Medjunarodna vozacka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hansf
    CBC Član
    • 01.08.2009
    • 68
    • Ns
    • Stilo MW MJet

Odg: Medjunarodna vozacka

Pa dobro, a Makedonci?
    Yugo- Das auto....

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Gledam sad na sajtu MUP-a. Jel se ovo ne moze izvaditi nova dozvola dok ti ova stara ne istekne? Zasto da placam bezveze medjunarodnu vozacku koja traje godinu dana, kad za te pare bolje da izvadim novu vozacku i sa njom mi valjda ne treba ta medjunarodna.
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Zvanicno ne moze. Moras da cekas da ti istekne, ali ko ti brani da je izgubis?
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

U principu ti ne treba ali je ipak izvadi i ponesi za svaki slucaj.

Veruj mi na rec.

Veoma cesto sam gore i barem 2x mesecno mi traze medjunarodnu na uvid.
          You can run, but you can't hide.

Comment

• SchoneNK
            CBC Senator XXL
            • 17.04.2006
            • 564
            • Beograd
            • Honda Accord CL7

Zanimljivo je uporediti informacije koje daju Ams Bih i Srbije

BIH

Međunarodna vozačka dozvola potrebna je kada se vozilom putuje u zemlje koje nisu potpisnice Bečke konvencije, a preporučuje se u svim zemljama kamo se putuje, radi izbjegavanja nesporazuma sa lokalnom policijom.

Srbija

Međunarodna vozačka dozvola

Međunarodna vozačka dozvola (MVD) izdaje se na osnovu Međunarodne konvencije o saobraćaju na putevima (Beč, 1968), a u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o poveravanju javnih ovlašćenja AMSJ (Službeni list SRJ broj 26/95).

Verujem da ovde ima ljudi sa mnogo vise vozackog iskustva po evropskim putevima od mene, ali evo da prilozim.

Vozim sa Bih dozvolom demotivisan posebnom tarifom za zemlje, nekadasnje republike Sfrj. Imao sam desetak prijateljskih diskusija na ovu temu sa srpskim saobracajcima i uglavnom su se zavrsali opomenama bez strogih kazni koje su predvidjene.

Isao sam u Grcku u par navrata i na prelazima sem pasosa i saobracajne niko mi nije trazio ni nacionalnu, ni medjunarodnu. Pretpostavljam da bi mi makedonski saobracajci trazili istu.

Isao sam nekoliko puta u proteklih par godina preko Nemacke, Austrije, Ceske, Slovacke, Madjarske i sem pasosa na grani ne treba nista. Namerno dajem samo pasos.

U poslednjem navratu zaradio sam kaznu u centru Praga, a zaustavio me presretac nemacke granicne policije, nisu imali nikakvih primedbi na moja dokumenta, bih vozacka i srpska saobracajna.

Neki moj zakljucak, proveriti koje to zemlje nisu potpisnice becke konvencije i u skladu sa licnim potrebama izvaditi eventualno medjunarodnu.

Inace, sve policije imaju ozbiljan zadatak da pune budzet, gomila mesne policije samo ceka turiste da udju u centar. Cuce na nezgodnim mestima i cekaju da se upecate. Zato izbegavati ulazak u sam centar, posebno nedeljom.
            www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• Put-in
              Banovan
              • 28.01.2009
              • 189
              • Beograd

Pre neki dan se vratih iz Grecije i evo mog iskustva. U FJRM obavezno traže zeleni karton, međunarodnu niko ne pominje, u Grčkoj ne traže ništa, i tako prođoh 2 puta bez ikakvih potraživanja međunarodne vozačke dozvole. Ali, napominjem, zeleni karton je obavezan zbog FJRM.

Comment

• TArtis
                CBC Početnik
                • 17.09.2012
                • 6
                • Sarajevo

ma ne treba ti to ba ...Samo zeleni karton ...A tog lika su vratili vjerovatno zato sto nije imao sve uredno i spremljeno za njih ...

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Medjunarodna se i dalje trazi...pogotovo na Horgosu i Kelebiji.
                  A sa Madjarima ko se zeza....lose prodje.

Ne razumem...zasto je nekome toliko tesko da izvadi tu dozvolu i da plati neku sicu i miran je.
                  Sa druge strane kao sto sam napomenuo, naletecete na nekog izdrndanog Madjara i u najboljem slucaju moracete mu dati 10e minimum.Ako vam se to desi 2x...pretpostavljam da toliko kosta i medjunarodna.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

jos mi ni jednom madjari nisu trazili medjunarodnu vozacku. A nije da nisam bio...
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Ja govorim za vozace teretnih vozila.
                      Sto se tice putnickih....ne znam.

Comment

Working...