Bez zelenog kartona u Evropu, konačno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Bez zelenog kartona u Evropu, konačno

Ko ima para...
    Od 1. januara 2012, prestaje obaveza kontrole postojanja auto-osiguranja na granicama Evropske unije i Hrvatske, ističe se u saopštenju.

Za ulazak automobilom u pomenute države biće dovoljna registararska oznaka, odnosno registraciona nalepnica koja se dobija uz nove tablice, prilikom registracije vozila. Ovu vest saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije 29. novembra 2011. godine.

Registraciona nalepnica biće dovoljan dokaz o postojanju osiguranja od autoodgovornosti za štete pričinjene trećim licima.

Ovo je omogućeno tako što je Srbija postala 33. članica takozvanog podsistema registarske oznake.

Tekst Multilateralnog sporazuma kojim je Srbija postala deo podsistema registarske oznake objavljen je u Službenom glasniku EU 22. novembra, od strane Evropske komisije.

Zeleni karton više neće biti potreban za ulazak automobilom u 27 država Evropske unije, kao ni prilikom ulaska u Hrvatsku, Švajcarsku, Norvešku, Island i Andoru.

S obzirom da Bosna i Hercegovina i Makedonija nisu deo podsistema registarske oznake, za ulazak u te države i dalje će biti potreban zeleni karton.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Odg: Bez zelenog kartona u Evropu, konačno

"S obzirom da Bosna i Hercegovina i Makedonija nisu deo podsistema registarske oznake, za ulazak u te države i dalje će biti potreban zeleni karton"
    .......za veliku većinu naših vozača ovo i jeste najbitniji detalj......a šta je sa novim vozačkim dozvolama tj da li je i dalje obavezno posedovanje međunarodne ukoliko ste vlasnik nove vozačke dozvole?

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Bez zelenog kartona u Evropu, konačno

Nešto mi se javlja da će Dačić u aprilu da sredi da ne treba zeleni ni za MK ni za BIH, ako se ne varam, ne treba nam ni pasoš za MK, to je kao on sredio.
      Ove fore AMS-a da mora međunarodna, lepo čo'ek iz Bosne napis'o, poslednji post u temi ispod ove :
      Ne, medjunarodna vozacka ti ne treba ako je tvoja vozacka prevedena na bilo koji jezik EU, niko to ne trzazi. Ja vozim po EU sa BiH dozvolom. U AMSRep.Srpske kazu da je `pozeljno imati`, ali to je samo fora da ti uzmu lovu. Ako u nekoj od EU boravis duze od 6-12 mjeseci(zavisno od drzave) moras polagati za vozacku te drzave.

Ja ću ovako !
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
      X