš u Italiju.
                        Putarina do Rijeke je 8€, a put je oko 30 km duži, ali je po meni vrlo lep (Gorski kotar, more).

Srećan put.

P.S. Kad sam se prošli put vraćao iz Italije išao sam ovim putem, i promašim glavni prelaz između Hrvatske i Slovenije, već nabasam na neki prelaz u nekoj šumetini gde nigde nikog nema sem carinika.
                        Umalo se ljudi nisu prekrstili kad su videli BG tablice, kažu da se ne sećaju kad je neko iz Srbije tuda prošao
                        Išao sam ja prošle godine za prvomajske praznike, isto iz Italije ka Rijeci, mesto posle granice se zove Krvavi potok. Bilo je neko gluvo doba noći, nigde nikog, gusta magla a meni nestaje goriva

Comment

• shebez
                          CBC Član
                          • 23.03.2011
                          • 30
                          • Beograd
                          • Skoda oktavia

Pozdrav svima,
                          Malo da probudim temu.
                          Planiram za odmor malo na sever Italije.
                          Srbija, Hrvatska i Italija su mi jasne kao dan sto se tice putarine jer se placa na auto putu, ali Slovenija i njihove vinjete me muce.
                          Kako proci kroz sloveniju bez vinjete? Nedaje mi se 15evra za pola sata voznje kroz sloveniju. Znaci interesuje me da li neko zna na kojim putevima ne treba vinjeta i da mi pojasni da pre puta tacno isrtam na mapi tj, da napravim GPS trek kuda da prodjem a da ne kupujem vinjetu. Interesuje me neki pravac iz Istre (Rijeka-Pula) za Trst.
                          Ako neko ima proverene informacije dajte, pa kad napravim trek u .gpx i da javno podelimo, ucitas u gps i vozi...
                          Hvala i pozdrav svima

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Više se ne isplati, od kako Hrvati naplaćuju novu deonicu istarskog ipsilona, brže je od Ljubljane, za čas si kod Postojne.A čak je mnogo skuplje ako ostaješ manje od 7 dana, koljiko važi Slo vinjeta ako se dobro sećam. Inače se ide na Rupe, pa na Kozinama izađeš iz Slovenije, sve je magistralni put, zna biti gužva kad talijani krenu u Hr i iz Hr. Praviš rutu do Rupa, pa onda posebnu za Sloveniju, sa isključenim plaćanjem putarine, onda opet nova ruta Kozine- tvoja destinacija. Imam čak i slika te deonice kroz Sloveniju, ali nemam sad vremena.
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• MagicMaster
                              CBC Član
                              • 22.01.2011
                              • 77
                              • Požarevac

I dalje treba oko 65 evra ukupno za ovo, sa slovenačkom 7 dana?

Comment

Working...
                              X