To je samo ono "obavezno", ovde imate i cene pored autoputa za kafice i ostale mamipare .... a da, u Sloveniji sam ispao glup u društvu, pitao sam zašto su mi naplatili 2 limunade, i dobio odgovor da su mi nalatili 2 DCL, imate na fiskalnom ..... a u jednu čašu ide 2 dcl ... Za mojih 35 godina života, ovo sam prvi put video ....
Dakle, rvati plaćaju PDV 23 posto, i još neki porez 3 posto, dtako da ih deru sa 26 posto poreza ... naših 18 su "zlatni" ....
AutoPut je svuda ekstra, i naravno čim sam ušao u Srbiju, odmah se ZNA da si ušao u Srbiju .... po "kvalitetu" auto puta ...
U italiji cene po marketima niže i iste ... Milka ovde 105, i tamo 1.05 EU
nutella krem ovde u Rodiću 200 grama nešto ispod 400 dinara, a tamo je 1.95 .... bruka ....Juče vidim na reklami IDEA je reklamira na nekom ultra popustu od 5 dana da je 220 dinara, a tamo 195 u redovnoj prodajji .... ali sam deci uzeo kantu od 5 kg, 24 eura, pa računajte koliko izlazi 100 grama.
Ali recimo imate i mlečne dobre čokolade (probano ) za 0.45 EU,
krem u teglici od 400 grama npr što je kod nas linolada 175 dinara, taj njihoc je 1.15 EU, a ukus je skoro kao nutela,
obične špagete 1 KG je 0.60 EU, sos za šoagete 0.35 EU, meso svinjsko 2.99 - 3.49 .... junetina 2.49-3.49 ....
Koka kola je skuplja nego kod nas ....
E, sad, tehnika ... ne bih da komentarišem ....
E, da, pošto nisam išao u Linc, molim moderatore da promene samo naziv teme u PO TRS PO ....
Comment